BEEN THERE DONE THAT

Πρώτο μετά Covid-19 ταξίδι, τορτελίνι, ένας στίφτης kiwi και ελληνικός υπαρκτός σουρεαλισμός

Το πρώτο μου μετά τον κορονοϊό ταξίδι, ήταν στη μαμά του ιταλικού φαγητού. Αποκτήσαμε στον όμιλο ένα υπέροχο site wellness για όλους. Μίλησα με τη Νίκη Ρουμπάνη για τη βία κατά των γυναικών. Ο σουρεαλισμός απογειώθηκε στην Ελλάδα.

Άκου το podcast εδώ:

 

Πρώτο ταξίδι στη μετά Covid-19 εποχή κι είπα να πάω κάπου κοντά με καλό φαγητό. Bologna it was. Μάθε γιατί τη λένε La Grassa, La Rossa και La Dotta.

Μου θύμισε Εξάρχεια, αλλά στεγασμένα σε Μεσαιωνικά και Αναγεννησιακά κτίρια.

Άραγε έχει μελετηθεί το γαστρεντερικό σύστημα των Μπολονέζων που τρώνε μόνο μορταδέλα, ψωμί, τυριά, τορτελίνι και ραγού;

Αν πας κι είμαστε ακόμα με μάσκες, μην ανέβεις τον ψηλό πύργο από τους δύο της πόλης. Άλλου τύπου cardio τα 500 σκαλιά με μάσκα, οριακά για έμφραγμα.

Αλλά να πας οπωσδήποτε στο πρώτο πανεπιστήμιο του σύγχρονου δυτικού κόσμου, το Archiginnasio. Και να συγκινηθείς όσο κι εγώ.

Εν τω μεταξύ γίνεται της Black Friday. Ψώνισε, αλλά ψώνισε ό,τι θα ψώνιζες ούτως ή άλλως. Άσε κάτω τον αποχυμωτή για kiwi.

Όσο έλειπα, παρακολούθησα λίγο ελληνική ειδησεογραφία. Σουρεαλισμός που θα έκανε τον Νταλί να σκίσει τα πτυχία του. Και τον Ιονέσκο.

Ρινόκεροι όλοι. Εκτός από τον Άρη Σερβετάλη που δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους γιατί αντιχριστιανικό και αντιδημοκρατικό. Κατέβασε την παράσταση Ρινόκερος, οι συνάδελφοί του έμειναν χωρίς δουλειά, όμως δεν τον έκριναν. Η παράσταση θα ξανανέβει με άλλον πρωταγωνιστή.

Σε λογική Ιονέσκο και η δήλωση Σκέρτσου για τη μη υπαρκτή έρευνα που να λέει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν κορονοϊό, άρα γιατί να τους αναγκάσουν να κάνουν εμβόλια; Μήπως έρχονται και σε επαφή με πολύ κόσμο;

Ο Στέφανος Χίος, η φωνή του θαπεθανουμόλ, ιδρύει κόμμα. Ενάντια στα νυν φασιστικά κόμματα. Θα το λέει Λαϊκή Δεξιά Πατριωτική Κίνηση.

Ευτυχώς είχε και καλό νέο η εβδομάδα. Το ΟW είναι το νέο μας wellness site. Φρέσκο, τελείως μοντέρνο, αφορά όλους τους ανθρώπους κάθε φύλου και ηλικίας. Ασχολείται ολιστικά με τα μέσα και τα έξω μας ουσιαστικά και χωρίς σηκωμένα δάχτυλα. Επαναπροσδιορίζει τον όρο wellness με έναν ήρεμο, relevant τρόπο. Και πιστεύει ότι το ευ ζην είναι δικαίωμα όλων και όχι πολυτέλεια.

Η Νίκη Ρουμπάνη υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών εδώ και 40 χρόνια. Μιλήσαμε με την Πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ελλάδας για την κακοποίηση, για το τι πραγματικά είναι βία (όχι, δεν είναι μόνο η σωματική), ποια είναι τα πρώτα σημάδια που πρέπει να χτυπάνε καμπανάκια, τι κάνουμε αν είμαστε ο γείτονας μιας γυναίκας που ζει σε καθεστώς βίας ή ο δάσκαλος ενός παιδιού που δείχνει πως ζει σε επικίνδυνο περιβάλλον. Και πως η Avon ενίσχυσε οικονομικά το ΕΔΓΕ για να μπορεί με τη σειρά του να περιθάλψει και να ενισχύσει γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Ήρθε η εβδομάδα που τα σινεμά θα γεμίσουν Gucci. To House of Gucci είναι εδώ. Όπως και η απίστευτη ιστορία της Patrizia Reggiani που υποδύεται μοναδικά η Lady Gaga.

Αν σου αρέσουν οι fantasy σειρές με αγωνία και μεταφυσικά όντα – και είδες μονορούφι το Squid Game, το Hellbound είναι για σένα.

Αν πάλι είσαι πιο πολύ των σειρών χαρακτήρων με σκοτεινό χιούμορ, το διαμαντάκι του Apple TV, The Shrink Next Door είναι για σένα. Έχει και Paul Rudd και Will Ferrell. Στηρίζεται στο True Crime ομώνυμο podcast. Και είναι αληθινή ιστορία.

Αν πάλι είσαι πιο ακουστικός τύπος, το Netflix φρόντισε για σένα. Στο Netflix Hub στο Spotify θα βρεις τα soundtrack των σειρών του, αλλά και λίστες εμπνευσμένες από σειρές.

Διάβασε το δυνατό, συγκινητικό και σοκαριστικό (και βραβευμένο με Πούλιτζερ) Ο Γιος του Αφέντη των Ορφανών, του Adam Johnson.

1652792.jpg
PUBLIC.GR

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΩΝ

Το συναρπαστικό μυθιστόρημα που απέσπασε το βραβείο Πούλιτζερ μας ταξιδεύει στην καρδιά της πιο μυστηριώδους δικτατορίας του κόσμου. Ο γιος του αφέντη των ορφανών σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας χώρας που μαστίζεται από την πείνα, τη διαφθορά και την καθημερινή βαναυσότητα δίχως όμως να λείπουν η συντροφικότητα και οι κλεμμένες στιγμές ομορφιάς και αγάπης. Ένα λογοτεχνικό επίτευγμα που τοποθετεί τον Άνταμ Τζόνσον ανάμεσα στους σπουδαιότερους συγγραφείς της εποχής μας.
19.79€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Και κλείσε την αναμνηστική σου δόση. Εγώ την έκλεισα.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr, Been There Done That, στο Spotify

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram