BEEN THERE DONE THAT

Οσκαρικές σφαλιάρες, χάσταγκ Πάτρα, πόλεμος για τον πόλεμο. Στο metaverse αδερφές μου

Η εβδομάδα είχε κυρίως σοκ και δέος. Χαστούκια, Πάτρα, πόλεμος. Και την πρώτη fashion week στο metaverse.

Άκου το Podcast:

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Το κάναμε και το πρώτο ανοιξιάτικο τριήμερο. Με αντιισταμινικά και ζακεταναπάρεις στη σκιά. Και βγάλαμε φωτογραφίες. Θάλασσες, γάτες, αγρούς, ηλιοβασιλέματα, φωτισμένα λιμανάκια, βραδινές βόλτες.

Δεν το κάναμε όλοι το ίδιο καλά. Ιδίως τα τελευταία, τα βραδινά που βγήκαν σαν αφηρημένη τέχνη. Εκτός από όσους έχουν το νέο Samsung Galaxy S22 Ultra και άρα το nightography που βγάζει επικές φωτογραφίες και βίντεο ακόμα και μέσα στη νύχτα. Αυτοί τα κατάφεραν περίφημα.

Ο Will Smith υπερασπίστηκε την τιμή της γυναίκας του σε ένα κακό και φτηνό αστείο του Chris Rock για το ξυρισμένο λόγω αλωπεκίας κεφάλι της με μια υπερδημόσια σφαλιάρα στον παρουσιαστή σε ζωντανή μετάδοση στα Όσκαρ. Μετά παρέλαβε το βραβείο για τον πρώτο ανδρικό ρόλο, έκλαψε, είπε ακατανόητα πράγματα, το Χόλιγουντ χειροκρότησε.

Αρσενικά παλιάς κοπής και τοξικότητα, αστεία που δεν είναι αστεία και ένα χαστούκι που δεν χτύπησε μόνο τον Chris Rock, αλλά πολλούς πολλούς ακόμα. Ο Kareem Abdul Jabbar τα εξηγεί πολύ ωραία. Όπως και η Jameela Jamil.

Και όλοι να ζητήσουν συγγνώμη από την Jada.

Η φρικτή υπόθεση της Πάτρας άρχισε να ξετυλίγεται. Η Ρούλα Πισπιρίγκου προσήχθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σοκ και δέος και ανατριχίλα. Όπως σοκ και δέος και ανατριχίλα και για τον όχλο που μαζεύτηκε έξω από το σπίτι της οικογένειας με κινητά αντί για δάδες ζητώντας θάνατο, κρεμάλες και αίμα. Έγκλημα σαν απάντηση σε ένα φρικώδες έγκλημα. Και τα κανάλια που τόσο καιρό εμφάνιζαν εκπομπές και AR φιγούρες που τόσο καιρό τάισαν αυτόν τον όχλο, απόρησαν γιατί μεγάλωσε.

O πόλεμος συνεχίζεται μαζί με διαπραγματεύσεις. Σε μια από αυτές ο Abramovich σαν να έπαθε μια προειδοποιητική “δηλητηρίαση” από μια σοκολάτα. Ο Βλαδίμηρος ζητάει πληρωμή της ενέργειας σε ρούβλια. Οι ολιγάρχες χάνουν τα γιωτ τους από το Instagram. Εν τω μεταξύ οι πρόσφυγες έχουν φτάσει τα 4 εκατομμύρια, παιδιά συνεχίζουν να πεθαίνουν και πόλεις να εξαφανίζονται από τον χάρτη.

Αλλά ναι, εμείς εδώ ας τσακωθούμε για τη συναυλία.

Η συγκινητική περίπτωση του Σαϊντού Καμαρά, του πρόσφυγα από τη Γουϊνέα και αριστούχου μαθητή του λυκείου στον Άγιο Δημήτριο όμως είναι μια καλή στιγμή να ενωθούν φωνές. Και ενώθηκαν. Και ο Σαϊντού έφτασε μέχρι τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο.

Έγινε και η πρώτη εβδομάδα μόδας στο Metaverse. Κι αν νομίζεις ότι ήταν τίποτα παιδιάστικες βλακείες, να σου πω ότι virtual επίδειξη έκαναν οι Dolce & Gabbana, o Tommy Hilfiger, o Roberto Cavalli και άλλοι. Και το Selfridges άνοιξε το πρώτο του virtual πολυκατάστημα. Και έγιναν και after party. H Grimes “τραγούδησε σε ένα από αυτά”.

O Bruce Willis, ο έρωτάς μου σε εποχές Αυτός, Αυτή και τα Μυστήρια πάσχει από αφασία. Και εγκαταλείπει την ηθοποιία όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Διάβασε το βιβλίο που κέρδισε το βραβείο Booker του 2021. Το The Promise του νοτιαφρικανού Damon Galgut ακολουθεί μια οικογένεια που διαλύεται μετά το θάνατο της μητέρας και την αθέτηση μιας υπόσχεσης σε μια αφρικανή υπηρέτριά τους. Οδοιπορικό στη Νότια Αφρική την εποχή που βγαίνει από το Απαρτχάιντ, σχέση γονιών με παιδιά, δαίμονες και βάρη του παρελθόντος, αλλά και ελπίδα.

Κορίτσια, για να ανοίξει (ενίοτε πολύ) το μάτι σας, δείτε τη δεύτερη σεζόν του Bridgerton στο Netflix. Φοβόμουν ότι δεν θα είναι καλή χωρίς τον Rege Jean-Page. Είναι καλύτερη και από την πρώτη. Ναι έχει σεξ. Ναι ο Anthony είναι hot.

Το The Tourist είναι από τις σειρές που λες “ε ας βάλω να δω τι είναι” και κολλάς. Ο Jamie Dornan έχει αμνησία μετά από ένα ατύχημα και δεν θυμάται πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων ποιος και γιατί επιδιώκει συνέχεια να τον σκοτώσει. Στην Cosmote TV.

Επίσης στην Cosmote TV η γιατί-άργησα-τόσο-να-την-ανακαλύψω τηλεοπτική μεταφορά της Τετραλογίας της Νάπολης της Elena Ferrante, My Brilliant Friend (Η Υπέροχη Φίλη Μου) με executive producer τον Paolo Sorrentino.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.