BEEN THERE DONE THAT

Μακρόν με κοκορέτσι, Blade Runner στη Σαγκάη, η Victoria πεθερά. Elon, άσε πια ήσυχο το πουλί

AFP, AP Photo, ISTOCK, Showtime, STUDIO PANOULIS - 24 MEDIA CREATIVE TEAM

Νέο κύμα κρουσμάτων οδηγεί σε δυστοπία στη Σαγκάη. Εδώ όμως έχουμε Πάσχα και τουρισμό. Κορονοϊέ τα ξαναλέμε από Σεπτέμβριο. Η Σουηδία και η Φινλανδία πάνε για ΝΑΤΟ κι εμείς πάμε για Σέρρες.

Άκου το podcast:

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Ελληνικό Πάσχα με 8,9% πληθωρισμό και το πιο ακριβό σούβλισμα του αιώνα.

Το νου σου να σε δούμε είτε να ποζάρεις με το αρνί στη σούβλα σαν τους Trump με τους ρινόκερους ή να σε ακούσουμε στα δελτία ειδήσεων στους ανόητους τραυματίες από κροτίδες και βαρελότα.

Κανόνισα να πάω Σύρο για Πάσχα. Όπως και πολλοί άλλοι (90% πληρότητα σου λέει το νησί). Τα καλά των social είναι το πόσες προτάσεις για το πού να πάω να φάω ήσυχα, να πιω καφέ με θέα και να λιαστώ χωρίς κόσμο έλαβα. Τις σημείωσα όλες με το S Pen του νέου μου Samsung Galaxy S22 Ultra -για πρώτη φορά το S Pen είναι ενσωματωμένο πάνω του. Κάνω και σκιτσάκια στο κινητό μου όταν είμαι σε βαρετά zoom. There, I said it.

Όσο εσύ μασουλάς κοκορέτσι, ο Μακρόν λογικά θα βγαίνει ξανά Πρόεδρος της Γαλλίας. Ελπίζουμε τουλάχιστον.

Κι ενώ εμείς ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη (αλά παλαιά, ορθόδοξα) έξοδο του Πάσχα, η Σαγκάη ζει μια τραγική δυστοπία σαν Blade Runner λόγω κρουσμάτων κορονοϊού με ανθρώπους φυλακισμένους στα σπίτια τους χωρίς τρόφιμα, αυτοκτονίες, θανατώσεις κατοικιδίων λόγω υποψίας ότι νοσούν από covid-19 και άρρωστα βρέφη που αρπάζονται από γονείς για να πάνε σε ειδικές δομές για νοσούντες. Όλα υπό την επίβλεψη drone και ελικοπτέρων της κυβέρνησης. Όχι, δεν είναι ταινία.

Το o tempora o mores αντηχεί, ενώ η Σουηδία και η Φινλανδία κινούν διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ. H Γερμανία πάλι δεν θέλει το εμπάργκο στο ρωσικό αέριο γιατί πού να ξεβολεύεσαι πάλι μωρέ. Δεν είπαν το ίδιο όταν «ξεβόλεψαν» την Ελλάδα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Το λέει και ο σπουδαίος διανοητής Adam Tooze που ήρθε στο φόρουμ των Δελφών, προσκεκλημένος του Eteron.

O Γιώργος Καπουτζίδης παρουσίασε τις υπέροχες Σέρρες του -την πιο ώριμη, απενοχοποιημένη και υπέροχα γλυκόπικρη σειρά του.

Αυτό βέβαια δεν μείωσε την τηλεθέαση του Μάρκου Σεφερλή στη δεύτερη Κυριακή του.

Η Britney είναι πάλι έγκυος και η J.Lο ξανά αρραβωνιασμένη με τον Ben Affleck. Μπήκαμε σε χρονομηχανή και είναι πάλι 2003; Είμαι πάλι 28 χρονών;

Ο γάμος του Brooklyn Beckham μου θύμισε πως όχι (θενκς Brooklyn). Ναι, η Victoria Beckham είναι πεθερά.

O Elon έχει πάντα κάτι να πει. Ή να αγοράσει. Και δεν σε αφήνει να βαρεθείς ποτέ. Αφού έγινε βασικός μέτοχος του Twitter αγοράζοντας το 9,2% των μετοχών του, τώρα θέλει να το αγοράσει όλο. 43 δισεκατομμύρια δολάρια θα του κοστίσει. Το λες και ευκαιρία. Μήπως ήρθε η ώρα του digital detox μου;

Σίγουρα ήρθε η ώρα να δεις το υπέροχο The First Lady με cast που σου πέφτει το σαγόνι. Η Gillian Anderson είναι η Eleanor Roosevelt, η Michelle Pfeiffer είναι η Betty Ford και η Viola Davis είναι η Michelle Obama. 18/4 στις 11μ.μ. συντονίζεσαι στην Cosmote TV και βλέπεις την ιστορία των Προέδρων των ΗΠΑ μέσα από τις ζωές των Πρώτων Κυριών. Που συχνά θα μπορούσαν να είναι καλύτερες Πρόεδροι από τους συζύγους τους.

Να θυμάσαι όμως ότι βγαίνουν και άλλες πολύ καλές σειρές τον Απρίλιο και τον Μάιο. 20 σου έχουμε ζεστές – ζεστές.

Τώρα στις διακοπές όμως, κάτσε σε ένα μπαλκονάκι με θέα θάλασσα, κάτω από ένα σκιερό δέντρο στο χωριό ή ωραιότατα στον καναπέ σου και διάβασε. Διάβασε το νέο βιβλίο του βραβευμένου δυο φορές με Πούλιτζερ, Colson Whitehead, Μπέρδεμα στο Χάρλεμ.

ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΣΤΟ ΧΑΡΛΕΜ
IANOS.GR

ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΣΤΟ ΧΑΡΛΕΜ

Για τους πελάτες και τους γείτονές του στο Χάρλεμ, ο Ρέι Κάρνεϊ είναι ένας έντιμος άνθρωπος, ένας μαγαζάτορας που κάνει ό,τι μπορεί για να συντηρήσει τον ίδιο και την οικογένειά του. Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι αυτή η βιτρίνα κανονικότητας είναι γεμάτη ρωγμές. Ρωγμές που αρχίζουν να μεγαλώνουν όλο και περισσότερο όταν ο μικροαπατεώνας ξάδελφος του Ρέι, ο Φρέντι, τον εμπλέκει στη ληστεία του ξενοδοχείου Theresa. Έκπληκτος ο Ρέι ανακαλύπτει ότι εγκλιματίζεται με ευκολία στον υπόκοσμο του Χάρλεμ και η νέα πελατεία του αποτελείται από διεφθαρμένους αστυνομικούς, βίαιους γκάνγκστερ, πορνογράφους της πεντάρας και άλλα αποβράσματα. Έτσι ξεκινά η εσωτερική πάλη ανάμεσα στον έντιμο Ρέι και τον απατεώνα Ρέι, που όσο ακροβατεί ανάμεσα στους δύο εαυτούς του, αντιλαμβάνεται ποιος πραγματικά κινεί τα νήματα στο Χάρλεμ. Θα καταφέρει ο Ρέι να μη σκοτωθεί ο ίδιος, να σώσει τον Φρέντι και να πάρει το μερίδιό του από τη μεγάλη λεία, αλλά και να αποδεχτεί το ποιος πραγματικά είναι;
18,79 € 16,91 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Σου έχω ήδη προτείνει το -βραβευμένο με Πούλιτζερ- Τα αγόρια του Νίκελ πέρυσι και τη μίνι σειρά Underground Railroad (Amazon Prime) που στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του.

ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΕΛ
IANOS.GR

ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΕΛ

Ο Έλγουντ Κέρτις ζει στο Ταλαχάσι της Φλόριντα με τη γιαγιά του και πρόκειται να σπουδάσει στο τοπικό κολέγιο. Όμως για ένα μαύρο αγόρι στον Νότο των νόμων του Τζιμ Κρόου, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ένα αθώο λάθος είναι αρκετό για να καταστρέψει το μέλλον. Ο Έλγουντ καταδικάζεται σε εγκλεισμό στο αναμορφωτήριο νέων Νίκελ, που παρέχει «σωματική, πνευματική και ηθική εκπαίδευση», έτσι ώστε οι ανήλικοι εγκληματίες που βρίσκονται υπό την ευθύνη του να γίνουν «έντιμοι και ειλικρινείς πολίτες». Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κολαστήριο: το σαδιστικό προσωπικό κακοποιεί σωματικά και σεξουαλικά τους μαθητές, οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι και οι ντόπιοι κλέβουν τα τρόφιμα και τις προμήθειες και κάθε αγόρι που αντιστέκεται είναι πιθανόν να εξαφανιστεί. Ο Έλγουντ έχει βαθιά ριζωμένες μέσα του τις ιδέες του δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ – «Ρίξτε μας στη φυλακή, και θα σας αγαπάμε και πάλι». Ο φίλος του ο Τέρνερ πιστεύει ότι ο Έλγουντ είναι κάτι παραπάνω από αφελής και ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν είναι να έχουν ένα σχέδιο και να αποφεύγουν τα προβλήματα. Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία ενός αναμορφωτηρίου στη Φλόριντα, που λειτούργησε για εκατόν έντεκα χρόνια και κατέστρεψε τη ζωή χιλιάδων παιδιών, αφήνοντας τα σημάδια του πάνω τους ακόμη και μέχρι τις μέρες μας, το βιβλίο αποτελεί μια συγκλονιστική, ορμητική αφήγηση ενός εξαιρετικού Αμερικανού μυθιστοριογράφου.
15,50 € 13,95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.