TO THE POINTE

Με αυτές τις 5 ασκήσεις θα αποκτήσεις τέλεια γραμμωμένα χέρια

24ΜΕDIA Φραντζέσκα Γιατζόγλου - Watkinson

Αγαπημένη μου φίλη, βρισκόμαστε ένα βήμα μακριά από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Γνωρίζω πως το μόνο πράγμα που θέλεις να κάνεις από τις αρχές του μήνα είναι να τρως ασταμάτητα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες. Εγώ είμαι, όμως, εδώ για να σου υπενθυμίσω να φροντίζεις το σώμα σου και φυσικά τη διατροφή σου, όλους τους μήνες του έτους. Εννοείται πως αυτή την περίοδο θα απολαύσεις κάτι παραπάνω (δεν είπαμε φυσικά να στερηθείς) αλλά να μην ξεχάσεις μία σημαντική λέξη που ακούει στο όνομα «μέτρο».

Μέτρο, λοιπόν, στις ποσότητες που θα καταναλώσεις και φυσικά μην αφήσεις τη γυμναστική τελείως στην άκρη. Αν βαριέσαι να πας στο γυμναστήριο, ακολούθησε το total body workout που σου είχα προτείνει και πίστεψέ με θα καταφέρεις να γυμνάσεις άψογα όλο σου το σώμα, με τη βοήθεια μίας μόνο καρέκλας.

Αυτή την εβδομάδα το μενού μας έχει χέρια. Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που θέλουν να γυμνάσουν τα χέρια τους αλλά βλέπουν πεντάκιλα βαράκια και τρέχουν, να σε ενημερώσω πως μπορείς να τα γυμνάσεις άψογα σηκώνοντας απλά μπουκαλάκια με νερό. Κι όμως! Πάτα play στο video και ακολούθησε βήμα-βήμα τις οδηγίες μου. Σου υπόσχομαι πως θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα.

Στην 1η άσκηση, κάθισε οκλαδόν και προσπάθησε η πλάτη σου να είναι ίσια. Κράτησε τα μπουκαλάκια με τις παλάμες σου και φρόντισε να κοιτούν προς τα πάνω. Οι αγκώνες σου θα πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία. Στη συνέχεια τέντωσε τα χέρια σου μπροστά, επανάφερε στην αρχική σου θέση και τέντωσε με τον ίδιο τρόπο στο πλάι. Πίεσε καλά τους ώμους σου προς τα κάτω και μάκρυνε τον λαιμό σου χωρίς να βάζεις καθόλου ένταση στον αυχένα σου.

Στη 2η άσκηση, παραμένεις ακριβώς στην ίδια θέση και φέρνεις τους αγκώνες σου δίπλα στα κόκαλα της λεκάνης σου. Σήκωσε τα μπουκαλάκια ψηλά, έως εκεί όπου τα χέρια σου θα σχηματίσουν ένα ύψιλον και επίστρεψε στην αρχική σου θέση.

Στην 3η άσκηση, μείνε και πάλι στην ίδια θέση και τέντωσε τα χέρια σου μπροστά, στο ύψος των ώμων σου. Φέρε τα στο πλάι τεντωμένα και επίστρεψε με τους αγκώνες πάλι στη λεκάνη.

Στην 4η άσκηση, μένοντας στην ίδια θέση σκύψε ελάχιστα μπροστά, φέρνοντας τα χέρια σου πίσω. Οι παλάμες σου θα πρέπει να κοιτούν το ταβάνι. Σήκωσε τα μπουκαλάκια σου πίσω και επανάφερε πιέζοντας καλά τους ώμους σου κάτω.

Στην 5η άσκηση, μείνε με τα χέρια σου πίσω, διατηρώντας ακριβώς την ίδια θέση στον κορμό σου. Γύρισε τις παλάμες σου να κοιτούν μεταξύ τους και κάνε ελαφριές πιέσεις προς τα μέσα σαν να θέλεις να αγγίξεις τα μπουκαλάκια μεταξύ τους.

*Εκτέλεσε την κάθε άσκηση για 20 επαναλήψεις και επανάλαβε το workout άλλες δύο φορές. Καλή επιτυχία.

Love,

Δήμητρα

Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου:

Videographer: Χρήστος Πανάγος