FEMALE TALK

Jennifer Aniston: Η μάχη της με την αϋπνία, η κακή συνήθεια και η στιγμή που υπνοβάτησε

© 2022 Jordan Strauss/Invision/AP IMAGES

Η Jennifer Aniston σπανίως μιλά για την προσωπική της ζωή. Ωστόσο, η δημόσια εξομολόγησή της για τις επιπτώσεις της αϋπνίας στην ποιότητα της ζωής της, βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις σπάνιες, αλλά σημαντικές φορές που η ηθοποιός μάς «ανοίχτηκε». Και την ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Η Jennifer Aniston, λοιπόν, άνοιξε την καρδιά της και αποκάλυψε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια, τα πλοκάμια του οποίου απλώνονταν σε όλο το φάσμα της ζωής της. Η έλλειψη ύπνου και το στρες που της προκαλούσε, η υπνοβασία και οι επιπτώσεις που υπήρχαν στην καθημερινότητά της ήταν θέματα που έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης με το αμερικανικό περιοδικό People.

Η Jennifer Aniston αποκαλύπτει τη μάχη της με την αϋπνία

Πιο συγκεκριμένα, η Jennifer Aniston παραχώρησε μία ενδελεχή συνέντευξη στο περιοδικό και μεταξύ άλλων, εκμυστηρεύτηκε τη μάχη της με την αϋπνία. Αναφέρθηκε, παράλληλα, στο γεγονός πως άργησε να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβαινε, όταν ήταν σε νεότερη ηλικία.

«Νομίζω ότι άρχισε κάπου στα 30 μου ή ακόμα και νωρίτερα. Ωστόσο, δεν παρατηρείς τις παρενέργειες της απώλειας ύπνου, όσο είσαι νεότερη γιατί νιώθεις τόσο άτρωτη. Άρχισε ως κάτι που απλώς θα αποδεχόμουν και μετά ξαφνικά συνειδητοποιείς τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου και πώς επηρεάζει την καθημερινότητά σου, τη δουλειά σου, τη λειτουργία του εγκεφάλου σου και τη φυσική σου κατάσταση. Και, μετά, όσο περισσότερο ανησυχείς για αυτό, τόσο πιο δύσκολο είναι να σε πάρει ο ύπνος», ανέφερε στην αρχή η Jennifer Aniston για τις επιπτώσεις της αϋπνίας, η οποία επηρέαζε πολλούς τομείς της ζωής της.

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, είχε την κακή και «καταστροφική», όπως την χαρακτήρισε, συνήθεια, να κοιτάει μόνιμα το ρολόι της, όταν ερχόταν η στιγμή να κοιμηθεί. «Πήγαινα για ύπνο και έφτανα να κοιτάω συνεχώς το ρολόι απέναντί μου, με αποτέλεσμα να σκέφτομαι συνεχώς πόσες ώρες ύπνου μού έχουν απομείνει», δήλωσε η Jennifer Aniston χαρακτηριστικά.

Με το πέρασμα του χρόνου και ενώ οι διαταραχές ύπνου συνέχιζαν να την παιδεύουν, αποφάσισε να απευθυνθεί σε ειδικό γιατρό, που τη βοήθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ωστόσο, μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε, η Jennifer Aniston δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα της αϋπνίας. Επιδιώκει, όμως, συνεχώς να βρίσκει λύσεις.

Οι συναγερμοί που χτυπούσαν σπίτι της επειδή υπνοβατούσε

Εκτός από τις επιπτώσεις της αϋπνίας, η Jennifer Aniston αναφέρθηκε και στη στιγμή που υπνοβάτησε λόγω αυτής. Σε τέτοιο σημείο που ξεκίνησαν να ηχούν οι συναγερμοί του σπιτιού της. Ο δυνατός θόρυβος την έκανε να ξυπνήσει. «Έχω ξυπνήσει από συναγερμούς στο σπίτι που έχουν ενεργοποιηθεί, γιατί εγώ τους έχω ενεργοποιήσει. Δεν πιστεύω ότι το κάνω πια. Συνέβαινε όταν είχα φοβερή έλλειψη ύπνου», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός και στη συνέχεια

«Έγινε κάτι με το οποίο πραγματικά δυσκολευόμουν. Ήταν το τελευταίο πράγμα στη λίστα, αλλά δεν μπορείς να συμβαδίσεις με τους τρεις πυλώνες της υγείας -τη διατροφή, την άσκηση και τον ύπνο-, αν δεν μπορείς πραγματικά να κάνεις γυμναστική και δεν μπορείς να φας ουσιαστικά σωστά. Αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά, γιατί το βιολογικό σου ρολόι δε λειτουργεί σωστά», είπε χαρακτηριστικά.

Πλέον, η ζωή της (και βασικά η ρουτίνα ύπνου της) έχει μπει σε μία σειρά. «Κατέληξα να παλεύω με την αϋπνία μου διαρκώς. Πλέον, έχω βρει μια ρουτίνα που με βοηθά να χαλαρώνω. Δίνω χρόνο στον εαυτό μου και κάνω γιόγκα. Επίσης, ποτέ δεν παίρνω το τηλέφωνό μου στο υπνοδωμάτιο. Την έχω καταργήσει αυτή την κακιά συνήθεια», κατέληξε η ίδια.