BEEN THERE DONE THAT

Τα 40 κύματα της Όμικρον, το στιλ Zelensky, η boxing Elona και ο σαδισμός του MasterChef

Λίγο πριν πετάξουμε τις μάσκες, το πέμπτο κύμα Όμικρον έσκασε στην παραλία. Συν λίγη Η1Ν1 και άλλες ιώσεις for the fun of it.

Θύμα του ο Barack Obama. Θύμα του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άκου το Podcast:

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με βομβαρδισμούς καταφυγίων και αστικών κέντρων. Ένα προσχέδιο ειρηνευτικού σχεδίου που διέρρευσε δίνει κάποιες ελπίδες.

Εδώ βέβαια έχουμε δικό μας πόλεμο για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η περίπτωση της Νατάσσας Μποφίλιου και της στήριξής της στον άνθρωπο, έβαλε φιτίλια.

Όπως και το άρθρο του John Mearsheimer στον Economist που θεωρεί κυρίως υπεύθυνη τη Δύση για το Ουκρανικό.

Τα λέει απλά και ξεκάθαρα ο Bernie Sanders για την υποκρισία των ΗΠΑ. 

Αλλά τολμάει να τα βάλει και με τον Πούτιν. Καλό είναι να ξέρουμε γεγονότα και ιστορία και αναλύσεις. Και να είμαστε καθαρά με τον αμυνόμενο που βλέπει τη χώρα του να χάνεται και τους αμάχους του να πεθαίνουν.

Ο Zelensky εκτός από το ότι προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης έκανε και στιλιστικό trend. O Macron εμφανίστηκε στο Palais D’Elysee με hoodie και αξυρισιές γιατί ταιριάζουν πιο πολύ στον πόλεμο από τα ατσαλάκωτα κοστούμια του.

Και ο Elon Musk κάλεσε τον Putin σε μονομαχία με έπαθλο την Ουκρανία. Ο ηγέτης των Τσετσένων του απάντησε δημόσια καλώντας τον να προπονηθεί στην Τσετσενία γιατί είναι “ντελικάτη Elona”. Φυσικά ο Elon απάντησε και σε αυτόν. Υπογράφοντας ως Elona.

Εν τω μεταξύ μέσα σε λιγότερο από δυο εβδομάδες τα ξαναέφτιαξε με την πρώην του Grimes, απέκτησαν άλλο ένα παιδί με αλγοριθμικό όνομα μέσω παρένθετης μητέρας και η Grimes τον ξαναχώρισε και τα έφτιαξε με μια τρανς ακτιβίστρια.

Θέμα με τον νυν της πρώην του συνεχίζει να έχει ο Kanye. Μετά από μια κομψή συνομιλία με τον Pete Davidson ο Ye απασφάλισε ξανά και το Instagram του κατέβασε το account.

Νεύρα και ο Θάνος Καλλίρης με το Chart Show που ξανάρχισε με πρώτο αφιέρωμα στα ελληνικά 90ς hits αλλά χωρίς το “Το νου σου κύριε οδηγέ”.

Ο Βασίλης Τερλέγκας προτιμάει να του βρίσεις τον πατέρα και τη μάνα παρά τον Άγιο Παΐσιο. Και ο γιος του έχει πέσει και μέσα στον τάφο του Αγίου.

Το MasterChef φέτος είναι ξεκάθαρα σαδιστικό με τον τηλεθεατή του. Αλλιώς αυτό το παραλίγο με τον Μπόμπαινα δεν εξηγείται.

Όπως και ο Tom Brady με τους αθλητικογράφους. Αφού αποσύρθηκε, ξεαποσύρθηκε και ξανα-αποσύρθηκε, τώρα πάλι επιστρέφει στα γήπεδα γιατί μάλλον 26 μέρες με την οικογένειά του ήταν αρκετές για να προτιμήσει να τρώει ξύλο στο γήπεδο.

Δείτε το The Andy Warhol Diaries  – τη ζωή του δημιουργού της pop κουλτούρας από την απόπειρα δολοφονίας του και μετά. Έχουν χρησιμοποιήσει ειδικό πρόγραμμα AI για αναπαραγωγή της φωνής του.

Αν προτιμάτε τα docuseries με μοντέρνους απατεώνες (βλέπε Tiger King, Inventing Anna, Tinder Swindler), το Bad Vegan είναι έπος. Πώς η βασίλισσα του raw vegan στη Νέα Υόρκη βρέθηκε φυλακή εξαιτίας ενός τύπου που ερωτεύτηκε online και της έφαγε τα λεφτά τάζοντάς της αθανασία για αυτή και τον σκύλο της, μόνο το Netflix το ξέρει.

Αν πάλι, δεν θέλετε docuseries, αλλά ένα ωραίο, καθαρόαιμο whodunit crime thriller, το Suspicion στο Apple TV είναι για εσάς. Έχει και θεάρα Uma Thurman.

Και αν έχετε όρεξη για διάβασμα (έχετε, έχετε), το Γείρε, Πέσε, Σήκω είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο του Jon McGregor.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.