FACE YOGA SESSIONS

Face yoga για τις λεπτές κάθετες γραμμές γύρω από το στόμα

24ΜEDIA

Με τα ολοκαίνουργια Face Yoga Sessions που «ανεβαίνουν» κάθε εβδομάδα στο LadyLike, θα ακολουθήσεις ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης διαφορετικών μυών του προσώπου ώστε να προλάβεις και να αντιμετωπίσεις τα σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα σου.

Στο τρίτο Face Yoga Session, θα δεις δύο ασκήσεις για να αντιμετωπίσεις τις λεπτές, κάθετες γραμμές γύρω από το στόμα! Τις ονομάζουμε και barcode, ακριβώς γιατί μοιάζουν με τον γραμμωτό κώδικα που υπάρχει πάνω στα καταναλωτικά προϊόντα. Αυτές οι γραμμούλες είναι για κάποιες από εμάς, οι πιο ενοχλητικές από όλες τις ρυτίδες.

«Μαϊμουδάκι»: Άσκηση για τις κάθετες γραμμές πάνω από το στόμα από την Αρετή Καφαντάρη

Το barcode δημιουργείται γύρω από το στόμα μας επειδή μιλάμε συνέχεια, το σφίγγουμε ή καπνίζουμε. Για να το αντιμετωπίσουμε, βάζουμε αέρα και δύναμη στην περιοχή, πάνω και κάτω από τα χείλη.

Η πρώτη και πολύ σημαντική κίνηση είναι να κάνουμε το λεγόμενο «μαϊμουδάκι», δηλαδή να βάλουμε αέρα μέσα από τα χείλη και να φουσκώσουμε εναλλάξ την πάνω και την κάτω πλευρά του στόματος.

Όταν μεταφέρουμε τον αέρα στην κάτω πλευρά, πρέπει να προσέχουμε να μην κάνουμε πολλές γραμμές στην πάνω πλευρά. Αυτό συμβαίνει όταν ο μυς είναι σφιχτός. Αν παρατηρήσουμε κάτι τέτοιο, περιορίζουμε την άσκηση μόνο στο πάνω μέρος του στόματος.

Επίσης, όταν κάνουμε την άσκηση στην πάνω πλευρά, μπορούμε να μένουμε σταθερές και ακίνητες σε αυτήν την στάση για κάποια δευτερόλεπτα ή, ακόμα καλύτερα, να αυξομειώνουμε τον αέρα. Στη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή όταν αυξομειώνουμε τον αέρα, βοηθάμε περισσότερο στην ελαστικότητα. Προσπαθούμε να μη δίνουμε ένταση στις ρινοπαρειακές αύλακες. Θέλουμε ο αέρας να απλώνεται μέχρι τα μάγουλα και να τεντώνει το δέρμα.

Η διάταση ομορφιάς

Στο barcode το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε διάταση και να «τεντώνουμε» την περιοχή. Ο στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις γραμμές από πολλές πλευρές και να τις εξαφανίσουμε.

Σχηματίζουμε με τα δάχτυλά μας -τον δείκτη και τον παράμεσο- ψαλιδάκια και τα σύρουμε τεντώνοντας την περιοχή πάνω και κάτω από τα χείλη από αριστερά προς τα δεξιά. Κλειδώνουμε την κίνηση. Στη συνέχεια κάνουμε τη διάταση με το άλλο χέρι για να «σιδερώσουμε» και να τεντώσουμε την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές.

Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι να εφαρμόζουμε την κρέμα μας στο συγκεκριμένο σημείο. Ακόμα και ένα lip balm μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη ενυδάτωση αυτής της περιοχής, που είναι επιρρεπής στην αφυδάτωση. Ένα χρήσιμο tip, λοιπόν, είναι όταν βάζουμε lip balm στη γραμμή των χειλιών, να ξεφεύγουμε και λίγο πιο πάνω από αυτήν.

Τη διάταση μπορούμε να την επαναλάβουμε περισσότερο από μια φορά μέσα στην ημέρα όπου και όποτε θέλουμε, για παράδειγμα όταν γράφουμε στον υπολογιστή ή ακόμα και στο αυτοκίνητο. Πρώτα, όμως, πρέπει να σιγουρευτούμε ότι την εκτελούμε σωστά κάνοντας πολλές δοκιμές μπροστά στον καθρέφτη.

Ακολούθησε την Αρετή Καφαντάρη στο Instagram ή κάνε subscribe στο κανάλι της στο YouTube.