BEEN THERE DONE THAT

Ο δεν-είναι-αυτό-που-νομίζεις πόλεμος, μπαμπάδες Top Gun, Δρακουμέλ με τηγάνια. Guest η Μαρία Μπεκατώρου

Ο πόλεμος συνεχίζεται. Η προπαγάνδα έχει απογειωθεί. Η Hμέρα της Γυναίκας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Υπέκυψα στον Μπόμπαινα.

Άκου το Podcast:

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Ήρθε ο Φίλιππος. Δεν ήταν και πολύ απειλητικός, τουλάχιστον στη Νέα Σμύρνη. Τουλάχιστον ακόμα.

Κάναμε και Καθαρά Δευτέρα, κυρίως δηλαδή οι μπαμπάδες που ζουν τη φάση χαρταετός σαν τον Tom Cruise στο Top Gun ενώ τα παιδιά τους παίζουν παραδίπλα με πεταμένες γόπες.

Γιατί πια όλα τα παιδάκια έχουν δυο τρία ονόματα και κανένα δεν λέγεται Γιάννης;

Η ημέρα της γυναίκας – που κάποτε σήμαινε μόνο ladies night και τριαντάφυλλα δώρο, έχει πια σημασία. Μεγάλη σημασία.

Η BSB, φέτος έχει συνεργαστεί με τρεις δημιουργούς σε μια exclusive συλλογή 4 t-shirts αφιερωμένων στις γυναίκες με πολύ καλό σκοπό. Η εικαστικός Αγγελική Αγγελίδη σχεδίασε ένα arty print, ο creative art director Θοδωρής Λαλάγκας με αισθητική urban graffiti φώναξε “love over fear”, η conceptual artist και designer Καρολίνα Ροβύθη τόνισε τον γυναικείο δυναμισμό και πάθος με τον power κεραυνό της και το σχεδιαστικό team της BSB έδωσε σε στάμπα τη λέξη δύναμις. Θα τα πάρετε δώρο με αγορές άνω των 120€ μέχρι τέλος Μαρτίου και θα μπορείτε να τα αγοράζετε στα φυσικά καταστήματα και online στο eshop της BSB μέχρι τέλη Ιουλίου. Στο τέλος της σεζόν, μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των t-shirts, θα προσφερθεί στο ΜΚΟ «ΔΙΟΤΙΜΑ», μια γυναικεία οργάνωση που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στήριξης έμφυλης βίας και ενδυνάμωσης των γυναικών.

Η Μαρία Μπεκατώρου, ambassador της BSB, ήρθε καλεσμένη να τα πούμε. Μιλήσαμε για μόδα (και για το ποιο από τα 4 t-shirts είναι το αγαπημένο μας), για το Chase που παρουσιάζει στο Mega (και πάντα θέλει να κερδίζουν οι παίκτες), για το πόσο διαφορετική ήταν η θέση της γυναίκας στον επαγγελματικό χώρο όταν εκείνη ήταν στα ξεκινήματά της, πόσο θέλει να στηρίζει τις νέες γυναίκες, πόσο απαραίτητο είναι να στηρίζουμε η μία την άλλη και να πολλαπλασιάζουμε τη φωνή κάθε γυναίκας που υποφέρει και πόσο σημαντικό είναι να σπάσουμε τα στερεότυπα που υπηρετούμε εδώ και πολλά χρόνια.

Γιατί πρέπει να κάνω pilates με μάσκα, όταν ο άλλος τραγουδάει φωνάζοντας Dua Lipa ή Ρέμο στα μπαρ χωρίς; Μην είναι το reformer superspreader;

Ο πόλεμος συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση. Όπως και η προπαγάνδα. Μπορείς να είσαι υπέρ της Ουκρανίας, αλλά να μιλάς και για προηγούμενους πολέμους ή να τα βάζεις με το ΝΑΤΟ; Ο Γιάννης Τριάντης δίνει τη δύσκολη και λογική απάντηση.

Οι στρατιωτικοί αναλυτές είναι το νέο hot thing της ελληνικής τηλεόρασης. Δηλαδή κάθε απόστρατος. Ακόμα και αν ξεκίνησε και τελείωσε την καριέρα του στην Τρίπολη.

Προσωπικά μου φαίνεται αμήχανο να βλέπω στο δελτίο των 8 τον Zelensky να μάχεται για την ελευθερία της χώρας του και τη ζωή των Ουκρανών και καπάκι στις 9 να βλέπω την κωμική σειρά Ο Υπηρέτης του Λαού που κάποτε πρωταγωνιστούσε.

Υπέκυψα στον Μπόμπαινα. Στο να πω για τον Μπόμπαινα δηλαδή. Γιατί βλέπω Masterchef, αλλά τέτοιο τύπο δεν έχω ξαναδεί. Ούτε και ο Ηλίας Μαμαλάκης έμεινε ψύχραιμος.

Αν δεν θες να δεις Μπόμπαινα, δες τον Reacher, τη σειρά του Amazon Prime που στηρίζεται στα βιβλία της Lee Child. Και πρόσεξε λίγο σε παρακαλώ τον πρωταγωνιστή.

Εναλλακτικά, δες το επίσης στηριγμένο σε crime βιβλίο (της Karin Slaughter) Pieces of Her, με την υπερταλαντούχα Toni Colette.

Ή διάβασε το σκανδιναβικό noir αστυνομικό βιβλίο του δημιουργού του The Bridge, Hans Rosenfeldt, Σκληρό Καλοκαίρι.

Αν παρά τον Φίλιππο βγεις έξω, πήγαινε οπωσδήποτε στην έκθεση Κοίταξέ με, Άκουσέ με του Κοσμά Κουμιανού και της Actionaid στο Ωδείο Αθηνών.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.