BEEN THERE DONE THAT

ΑζΩχ στη Βουλή, Πισπιριγκιάδα στην TV και μια Super Cringe Mammy. Elon γιατί το Twitter ρε ‘συ;

Πόλεμος, ακρίβεια, Πισπιρίγκου. Όλα  μαύρα. Εκτός από την άνοιξη -σας βλέπω που έχετε πάρει τους δρόμους και παρτάρετε σαν να μπήκαμε σε χρονομηχανή και να βγήκαμε στα 00s. Ο Μάρκος Σεφερλής πάντως αυτό έκανε.

Άκου το Podcast:

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και μάλιστα σε Φράνκεσταϊν εκδοχή (ενώθηκαν η Όμικρον και Όμικρον 2 και έφτιαξαν τη ΧΕ). Όπως και οι αλλεργίες.

Η Klinex προφανώς με ακούει τόσο καιρό και ήρθε to the rescue. Τα Hygiene on the Go (aerosol & μαντιλάκια) είναι σταθερά στην τσάντα μου και η σειρά Pure & Hygiene (λατρεύω το άρωμα Powder Fresh) είναι η λύση για καταπολέμηση του 99% των ιών και βακτηρίων. Το καθαριστικό για πάτωμα εξολοθρεύει και αιτίες αλλεργιών, ενώ το spray για μικρές επιφάνειες είναι αποτελεσματικό, αλλά και κατάλληλο ακόμα και για επιφάνειες που π.χ. αγγίζουν μωρά ή προετοιμάζουμε φαγητό.

Εν τω μεταξύ σαν αντίδραση στη μαυρίλα της εποχής, έχετε αρχίσει και βγαίνετε σαν είναι το 2000. Το ίδιο μάλλον ζει και ο Μάρκος Σεφερλής που με το Super Mammy έφερε (ξανά) gay καρικατούρες και αστεία για σεξουαλική παρενόχλη και βιασμό στην ελληνική τηλεόραση. Και έκανε 15% τηλεθέαση.

Τα σκέφτηκε μόνος του; Όχι. Είναι ελληνική απόδοση μιας από τις πιο πετυχημένες κωμωδίες του BBC, το Mrs. Brown’s Boys. Που επίσης έχει προκαλέσει αντιδράσεις (τις ίδιες με του Σεφερλή) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχει κοινό για αυτό; Τελικά, δυστυχώς, ναι.

Μένοντας στην κωμωδία, ο Louis C.K. πήρε όχι τον δρόμο της φυλακής για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης από 5 γυναίκες το 2017, αλλά βραβείο Grammy το 2022. Ποιο cancel culture; 

Πάντως εγώ Σεφερλή δεν βλέπω.

Όπως δεν μπορώ άλλο να βλέπω την Πισπιριγκιάδα μαθαίνοντας παντελώς άσχετα με την τραγική υπόθεση της Πάτρας όπως τι ringtone έχει ο Μάκης, αν η πεθερά της έλεγε τον καφέ κι αν έκανε γυμναστική με ηλεκτρόδια. Εν τω μεταξύ ο Νίκος Ευαγγελάτος έχει μόνιμα εγκατεστημένο το κελί της με AR στο στούντιο της εκπομπής του.

Μιλώντας για εγκλήματα, έπαθα τεράστιο σοκ με τις εικόνες από την Μπούτσα. Αν έχεις αμφιβολίες, δες πως ορίζονται τα εγκλήματα πολέμου. Οι Ρώσοι βέβαια νομίζοντας ότι ζούμε ακόμα στα 80ς χωρίς δορυφόρους, drones και κινητά με κάμερα επέμενε ότι δεν ήταν αυτό που νομίζουμε.

Ο Ζελένσκι μίλησε στην ελληνική βουλή. Και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Γιατί έφερε μαζί και βίντεο δύο ελληνο-ουκρανών στρατιωτών να μιλήσουν, ένας εκ των οποίων μέλος του τάγματος Αζόφ. ΑζΩχ.

Ο Elon Musk λατρεύει το twitter. Αλλά ήθελε να είναι αλλιώς σε κάποια σημεία (edit button και απόλυτη ελευθερία λόγου ακόμα κι αν πρόκειται π.χ. για προπαγάνδα ή fake news). Οπότε απλώς σχεδόν αγόρασε το twitter (το 9,2 των μετοχών της πλατφόρμας με αξία 2.8 δις όταν τις αγόρασε και αξία 3.7 δις τρεις μέρες μετά).

To βραβευμένο με Booker βιβλίο που σας πρότεινα την προηγούμενη εβδομάδα, The Promise, κυκλοφορεί στις 13 Απριλίου μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Η νέα μου πρόταση είναι ένα ιδιότυπο crime, αλλά και σπουδή στη γυναικεία ψυχολογία και δύναμη. Το Ωραίο Μου Πτώμα της Laura Lippman από τις εκδόσεις Δώμα.

tv
IANOS.GR

ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΜΟΥ ΠΤΩΜΑ

Μια μέρα, εντελώς απροειδοποίητα, η Μάντι Σουόρτς θα εγκαταλείψει την οικογένειά της και το ρόλο της τέλειας νοικοκυράς, για να κυνηγήσει το ασαφές όνειρο μιας άλλης ζωής ― πιο ελεύθερης, πιο ενδιαφέρουσας, πιο ουσιαστικής. Η Μάντι δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει, ξέρει όμως πώς να το αποκτήσει. Ανατρέποντας ανενδοίαστα τα στερεότυπα της εποχής, καταφέρνει να μπει στον ανδροκρατούμενο κόσμο των εφημερίδων, και περιμένει την ευκαιρία που θα την καθιερώσει ως δημοσιογράφο. Η ευκαιρία εμφανίζεται με τη μορφή του πτώματος μιας ανώνυμης μαύρης γυναίκας, που κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει την ιστορία της. Κανείς ― εκτός από τη Μάντι. Με όχημα μια συναρπαστική αστυνομική ιστορία στη Βαλτιμόρη της δεκαετίας του ’60, το Ωραίο μου πτώμα μιλά για μια κοινωνία στο κατώφλι κοσμογονικών αλλαγών. Η Λώρα Λίπμαν παραδίδει ένα πολυφωνικό μυθιστόρημα που ξεχειλίζει από επιθυμίες ―για χρήμα, για ελευθερία, για αυτοπραγμάτωση, για σεξ― κι από πρόσωπα που διεκδικούν με κάθε τρόπο το δικαίωμα να ζήσουν έξω από τα στεγανά της κοινωνικής τους προέλευσης.
20€ 18€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Αν αγαπάς τις crime σειρές με τρομερή noir ατμόσφαιρα και φοβερούς ηθοποιούς, το Bosch στο Amazon Prime είναι για εσένα. Ναι, θα αναγνωρίσεις αρκετούς ηθοποιούς από το The Wire. Ναι, ο Titus Welliver είναι υπέροχος. Ναι, θα μπορούσε να έχε γράψει το σενάριο ο James Ellroy.

Επίσης φανταστική σειρά, το Super Pumped: The battle for Uber (Cosmote TV) με έναν εκπληκτικό Joseph Gordon Levitt στον ρόλο του ιδρυτή της Uber που με πραξικοπηματικό τρόπο “εκδιώχθηκε” από την ίδια του την εταιρεία (ναι, αυτή την Uber).

Για κλείσιμο, κάτι κατασκοπικό. Με Gary Oldman και Kristin Scott Thomas. To Old Horses σε περιμένει στο Apple TV.

Αν δε, βγείτε από το σπίτι, πηγαίνετε οπωσδήποτε να δείτε την τεράστια αράχνη γλυπτό (Maman) της Louise Bourgeois, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.