FACE YOGA SESSIONS

Σύσφιξη λαιμού: 2 κινήσεις face yoga που εμποδίζουν τη χαλάρωση

24MEDIA

 

Με τα Face Yoga Sessions θα ακολουθήσεις ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης διαφορετικών μυών του προσώπου, ώστε να προλάβεις και να αντιμετωπίσεις τα σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα σου.

Αυτήν την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με τη χαλάρωση και τις οριζόντιες γραμμές στον λαιμό, που είναι μια από τις πιο εύθραυστες αλλά παραμελημένες ζώνες του προσώπου ως προς την περιποίησή της.

Η άσκηση face yoga για τον λαιμό που προτείνει η Αρετή Καφαντάρη: Στείλε φιλιά ψηλά στον ουρανό

Ψηλώνουμε καμαρωτά τον λαιμό μας και ξεκινάμε να δίνουμε δυνατά φιλιά ψηλά στον ουρανό. Η κίνησή μας πρέπει να είναι αποφασιστική και έντονη, και τα φιλιά που δίνουμε να μην είναι άνευρα. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτά τα φιλιά να συμμετέχει ενεργά και δυναμικά και ο λαιμός. Διαφορετικά, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να προκαλούμε το λεγόμενο barcode. Πρόκειται για τις κάθετες γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα, για τις οποίες σου έχουμε μιλήσει σε προηγούμενο Face Yoga Session. Σηκώνουμε, λοιπόν, το κεφάλι με ελαφριά κλίση προς τα πάνω. Στέλνουμε τα φιλιά μας στον ουρανό. Κάνουμε περίπου 10 επαναλήψεις.

Στη συνέχεια, επανερχόμαστε αργά και απαλά, σκύβοντας ελαφρά το κεφάλι μπροστά. Τεντώνουμε ελαφρώς τον αυχένα μας προς τα εμπρός για να τον χαλαρώσουμε, γιατί σε αυτήν την άσκηση τον έχουμε πιέσει.

Μια… old school κίνηση ομορφιάς για να κάνεις face yoga

Με ανοιχτές τις παλάμες και ανοδική κίνηση από τη βάση του λαιμού και προς το περίγραμμα του προσώπου ανορθώνουμε την επιδερμίδα του λαιμού προς τα πάνω. Αυτή είναι μια κλασική και δοκιμασμένη κίνηση ομορφιάς που έκαναν οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας. Και τώρα την υιοθετούμε και εμείς! Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μάλιστα, συνδυάζουμε αυτήν τη διάταση με την εφαρμογή κρέμας ημέρας ή νύχτας, ή μιας εξειδικευμένης κρέμας για την περιοχή του λαιμού.

Το λάθος που κάνουμε συνήθως είναι ότι αμελούμε να εφαρμόζουμε κρέμα στην περιοχή ή βάζουμε ό,τι έχει περισσέψει από την επάλειψη του προσώπου. Να θυμάσαι πάντα ότι ο λαιμός θέλει επισταμένη φροντίδα και τη δική του ποσότητα κρέμας. Αν δούμε τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης ή τις πρώτες οριζόντιες γραμμές δεν υπάρχει επιστροφή!

Οι ασκήσεις αυτές είναι ιδανικές και για σένα που υποφέρεις από tech neck, δηλαδή το σύνδρομο που προκαλείται από την καθημερινή χρήση της τεχνολογίας. Nα σου θυμίσουμε ότι ο όρος αναφέρεται στις οριζόντιες γραμμές που προκαλούνται στον λαιμό από το επαναλαμβανόμενο σκύψιμο του κεφαλιού σε κλίση σαράντα πέντε μοιρών ώστε να βλέπεις την οθόνη του υπολογιστή, του laptop ή του κινητού. Το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι ότι ο λαιμός ζαρώνει και χαλαρώνει, ενώ εμφανίζονται οι πρώτες δυναμικές ρυτίδες.

Για αυτούς τους λόγους, κάνουμε τις ασκήσεις μας καθημερινά, ακόμα και για προληπτικούς λόγους. Φροντίζουμε επίσης να αλλάξουμε τη στάση μας όταν κοιτάμε στις οθόνες, κρατώντας τον λαιμό ψηλά χωρίς να τον εγκλωβίζουμε στη στάση των 45 μοιρών.