VIVIANE' S BEAUTY TALKS

SkinCare Summer School #4: Ρετινόλη & ήλιος: Πώς συνδυάζονται;

24MEDIA

SkinCare Summer School χωρίς ρετινόλη δεν γίνεται! Κι αυτό γιατί, η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο γνωστά, ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά στην περιποίηση της επιδερμίδας μας, που όμως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τώρα το καλοκαίρι. Μπορώ να συνεχίσω να χρησιμοποιώ προϊόντα με ρετινόλη αυτή την περίοδο, που η επιδερμίδα μου εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο;

Κάπως έτσι- για χάρη της επιδερμίδας μας και μόνο- αποφασίσαμε να «ξανα-ανοίξουμε» τα σχολεία, δημιουργώντας ένα mini skincare summer school τον Αύγουστο που θα λύνει τις όποιες απορίες σου σχετικά με τα συστατικά που μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τώρα το καλοκαίρι στην επιδερμίδα σου. Ποια χρειάζεσαι; Ποια μπορείς αν χρησιμοποιείς άφοβα; Το πρώτο «μάθημα» αφορούσε το υαλουρονικό οξύ, το δεύτερο αφορά τη βιταμίνη C, σειρά είχαν τα πεπτίδια και τώρα η ρετινόλη. Στο παρακάτω video συγκεντρώσαμε περιληπτικά όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χρήση της αυτή την εποχή. Πάτα play.

Από τη θεωρία στην πράξη ή αλλιώς παρακάτω θα βρεις μερικά από τα πιο αγαπημένα μου προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη!

Beauty Editor’s Picks ή αλλιώς αγαπημένα προϊόντα με ρετινόλη:

30-ml34.jpg
SEPHORA

Sunday Riley A+ High-Dose Retinoid Serum

Ένας εξαιρετικά ισχυρός ορός που προσφέρει στην επιδερμίδα ένα κοκτέιλ υψηλής αποτελεσματικότητας, από σταθεροποιημένα ρετινοειδή και φυτικά εκχυλίσματα κατ’ αναλογία με τη ρετινόλη. Kαταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης και βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας που χαρακτηρίζεται από ατέλειες ή έχει υποστεί φθορά εξαιτίας της υπεριώδους ακτινοβολίας, συμβάλλoντας στη βελτίωση της όψης της. Ξεκίνα εφαρμόζοντας τον ορό δύο συνεχόμενα βράδια και στη συνέχεια άφησε την επιδερμίδα σου να ξεκουραστεί τα δύο επόμενα. Καλό θα είναι να αυξήσεις προοδευτικά τη συχνότητα εφαρμογής του, χρησιμοποιώντας συμπληρωματικά ένα ενυδατικό έλαιο.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
30ml19.jpg
SEPHORA.GR

Drunk Elephant A-Passioni Retinol Cream

Η κρέμα ρετινόλης A-Passioni™ Retinol Cream είναι μια καθαρή, πρωτοποριακή σύνθεση που συνδυάζει 1% βίγκαν ρετινόλη με θρεπτικά, πλούσια σε υπερτροφές συστατικά, για να μειώσει δραματικά την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των βαθιών ρυτίδων και της φθοράς του ήλιου, αποκαλύπτοντας μια επιδερμίδα με νεανική όψη που σφύζει από ζωή. Η ρετινόλη και τα πεπτίδια που την υποστηρίζουν συμβάλλουν στην ανάκτηση της ελαστικότητας, της αντοχής και της καθαρότητας της επιδερμίδας, χαρίζοντας στο δέρμα ομοιόμορφο τόνο και υφή, χωρίς τη συνηθισμένη ερυθρότητα και ερεθισμούς.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
La Roche Posay Redermic (R) Eyes
PHARMAGOODS.GR

La Roche Posay Redermic (R) Eyes

Φροντίδα εντατικής επανόρθωσης για τα μάτια που δρα κατά των ρυτίδων, των μαύρων κύκλων και των σημαδιών κούρασης. Με αποκλειστική σύνθεση ρετινόλης και καφεΐνη, αυτή η κρέμα ματιών λειαίνει τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα δρα ενάντια στους μαύρους κύκλους και τα σημάδια κούρασης. Έχει πολύ ελαφριά και λεπτόρρευστη υφή με εφέ "lifting". Το καλύτερο; Είναι ιδανική ακόμη και για τα ευαίσθητα μάτια. Μπορείς να την εφαρμόζεις πρωί ή/και βράδυ, κάνοντας μασάζ από την εσωτερική γωνία του ματιού με κατεύθυνση προς τα έξω.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
250-ml6.jpg
SEPHORA.GR

Pixi Retinol Tonic

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία τονωτική λοσιόν με ρετινόλη, που βοηθά στην αναδόμηση της επιδερμίδας χαρίζοντας υγιή και νεανική όψη. Παράλληλα, περιέχει αντιοξειδωτικά και ισχυρά φυτικά συστατικά που βοηθούν το δέρμα να ξαναβρεί τη λάμψη του. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις καθημερινά μετά τον καθαρισμό (κατά προτίμηση το βραδινό) εμποτίζοντας ένα cotton pad και περνώντας το στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ. Καλό θα ήταν να αποφύγεις την περιοχή γύρω από τα μάτια. Στη συνέχεια, άπλωσε τον ορό ή την ενυδατική σου, μιας και δεν χρειάζεται να την ξεβγάλεις με νερό.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
30ml20.jpg
SEPHORA.GR

Dermalogica Retinol Clearing Oil

Το νέο Retinol Clearing Oil συνδυάζει για πρώτη φορά αυτά τα δύο κορυφαία συστατικά σε μία σύνθεση:Τη ρετινόλη που μειώνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης και το σαλικυλικό οξύ που καταπολεμά άμεσα και προλαμβάνει τις εξάρσεις του δέρματος. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι αυτό το έλαιο καθαρισμού με ρετινόλη ενυδατώνει το δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσφέροντας πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα και μειώνοντας τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης σε 7 ημέρες.Με δύο λόγια: Καθαρίζει την επιδερμίδα και θρέφει το δέρμα. Ιδανικό για ενήλικες μεικτές έως λιπαρές επιδερμίδες που εμφανίζουν ατέλειες.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
10-3c03ce8b5deb452c467b487c6078278c.jpg
ATTICADPS.GR

Shiseido Vital Perfection Uplifting And Firming Express Eye Mask

Τα απαλά υφασμάτινα patches περιλαμβάνουν και τις τέσσερις τεχνολογίες της Uplifting and Firming Eye Cream (ReNeura Technology++™ για άμεσα αντιγηραντικά αποτελέσματα) και περιέχουν ρετινόλη (Βιταμίνη A) που έχει αντιρυτιδικές ιδιότητες. Ο εγκεκριμένος σχεδιασμός τους είναι το αποτέλεσμα εκατοντάδων τεστ όσον αφορά την εφαρμογή στο πρόσωπο. Καλύπτοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια, τις εξωτερικές γωνίες, τους κροτάφους και τα άνω ζυγωματικά, η κάθε μάσκα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο εύρος ανησυχιών όπως μαύρους κύκλους, λεπτές γραμμές και ρυτίδες και την λείανση της επιδερμίδας στα ζυγωματικά. Πιο σφριγηλή και πιο λαμπερή επιδερμίδα, σε μόλις 1 εφαρμογή.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Κι αν το έχασες, δες το SkinCare Summer School #3, εδώ: