VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Χρωματιστό eyeliner: Δοκίμασα την πιο φρέσκια τάση του καλοκαιριού και σου λέω πώς να την υιοθετήσεις

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Το μακιγιάζ των ματιών μου είναι πάντοτε πολύ συγκεκριμένο. Λίγο καφέ μολύβι, μία διακριτική γραμμή στις εξωτερικές γωνίες των ματιών και γενναιόδωρη ποσότητα μάσκαρα κυρίως στις πάνω βλεφαρίδες. Χειμώνα- Καλοκαίρι, σε γάμους και parties, αλλά και στο γραφείο.  Το eyeliner επ’ ουδενί δεν ήταν μέσα στα αγαπημένα μου καλλυντικά, ούτε και οι σκιές ματιών και δεν ξέφευγα εύκολα από τo comfort zone μου. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, η υπέρβαση είναι η πιο σωστή λέξη για να χαρακτηρίσει τους διάφορους πειραματισμούς μου με το μακιγιάζ. Λίγο τα ολοκαίνουργια λανσαρίσματα που φθάνουν σχεδόν κάθε μήνα στα χέρια μου, οι τάσεις από τα fashion shows, αλλά οι άπειρες συζητήσεις και ακόμη περισσότερα μακιγιάζ που έχουμε κάνει με τη makeup artist, Ολίβια Σαχινίδου και τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Στο σημερινό post κάνουμε focus στο μακιγιάζ των ματιών και πιο συγκεκριμένα σε μία από τις πιο φρέσκιες τάσεις στο καλοκαιρινό μακιγιάζ μας, το χρωματιστό eyeliner. Δοκίμασα- με τη βοήθεια πάντα της Ολίβιας- 4 διαφορετικές αποχρώσεις eyeliner στα μάτια μου και σου μεταφέρω τα δικά μας tips για το πώς θα υιοθετήσεις και εσύ αυτό το trend. Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις τις σκούρες χειμωνιάτικες- μα κλασικές μαύρες- καφέ αποχρώσεις- στο μακιγιάζ των ματιών σου, με πιο ανοιχτές, παστέλ, όπως η παρακάτω μοβ λιλά, έτσι για να κάνεις τη διαφορά και να δώσεις έναν πιο ανοιξιάτικο τόνο στο look σου. Τι λες; Ανάλογα με το στιλ σου, δοκίμασε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο. Τι λες;

 

Λιλά eyeliner αν θέλεις κάτι πιο ρομαντικό και boho

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Είναι ξεκάθαρα η σεζόν της. Η σεζόν που η μωβ-λιλά σκιά και γενικότερα η απόχρωση στο χρώμα της λεβάντας ήρθε για να μείνει και να μας δελεάσει να την υιοθετήσουμε: Από το μανικιούρ μας μέχρι και το μακιγιάζ μας. Εκτός από τις πασαρέλες και τα fashion shows σχεδιαστών (στο fashion show του οίκου  Alice + Olivia την είδαμε να αποθεώνεται στα μάτια των μοντέλων), ποιος μπορεί να ξεχάσει ΤΟ συγκλονιστικό eye look και το μανικιούρ της Jennefier Lopez;

Κι αν μ’ ένα λιλά smokey eye look σου φαίνεται πως «βουτάς» κατευθείαν στα βαθιά, τι θα έλεγες να δοκιμάσεις ένα eyeliner στο χρώμα της λεβάντας; Ιδανικό για εσένα που θέλεις κάτι πολύ διακριτικό (επίλεξε μία λεπτή γραμμή), αλλά ταυτόχρονα πολύ κομψό, παραπέμποντας σε ένα πιο bohemian style (αν αυτό είναι ήδη το στιλ σου, μόλις βρήκες το επόμενο μακιγιάζ σου), θα το λατρέψεις με την πρώτη ματιά, είμαι σίγουρη.

My tip: Για να κάνεις πιο έντονο το eye look σου, μη διστάσεις να κάνεις το τέλειο σετάρισμα, επιλέγοντας μία χρωματιστή μωβ μάσκαρα, αντί της κλασικής μαύρης.

Στο συγκεκριμένο μακιγιάζ έχουμε χρησιμοποιήσει:  Το μηχανικό μολύβι ματιών από τη σειρά Volcanic Minerals της Κorres, Velvet Eyeliner στην απόχρωση 73 Lavender Sorbet και τη μάσκαρα Drama Volume Mascara στην απόχρωση 05 Lavender Pop.

 

Ροζ eyeliner αν θέλεις να πετύχεις ένα πιο έντονο, bold look

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Θέλεις κάτι πιο έντονο. Κάτι πιο bold αλλά ταυτόχρονα με αρκετή δόση rock n roll και sexiness στο μακιγιάζ σου. Σου αρέσουν τα εκκεντρικά looks, τα ολοζώντανα φωτεινά χρώματα, τα λαμπερά μεταλλικά αλλά και οι έντονες γραμμές στα μάτια σου. Αυτό το look είναι το επόμενο που αξίζει να δοκιμάσεις. Ξεκίνα να κάνεις μια παχιά γραμμή με το ροζ μολύβι, δημιουργώντας στην ουσία, ένα winged eyeliner look.

My tip: Αν θέλεις να κρατήσεις την ισορροπία στο look σου, κάνοντας focus μόνο στα μάτια, συνδύασέ το με ένα απαλό nude κραγιόν στα χείλη σου (όπως εγώ) και καθαρή, λαμπερή επιδερμίδα. Αν παρ’ όλα αυτά, θέλεις να δημιουργήσεις ένα έντονο look, δοκίμασε ένα monochromatic makeup look, φορώντας στα χείλη σου μία αντίστοιχη, ροζ απόχρωση.

Στο συγκεκριμένο μακιγιάζ έχουμε χρησιμοποιήσει: Το απίστευτα σταθερό και αδιάβροχο μολύβι ματιών 24/7 Glide-On της Urban Decay στην απόχρωση Woodstock και τη μαύρη μάσκαρα Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils Radical στην απόχρωση Black over Black.

 

 

 

Pastel πράσινο στο χρώμα της μέντας eyeliner για τις λάτρεις των pastels

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Πριν λίγο καιρό σου έγραφα για τα pastel eyes και πώς μπορείς να εντάξεις τις pastel αποχρώσεις– γιατί όχι ακόμη και στο καθημερινό look σου- χωρίς να φανείς υπερβολική  με έμπνευση από τις φετινές πασαρέλες. Ο καιρός πέρασε και να να, που έφτασε η στιγμή να τις δοκιμάσω και εγώ στο μακιγιάζ μου. Το χρώμα της μέντας, αυτό το ανοιχτό πράσινο ήταν και είναι ανέκαθεν από τα αγαπημένα μου, οπότε ήταν πολύ ξεκάθαρο πως αυτό θα δοκίμαζα.

My tip: Αυτοσχεδίασε. Ξέφυγε από τα κλασικά και άφησε τη φαντασία σου (και εμάς) να σου δώσουμε λίγη παραπάνω έμπνευση για τα looks σου. Αντί για την κλασική γραμμή, δοκίμασε μία διπλή γραμμή που θα κάνει τη διαφορά στο συνηθισμένο μακιγιάζ σου. Τι λες;

Στο συγκεκριμένο μακιγιάζ έχουμε χρησιμοποιήσει: Το μηχανικό μολύβι ματιών από τη σειρά Volcanic Minerals της Κorres, Velvet Eyeliner στην απόχρωση 35 Vanilla Mint και τη μάσκαρα Size Up από τη Sephora Collection.

Μπλε eyeliner, η απόλυτη απόχρωση του καλοκαιριού

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Το μπλε και το πράσινο είναι τα αγαπημένα μου χρώματα. Ειδικά, τώρα το καλοκαίρι, τα αγαπώ ακόμη πιο πολύ. Είναι τα χρώματά που επιλέγω και μου αρέσει να πειραματίζομαι από το outfit, το μανικιούρ- πεντικιούρ μου μέχρι και το μακιγιάζ μου. Κι αν με ρωτάς, το μπλε είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του καλοκαιριού. Δεν θα μπορούσα λοιπόν, να μη δοκιμάσω ένα μπλε eyeliner look. Ιδανικό πραγματικά για κάθε περίσταση, από ένα πρωινό στο γραφείο τώρα το καλοκαίρι έως και τη βραδινή σου έξοδο, το μπλε eyeliner είναι ό,τι πιο δροσερό, sexy και chic μπορείς να φορέσεις στα μάτια σου φέτος το καλοκαίρι.

My tip: Τράβηξε τη γραμμή με το eyeliner αρκετά έξω από την εξωτερική γωνία και με ανοδική φορά, προκειμένου να κάνεις το βλέμμα να δείχνει ακόμη πιο γατίσιο.

Στο συγκεκριμένο μακιγιάζ έχουμε χρησιμοποιήσει: Το νέο L’Oreal Paris Matte Signature Liquid Eyeliner στην απόχρωση Blue και τη μάσκαρα  Monsieur Big Mascara της  Lancôme.