BEEN THERE DONE THAT

Κολλήσατεεε; Επεισόδιο για κάθε τεστ και κρούσμα. Η Μανίνα Ντάνου διαλέγει τα πρόσωπα της χρονιάς

Όλα τα μηνύματα που μου στέλνουν δεν λένε πια χρόνια πολλά, αλλά «βγήκα θετικός δεν κάνεις κανένα τεστ;». Και ναι, είναι όλα κρούσματα. Η Μανίνα Ντάνου διαλέγει τα πρόσωπα του 2021, από τον γείτονά της μέχρι τον Chandler Bing.

Άκου το Podcast:

Καλά ήταν τα Χριστούγεννα, μέχρι που άρχισαν τα τηλέφωνα σχεδόν από όποιον συνάντησα ότι βγήκε θετικός/η. Οπότε τα μεθεόρτια ήταν τεστ και κόντρα τεστ και μετά λίγα τεστ ακόμα. Και όχι μόνο self, αυτά δεν πιάνουν. Γιατί δεν το βρίσκω μέσα μου να φτάσω εγκέφαλο με την μπατονέτα. Η φαρμακοποιός μου πάλι μια χαρά το βρίσκει.

Τα μοριακά που είναι τα μόνα σίγουρα, κάνουν ακόμα 60€ το ένα και, oh yes, ακόμα τα πληρώνουμε από την τσέπη μας.

Δεν ξέρω πως την έχω γλιτώσει, αλλά οι περισσότεροι δεν τη γλίτωσαν. 30.000 και οι προβλέψεις μιλάνε για παραπάνω.

Και πως θα γίνει να λείπουν όλοι σε δεκαήμερες καραντίνες; Ο CDC απεφάνθη. Πέντε αντί δέκα μέρες θα διαρκεί η καραντίνα για όσους νοσούν από Όμικρον, αλλά χωρίς συμπτώματα.

Θα γλιτώσουμε όμως γιατί τα μπαρ δεν θα παίζουν πια μουσική. Με αυτά τα νέα μέτρα θα ζούμε τις περίφημες επόμενες δύο κρίσιμες εβδομάδες.

Έχουμε και νέα πρωτόκολλα αν κολλήσουμε.

Η Ευρώπη σπάει το ένα ρεκόρ κρουσμάτων μετά το άλλο. Ναι, το 200.000 είναι υπαρκτός αριθμός.

Και άντε και μένεις σπίτι είτε γιατί κόλλησες, είτε για να μην κολλήσεις. Με τι ζεσταίνεσαι αφού όλα (ρεύμα, πετρέλαιο, αέριο) πλέον κοστίζουν όσο το σπίτι σου; Κι έχει ακριβύνει σε ιστορικό υψηλό και το μπρικ.

Η Μανίνα Ντάνου ήρθε να μας πει για τα πρόσωπα της δικής της χρονιάς.

H λίστα της περιλαμβάνει από τους γείτονές της που είναι σαν group therapy μέχρι τον Chandler Bing και από τη μαμά του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τη σερβιτόρα στην Ηλιούπολη που έσωσε από trafficking μια γυναίκα μέχρι την άποψη του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη για τη γονεϊκότητα.

Αφού θα μείνεις που θα μείνεις μέσα, σου έχω δύο σειρές και δύο βιβλία

Το Χάθηκε Βελόνι του Χρήστου Αρμάντο Γκέζου είναι, όπως λέει ο Γιώργος Ρομπόλας στο αφιέρωμά του για το τι συνέβη στον κόσμο του βιβλίου το 2021, «μάλλον η κορυφαία στιγμή ελληνικής λογοτεχνίας για το 2021 γεμάτο αφηγηματικές αρετές και ζόρικες αλήθειες».

Το Σάγκι Μπέιν, βραβευμένο με Booker 2021, είναι αυτοβιογραφικό από έναν σχεδιαστή μόδας/ συγγραφέα από τη Σκωτία, που ζει στη Νέα Υόρκη. Και διαβάζεται σαν υπέροχη ταινία (που πρέπει να γίνει).

Για να γελάσεις, δες τη μαύρη κωμωδία με τη συναρπαστική Jean Smart, Hacks στο Vodafone TV.

Αν πάλι το θες το μεταφυσικό/ υπερφυσικό σου, υπάρχει το Evil στην Cosmote TV να σε κρατήσει ξύπνιο.

Και καλή νέα χρονιά (όσο γίνεται).

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr, Been There Done That, στο Spotify

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram