TO THE POINTE

To workout μιας μπαλαρίνας για γραμμωμένα, αδύνατα πόδια

Η Δήμητρα Ζαχοπούλου σου δείχνει τις 5 ασκήσεις για να αποκτήσεις καλλίγραμμα πόδια. 24MEDIA Χρήστος Πανάγος

Οι περισσότερες γυναίκες που με πλησιάζουν μου ζητούν κυρίως ένα πράγμα: να τις βοηθήσω να αποκτήσουν αδύνατα, καλογυμνασμένα πόδια, όπως αυτά των μπαλαρίνων.

Η αλήθεια είναι ότι το «σώμα μπαλαρίνας» αποκτιέται μετά από αρκετά χρόνια δουλειάς και αφοσίωσης στους στόχους σου. Αν δεν μιλάμε όμως για επαγγελματικό επίπεδο, αλλά για μία γυναίκα που αγαπά τη γυμναστική και θέλει να βελτιώσει την εικόνα του σώματός της, ναι, μπορώ να πω πως μπορεί να καταφέρει να αποκτήσει καλλίγραμμα πόδια – ακόμη και μόνη της στο σπίτι.

Με σωστή διατροφή και εντατική προπόνηση θα δει τη διαφορά σύντομα πάνω της. Αν αυτή η γυναίκα είσαι εσύ, τότε ακολούθησε τις παρακάτω ασκήσεις που κάνω κι εγώ η ίδια στο σπίτι. Πέραν του ότι θα καταφέρεις να γυμνάσεις άψογα τα πόδια σου, θα βελτιώσεις παράλληλα την ισορροπία σου και τη στάση του σώματός σου.

Πάτα play στο παρακάτω video και ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες των ασκήσεων. Καλή επιτυχία!

1η άσκηση

Στάσου όρθια και γύρισε τα πέλματά σου προς τα έξω και ένωσε τις φτέρνες σου. Αυτή είναι η πρώτη θέση στο μπαλέτο. Φέρε τα χέρια σου μπροστά στρογγυλά, κάνε ένα plié (δηλαδή λύγισε τα πόδια σου 45 μοίρες αλλά με τους γλουτούς μέσα και ίσια πλάτη ταυτόχρονα), φέρε τα χέρια σου ψηλά και επανάφερε στην αρχική σου θέση .

2η άσκηση

Τώρα άνοιξε τα πόδια σου στο άνοιγμα των ώμων σου, με τις φτέρνες να κοιτούν και πάλι προς τα έξω. Οι γλουτοί σου θα πρέπει να είναι σφιγμένοι καλά μέσα και ο κορμός σου ίσιος. Αυτή είναι η δεύτερη θέση στο μπαλέτο. Έχοντας τα χέρια σου ανοιχτά, κάνε ένα plié με προσοχή τα γόνατά σου να κοιτούν προς τα έξω και ταυτόχρονα κλείσε τα χέρια σου μπροστά. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση και επανάλαβε.

3η άσκηση

Μείνε στην πρώτη θέση με τα χέρια μπροστά. Κάνε ένα plié και άνοιξε στη «δεύτερη θέση» κάνοντας πάλι plié και ανοίγοντας τα χέρια σου στο πλάι. Επίστρεψε με τον ίδιο τρόπο πάλι στην αρχική θέση. Αυτή την άσκηση θα την εκτελέσεις εναλλάξ.

4η άσκηση

Μείνε όρθια, άνοιξε τα πόδια σου στη δεύτερη θέση (όπως σου εξήγησα παραπάνω) και με τα χέρια ανοιχτά και τους ώμους καλά κάτω, κάνε ένα plié και σήκωσε τις φτέρνες σου ψηλά. Από αυτήν τη θέση τέντωσε τα πόδια σου παραμένοντας στις μύτες και στη συνέχεια επίστρεψε στην αρχική σου θέση.

5η άσκηση

Φέρε το ένα σου πόδι μπροστά πάλι σε εξωστροφή, με τη φτέρνα μπροστά. Το άλλο πόδι είναι πίσω εξωστροφη και καλά τεντωμένο. Κάνοντας ένα plié στο μπροστά πόδι, σήκωσε ταυτόχρονα το πίσω πόδι και επίστρεψε στην αρχική σου θέση.

Εκτέλεσε την κάθε άσκηση για 16 επαναλήψεις και επανάλαβε το workout άλλες δύο φορές. 

Love,

Δήμητρα

Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου:

Videographer: Χρήστος Πανάγος