FACE YOGA SESSIONS

Χαλάρωση προσώπου: Οι 2 κινήσεις face yoga για ανόρθωση και σύσφιξη του οβάλ σχήματος

24MEDIA

Με τα Face Yoga Sessions θα ακολουθήσεις ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης διαφορετικών μυών του προσώπου, ώστε να προλάβεις και να αντιμετωπίσεις τα σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα σου.

Αυτήν την εβδομάδα θα μάθεις πώς να αντιμετωπίσεις τη χαλάρωση στο οβάλ του προσώπου, που μας απασχολεί όλο και περισσότερο καθώς μεγαλώνουμε.

Άσκηση για τη χαλάρωση στο οβάλ του προσώπου από την Αρετή Καφαντάρη

Ξεκινάμε με έναν μικρό «προγναθισμό» βγάζοντας τα κάτω δόντια προς τα έξω. Πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική άσκηση, αρκεί να την κάνουμε σωστά. Απ’ αυτήν τη θέση, που κρατάμε σταθερή, προσπαθούμε να ανέβουμε ψηλά με τον λαιμό και το πρόσωπο, και να αισθανθούμε ένα τέντωμα και μια δύναμη στο οβάλ του προσώπου.

Αν νιώσουμε την ένταση στον λαιμό αντί για το οβάλ, τότε προσπαθούμε να ψηλώσουμε λίγο περισσότερο. Μένουμε σταθερές και μετράμε μέχρι το 10. Κάθε φορά που κάνουμε την άσκηση, βάζουμε λίγη δύναμη παραπάνω. Όταν βγαίνουμε από την άσκηση, χαλαρώνουμε απαλά την κίνηση.

Η άσκηση απευθύνεται σε όλους. Ωστόσο, θέλει περισσότερη προσοχή από όσους έχουν πρόβλημα με τη γνάθο, νιώθουν ενόχληση σε εκείνη την περιοχή ή τους έχει βγει κάποια στιγμή στο παρελθόν.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε όλοι ανεξαιρέτως είναι να μην κάνουμε απότομες κινήσεις. Πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι στην κίνηση! Φροντίζουμε πάντα να βγάζουμε προς τα έξω και να μαζεύουμε τη γνάθο με ιδιαίτερα ήπιες και προσεκτικές κινήσεις, γιατί η γνάθος είναι η μοναδική άρθρωση που έχουμε στο πρόσωπό μας και χρειάζεται προσοχή.

Πότε θα δούμε αποτελέσματα αν κάνουμε καθημερινά την άσκηση;

Εξαρτάται από το πόσο νιώθουμε την κίνηση ενώ την κάνουμε. Για παράδειγμα, υπάρχουν άνθρωποι που όταν κάνουν αυτήν την κίνηση, τη νιώθουν και δεν τη νιώθουν ταυτόχρονα. Εκείνοι θέλουν περισσότερη εξάσκηση και χρόνο.

Όταν, όμως, από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνουμε την κίνηση να δουλεύει, τότε θα δούμε πολύ άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα. Πάντως, ένας γενικός κανόνας λέει ότι κατά μέσο όρο χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες. Τότε αρχίζουμε να βλέπουμε απτές διαφορές στο πρόσωπό μας.

Extra κίνηση ομορφιάς για το οβάλ του προσώπου

Σχηματίζουμε γαντζάκια με τα δάχτυλα και κλείνουμε μέσα σε αυτά το οβάλ. Στη συνέχεια, τραβάμε απαλά προς τα πάνω μέχρι τα αυτιά μας. «Κλειδώνουμε» την κίνηση σ’ αυτό το σημείο. Επαναλαμβάνουμε την κίνηση από 3 έως 5 φορές.

Ακολούθησε την Αρετή Καφαντάρη στο Instagram ή κάνε subscribe στο κανάλι της στο YouTube.