CELEBRITIES

5 διάσημοι που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τις χρόνιες ασθένειες που αντιμετωπίζουν

@2022 Richard Shotwell/AP Images

Μία η Jennifer Aniston με τις διαταραχές ύπνου, μία ο Bruce Willis, η οικογένεια του οποίου ανακοίνωσε ότι πάσχει από αφασία, το Hollywood δείχνει να έχει πάψει να συντηρεί το ταμπού της «τέλειας» ζωής και να μιλά για τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα λαμπερά μέλη του. Οι διάσημοι που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες μιλούν εδώ και καιρό δημόσια γι’ αυτές, βοηθώντας να σπάσει λίγο περισσότερο το ταμπού και το στίγμα που περιβάλλει τα θέματα υγείας.

Σε αυτή τη λίστα θα βρεις ποιοι 5 διάσημοι μίλησαν ανοιχτά για τις χρόνιες ασθένειες από τις οποίες πάσχουν, καιρό πριν ο Bruce Willis αποσυρθεί από την υποκριτική λόγω της αφασίας με την οποία διαγνώστηκε και που επηρεάζει τις γνωστικές του λειτουργίες. Ηθοποιοί και τραγουδιστές που έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν μάχες με τη νόσο του Parkinson, τον ερυθηματώδη λύκο ή την ινομυαλγία, παρόλο που ίσως πίστευες ότι τίποτα δεν μπορεί να τους αγγίξει, στον κόσμο της λάμψης που ζουν.

Διάσημοι που έχουν αποκαλύψει ότι πάσχουν από χρόνιες ασθένειες

Selena Gomez – Ερυθηματώδης λύκος

curtain bangs διάσημοι χρόνιες ασθένειες Selena Gomez / ⓒ 2022 Evan Agostini/AP Images
Selena Gomez

Το 2015 ήταν που ανακοίνωσε η Selena Gomez ότι διαγνώστηκε με ερυθηματώδη λύκο, για τον οποίο υποβλήθηκε μάλιστα και σε χημειοθεραπεία κι εξαιτίας του οποίου χρειάστηκε και μεταμόσχευση νεφρού το 2017. Η Selena Gomez αναγκάστηκε να μιλήσει για την ασθένειά της, καθώς εκείνη την εποχή κυκλοφορούσαν δημοσιεύματα που την ήθελαν να αντιμετωπίζει κάποιου είδους εθισμό.

«Διαγνώστηκα με λύκο και υποβλήθηκα σε χηεμιοθεραπείες. Γι’ αυτό λύγισα. Θα μπορούσα να έχω πάθει εγκεφαλικό. Ήθελα τόσο πολύ να πω “παιδιά δεν έχετε ιδέα. Κάνω χημειοθεραπείες. Είστε μ@@@@@@”», είχε πει σε συνέντευξή της στο Billboard, ανακοινώνοντας την ασθένειά της.

Αργότερα η Selena Gomez διαγνώστηκε και με διπολική διαταραχή, μία διάγνωση που όπως έχει πει άλλαξε τη ζωή της προς το καλύτερο. «Ήταν πολύ απελευθερωτικό το να έχω αυτή την πληροφορία. Με έκανε πολύ χαρούμενη, γιατί ξεκίνησα να έχω μία σχέση με τον εαυτό μου κι αυτό νομίζω ήταν το καλύτερο κομμάτι. Νομίζω ότι μάλλον είμαι πιο χαρούμενη από ποτέ», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Charlie Sheen- HIV

 

διάσημοι τρομακτικές συμπεριφορές διάσημοι χρόνιες ασθένειες @2022 Todd Williamson/Invision/File, AP Images

Ο ηθοποιός παραδέχθηκε ότι είναι οροθετικός σε εμφάνισή του στην εκπομπή Today το 2015. «Είναι δύσκολο να αποδεχτείς αυτά τα τρία γράμματα. Είναι ένα σημείο όπου η ζωή σου αλλάζει», εξήγησε ο Charlie Sheen. Όπως είπε, μίλησε δημόσια για την κατάσταση της υγείας του για να πάψουν οι απειλές και οι εκβιασμοί που δεχόταν από τρίτα πρόσωπα πως θα αποκαλύψουν το γεγονός ότι είναι οροθετικός.

Tom Hanks – Διαβήτης

«Εντελώς βλάκα» αποκάλεσε τον εαυτό του ο Tom Hanks μιλώνταςσε ραδιοφωνική εκπομπή για τη διάγνωσή του με διαβήτη τύπου 2, το 2016. Όπως είπε ο ίδιος, αγνόησε τις ιατρικές συμβουλές κι επέλεξε έναν τρόπο ζωής που τον οδήγησε σε αυτό το σήμειο.

«Είμαι μέρος της τεμπέλικης γενιάς των Αμερικανών που τυφλά συνεχίζαμε να χορεύουμε στο πάρτι και τώρα βρίσκουμε τους εαυτούς μας να πάσχουν από κάποια ασθένεια. Ήμουν εντελώς βλάκας», είχε πει ο Tom Hanks σε ραδιοφωνική συνέντευξη. «Πίστευα ότι θα το απέφευγα, απλώς βγάζοντας τα ψωμάκια από το cheeseburger μου. Τελικά χρειαζόταν κάτι παραπάνω», πρόσθετε.

Ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει τη διάγνωσή του με διαβήτη Τύπου 2, λίγα χρόνια νωρίτερα μιλώντας με τον David Letterman. «Πήγα στον γιατρό και μου είπε “Ξέρεις εκείνα τα υψηλά επίπεδα ζαχάρου που είχες από τα 36 σου; Αποφοίτησες πια, τώρα έχεις διαβήτη Τύπου 2», σημείωσε με χιούμορ.

Michael J. Fox – Νόσος του Parkinson

Το 1991 όταν ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της showvbiz, ο Michael J. Fox ξεκινούσε να δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Ήταν 29 ετών και μόλις είχε παντρευτεί με την ηθοποιό Tracy Pollan, όταν διαγνώστηκε με την νόσο του Parkinson.

«Τόσο νωρίς στον γάμο της και της έπεσε αυτό το βάρος. Τη στιγμή που της το είπα, καταλάβαινα ότι ήταν η τελευταία φορά που κλαίγαμε μαζί γι’ αυτό. Δεν κλάψαμε για τη νόσο του Parkinson ποτέ ξανά. Απλά το χειριστήκαμε και συνεχίσαμε τη ζωή μας», είχε πει 30 χρόνια μετά σε συνέντευξή του στο CBS ο ηθοποιός.

Ο Michael J. Fox αποκάλυψε την ασθένειά του στο κοινό 7 χρόνια αργότερα. Μετά από δύο δεκαετίες αποσύρθηκε από την υποκριτική, αλλά δεν έπαψε ποτέ να μιλά για την εκφυλιστική νόσο από την οποία πάσχει, ενώ ίδρυσε και το Michael J. Fox Foundation για την έρευνα στο ζήτημα της νόσου του Parkinson.

Lady Gaga- Ινομυαλγία

Η ινομυαλγία είναι μία κατάσταση που προκαλεί πόνο σε όλο το σώμα, όπως επίσης και υπερβολική κόπωση, δυσκολία στη συγκέντρωση και τον ύπνο, ημικρανίες κ.α. Δεν υπάρχει θεραπεία, αν και ορισμένα σκευάσματα και αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα. Η Lady Gaga είχε μιλήσει πρώτη φορά για την ασθένειά της στο ντοκιμαντέρ του Netflix “Gaga: Five Foot Two” που κυκλοφόρησε το 2017. H ινομυαλγία είναι μία ασθένεια με ψυχοσωματικό υπόβαθρο.

Όπως είχε πει η Lady Gaga στην Oprah Winfrey αποκαλύπτοντας παράλληλα την τραυματική εμπειρία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση στα 19 της χρόνια: «Τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι μια ιατρική κατάσταση και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια. Δεν πρέπει να τα αγνοούμε».