FIT LIKE A PRO

Κοιλιακοί: Οι 6 ασκήσεις που θα σε γραμμώσουν και γίνονται σε ελάχιστο χρόνο

Μαριλένα Σπηλιωτοπούλου

Η guest fitness expert του Ladylike, Ιωάννα Λαουμτζή, αυτή την εβδομάδα σού προτείνει ένα πρόγραμμα που θα μεταμορφώσει την κοιλιά σου. Γιατί αυτοί οι κοιλιακοί είναι ασκήσεις στοχευμένες κι άρα αποτελεσματικές. Απαιτούν μόλις 30 δευτερόλεπτα η καθεμία. Εκτέλεσε το πρόγραμμα κοιλιακών σε 2-3 κύκλους ανάλογα με το επίπεδο σου με διάλειμμα 30’’ ανάμεσα στους κύκλους.
Δώσε έμφαση στην εισπνοή και εκπνοή στο δύσκολο σημείο της άσκησης.

Shape your abs: Οι ασκήσεις που θα κάνουν την κοιλιά σου επίπεδη, από την Ιωάννα Λαουμτζή

 

Χρήσιμα tips για να κάνεις την κάθε άσκηση Like A Pro

  • 15” Right back / 15” Left back lunges: Σε αυτή την άσκηση και τα δυο γόνατα πρέπει να βρίσκονται σε 90 μοίρες γωνία σε κάθε σου προβολή, με το μπροστινό γόνατο να μην ξεπερνάει το πέλμα σου.
  • 30” Elbow plank: Οι αγκώνες να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους και να μην βυθίζεται η λεκάνη προς το στρώμα. Σφίξτε κοιλιά!
  • 30” Knee crunches: Τα πόδια σε τραπεζάκι και σε κάθε άρση του κορμού το πηγούνι μακριά από το στήθος. Εκπνοή στο ανέβασμα.
  • 30” Plank arm raises: Έρχεσαι σε θέση push-ups και προσεχείς οι παλάμες να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους. Εναλλάξ σηκώνεις μια το δεξί και μια το αριστερό χέρι ευθεία μπροστά στο ίδιο ύψος με τον αντίστοιχο ώμο του χεριού που σηκώνεις.
  • 30” Russian twists: Με τον κορμό σου σε κλίση και χωρίς να μετακινείς τα πόδια σου, στρίψε αριστερά και δεξιά. Εκπνοή σε κάθε στροφή σου.
  • 30 Leg pull- ins: Κάθισε πάλι στην ίδια θέση όπως και στα Russian twists και στήριξε το σώμα σου έχοντας τις παλάμες τοποθετημένες στο στρώμα. Σε κάθε εκπνοή φέρνεις τα πόδια προς το στήθος.

Δες εδώ το προηγούμενο Fit Like A Pro workout της Ιωάννας Λαουμτζή