ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Ο Ηλίας Μαμαλάκης ξεσπά κατά του Δημήτρη Ταϊρίδη aka Μπόμπαινα

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Ποιος είναι ο πρώτος χαρακτηρισμός που σου έρχεται στο μυαλό για τον Ηλία Μαμαλάκη; Γλυκύτατος; Μειλίχιος; Μορφή εμβληματική για την τηλεόραση και την ροπή της προς τη μαγειρική; Μορφή σίγουρα ευγενική. Στο δικό μου μυαλό αυτά ήρθαν. Ο Ηλίας Μαμαλάκης, για τα δεδομένα που εγώ έχω στο μυαλό μου για εκείνον, έκανε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με θέμα τον παίκτη του MasterChef, Δημήτρη Ταϊρίδη.

Ο Μπόμπαινας του MasterChef, όπως αυτοαποκαλείται εντός του reality μαγειρικής του Star, αλλά και στο Twitter, ο Δημήτρης Ταϊρίδης, έκανε ακόμα κι έναν άνθρωπο που έχουμε στο νου μας ως ήπιο χαρακτήρα -όπως είναι δηλαδή η τηλεοπτική εικόνα που έχει χαράξει στο μυαλό μας ο Ηλίας Μαμαλάκης-, να απηυδήσει. Αιτία για το ξέσπασμά του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook είναι η «τοξικότητα», όπως είπε που αποπνέουν οι on camera δηλώσεις του παίκτη του MasterChef.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, θέλω να σου υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο ότι εμφανίστηκε στο MasterChef ως guest κριτής, το βράδυ της Τετάρτης 2 Μαρτίου. Είχε την ευκαιρία να δει τους παίκτες από κοντά και να κρίνει τα πιάτα τους. Κι αν η «έκθεσή του» στον Δημήτρη Ταϊρίδη στο γύρισμα ήταν περιορισμένη, δεν συνέβη το ίδιο όταν παρακολούθησε ως τηλεθεατής το MasterChef.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης σχολιάζει τον Δημήτρη Ταϊρίδη του MasterChef

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, παρακολούθησε, σκέφτηκε κι εκφράστηκε. Και το μήνυμά του προς την παραγωγή του MasterChef ήταν να «μαζέψει» τον Δημήτρη. Κι αν από τη μία αναγνώρισε τις μαγειρικές ικανότητες του παίκτη του MasterChef, ο Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε επίσης για τις «ανύπαρκτες στρατηγικές» του, το «κλίμα χυδαίας αντιπαλότητας» που προκαλεί ενώ άφησε αιχμές και για το παρατσούκλι του, σημειώνοντας ότι ο Δημήτρης Ταϊρίδης εκμεταλλεύεται «τη φήμη της ταβέρνας της μητέρας του».

«Παρακολούθησα σχολαστικά το χθεσινό επεισόδιο του master chef. Είδα μια τρομακτική τοξικότητα εκ μέρους του διαγωνιζόμενου Δημήτρη ή μπομπαινα όπως αυτοαποκαλείται εκμεταλλευόμενος την φήμη της ταβέρνας της μητέρας του», έγραψε αρχικά ο δημοφιλής στο τηλεοπτικό κοινό μάγειρας.

Στη συνέχεια μίλησε για την τοξικότητα που εκπέμπει ο Μπόμπαινας του MasterChef τονίζοντας ότι αυτή είναι «Καταστροφική».

«Εμπαίζει τους νεαρούς άπειρους παίχτες που μεταξύ μας στερούνται εμπειριών. Και δημιουργεί ένα κλίμα χυδαίας αντιπαλότητας κάνοντας στρατηγικές ανύπαρκτες και χαλώντας την θετική ενέργεια του συνόλου», σημείωσε ο Ηλίας Μαμαλάκης.

«Ακόμα και οι κριτές αρνούνται να τον ακούσουν και να εμπλακούν στο αρνητικό κλίμα. Γιατί όμως έτσι; Δείχνει να είναι ένας καλός μάγειρας που υπερέχει μαγειρικά από πολλούς άλλους παίχτες. Μπορεί να μαγειρέψει και είναι ένας υποψήφιος νικητής. Τι χρειάζονται όλα αυτά;», αναρωτήθηκε έπειτα.

«Προτείνω στην παραγωγή να τον μαζέψει»

Η πρόταση του Ηλία Μαμαλάκη στην παραγωγή του MasterChef είναι να σταματήσει να προβάλει τα τοξικά video στα οποία ζητείται η γνώμη του παίκτη για όλα, ακολουθώντας μάλλον το δόγμα που λέει ότι το τηλεοπτικό κοινό θέλει να βλέπει εκείνους που «αγαπά να μισεί» στο πλαίσιο του reality κομματιού του μαγειρικού show.

«Προτείνω στην παραγωγή να τον μαζέψει και κυρίως να σταματήσει τα τοξικά βίντεο με την γνώμη του και την ολοφάνερη εχθρότητα προς τα πάντα. Αν μπορούσε θα καθαιρούσε τους κριτές να γίνει αυτός κριτής στην θέση τους. Αλίμονο σ’ όσους βρεθούν μαζί του στην ίδια κουζίνα», ανέφερε ο Ηλίας Μαμαλάκης και το τελευταίο του σχόλιο απευθυνόταν προσωπικά στον παίκτη του MasterChef.

«Κύριε Δημήτρη συμμετέχετε σ’ έναν διαγωνισμό μαγειρικής όχι στον πόλεμο Ουκρανίας Ρωσίας», κατέληξε ο άνθρωπος που έγραψε τη δική του μαγειρική τηλεοπτική ιστορία στην Ελλάδα. Κι αν μη τι άλλο, αυτό που μπορεί να αναγνωρίσει κανείς στον Ηλία Μαμαλάκη είναι ότι ξέρει κι από μαγειρική κι άπο τηλεόραση, αλλά κι από τηλεοπτική ευγένια.