BEEN THERE DONE THAT

Σερβικό θρίλερ και δομινικανή τελενοβέλα. Μπορείς Μπόρις;

Η εβδομάδα που πέρασε είχε το έπος του Νόβακ Τζόκοβιτς, λίγο κορονοϊό ακόμα, μπόλικο worry burnout, τα πάρτι του Μπόρις, πολύ reality, μια εκδρομή και μια εξαιρετική παράσταση. Άσχημα είναι;

Άκου το podcast:

Τα σχολεία άνοιξαν, οι μισοί γνωστοί μας είναι με κορονοϊό, φαίνεται και ένα φως στο τούνελ – ο κύριος Σαρηγιάννης το έδωσε κι εγώ πια θέλω να ακούω μόνο τέτοια.

Έγραψα ένα tweet που κάπως γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και μετά κατάλαβα γιατί. Όλο αυτό που περιέγραφα έχει όρο και λέγεται worry burnout. Μην βιαστείς να πεις ότι δεν το έχεις. Σου υπογράφω ότι το έχεις.

O No-Vax Djokovic μπορεί να είναι το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, αλλά στο Australian Open είδαμε και την άλλη πλευρά του. Όπως πολύ σωστά έγραψε ο Θέμης Καίσαρης ή είναι εγκληματικά ανεύθυνος και αδιάφορος για τους γύρω του ή είναι ψεύτης που δεν τον νοιάζει αν φαίνεται εγκληματικά ανεύθυνος και αδιάφορος.

Πάντως τελικά απελάθηκε από την Αυστραλία –και μάλιστα Έλληνας τον έστειλε.

Οι ΑΝΕΛ ξανά στο προσκήνιο. Αλλά όχι πολιτικά. Οφείλεις στον εαυτό σου να δεις το Instagram του Πάνου Καμμένου (ναι, τα βάζει και με την πατριαρχία). Δεν οφείλεις στον εαυτό σου να αντικαταστήσεις τον γυναικολόγο σου με τον Παύλο Χαϊκάλη και το αστρολογικό του project για να βοηθήσει τις γυναίκες που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν.

Το Survivor έχει γίνει τελενοβέλα (Μυριέλλα των Παθών), ο Κωνσταντίνος Τζούμας εκτέθηκε, η τηλεόραση σου σερβίρει ό,τι πουλάει. Κι αφού εμείς αγοράζουμε (κι ας φωνάζουμε) αυτό δεν θα σταματήσει.

Ο Boris Johnson, εκτός από τα χειρότερα μαλλιά στην ιστορία των πρωθυπουργών, είναι και party animal. Εν μέσω κορονοϊού κι ενώ στους πολίτες του απαγορεύεται να πάνε και σε κηδείες. Η Sue Gray είναι η γυναίκα που διερευνά το Partygate του.

Οι Λονδρέζικοι Times μετά από 50 χρόνια τάσσονται υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Κι αυτό δεν είναι μικρό ούτε λίγο.

Να τρέξετε να δείτε την παράσταση Η Μηχανή του Τούρινγκ με έναν συναρπαστικό Ορφέα Αυγουστίδη στον ομώνυμο ρόλο.

Αν προτιμάτε να δείτε κάτι στην ηρεμία του σπιτιού σας, έχω δυο σειρές.

Το Yellowjackets (Cosmote TV) έχει κάτι από Άρχοντα των Μυγών, αλλά με γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου χαμένη για ενάμιση χρόνο στα δάση του Οντάριο μετά από αεροπορικό δυστύχημα, έχει Juliette Lewis και Christina Ricci, έχει δυο timelines (τότε και τώρα, με κάποια από τα κορίτσια που σώθηκαν) και θα σε κρατήσει στην άκρη της καρέκλας σου.

Kι αν ψάχνεις κάτι σε mini series, με βρετανικό μαύρο χιούμορ, λίγη περιπέτεια, λίγο δράμα κι έναν Christopher Walken να καταστρέφει on camera έναν Banksy (με την άδεια μάλιστα του καλλιτέχνη), το The Outlaws είναι η σειρά σου (Cosmote TV).

Κι αν βαρέθηκες τις οθόνες, σου έχω καινούριο Jonathan Franzen. Το Crossroads δεν έχει ακόμα μεταφραστεί, αλλά είναι Franzen στα καλύτερά του.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr, Been There Done That, στο Spotify

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram