PODCASTS

Και κάνετε σεξ και στολίσατε δέντρο. Τα νέα εμβόλια, τα μινκ και η τουαλέτα του Θανάση Ευθυμιάδη. Guest o Αντίνοος Αλμπάνης

Πέρασαν δύο εβδομάδες και όχι μία από το προηγούμενο επεισόδιο του podcast Been There, Done That. Aκόμα σε καραντίνα, ακόμα με χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα, ακόμα με τις ΜΕΘ στα κόκκινα. Όμως, σχεδόν habemus εμβόλιο. Όχι ένα, 4-5. Και μαζί έχουμε -ήδη- στολισμένα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα. Ο Αντίνοος Αλμπάνης ήρθε καλεσμένος να ξετυλίξουμε λίγο τα κουβάρια μας.

Τα Highlights

Το σεξ φταίει για όλα και όλοι εσείς που του δώσατε και κατάλαβε το καλοκαίρι, φταίτε που τώρα είμαστε στο κακό μας το χάλι. Δεν το λέω εγώ, το λέει το Ανδρολογικό Ινστιτούτο ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε όλο σεξ που κάνατε τον Αύγουστο.

Έχετε ήδη στολίσει δέντρα και σπίτια Νοέμβριο μήνα, θα φέρετε και τον Άγιο Βασίλη. Οι φούρνοι σας ψυλλιάστηκαν, βγήκαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες και το Panettone είναι το banana bread του Lockdown 2.

Έχουμε σχεδόν εμβόλια. 4-5 μάλιστα, φάση διαλιέχτε. Όμως, σαν να έχετε ξετσουτσουρώσει πολύ πρώιμα. Μέχρι τον Ιανούριο (best case σενάριο να έχουμε όλοι εμβολιαστεί), προλαβαίνουμε και να κολλήσουμε και ΜΕΘ να μπούμε. Ναι, άλλη μια φορά που θα πω να φοράς της μάσκα σου.

Θανατώθηκαν χιλιάδες μινκ στην Ελλάδα γιατί εμφάνισαν μετάλλαξη του κορονοϊού. Το πρόβλημα είναι πως αυτά τα ζώα θα θανατώνονταν ούτως ή άλλως για να φορέσει κάποια ξιπασμένη τη γούνα τους. Η ερώτηση είναι γιατί έχουμε ακόμα φάρμες μινκ. Και γιατί μια σύγχρονη γυναίκα μπορεί ακόμα να επιθυμεί αληθινά γούνινα παλτό.

Με Μητροπολίτες, Αρχιεπισκόπους, μοναχές και απλούς παπάδες να νοσούν, μάλλον σκέτη η πίστη χωρίς τη μάσκα δεν προστατεύει. Ο Ιερώνυμος στον Ευαγγελισμό, το παιδάκι που έβαλαν να φιλήσει τον νεκρό (από κορονοϊό) Μητροπολίτη και η  δήλωση της επιδημιολόγου κυρίας Λινού περί Θείας Κοινωνίας.

Ο Donald Trump είναι ακόμα στον Λευκό Οίκο και κυρίως τουιτάρει – και μέχρι να παραδώσει (ή να τον πετάξουν έξω οι security) απολύει και προσλαμβάνει υπουργούς.

Μετά τον Ωμέγα τον Εμποδιστή, την πρώτη κακοκαιρία trapper, είναι μια καλή ιδέα να προσλάβουν έναν υπεύθυνο ονοματοδοσίας κακοκαιριών γιατί θα καταλήξουμε σε κακοκαιρία με όνομα Ήτα Βήτα.

Το Save One Seat είναι μια ωραία ιδέα να στηρίξετε τα αγαπημένα σας εστιατόρια και μπαρ, προαγοράζοντας στην πραγματικότητα τα ποτά ή το φαγητό σας για όταν ανοίξουν ξανά, ώστε να καλύψουν τα τρέχοντά τους έξοδα τώρα που είναι κλειστά.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης μας έδειξε τον σωστό τρόπο να κάνουμε το νούμερο 2 μας στο Instagram, τα memes πήραν φωτιά, αλλά έχω να σου πω ότι μια χαρά τα λέει (ψάξε τα poop stools) και στο τέλος της μέρας, έχει βρει το νόημα της ζωής που θέλει (και είναι εκτός καναπέ).

Το βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις αυτό το Σαββατοκύριακό δεν είναι καινούριο, αλλά βγαίνει η ταινία του την επόμενη εβδομάδα στο Netflix. Το Τραγούδι του Χιλμπίλη θα σε ταρακουνήσει. Και η Amy Adams που πρωταγωνιστεί στην ταινία, ίσως διεκδικήσει και Όσκαρ για αυτή.

Το The Crown είναι στην καλύτερη σεζόν του. Η Gillian Anderson είναι η Thatcher και η Πριγκίπισσα Diana η βασική πρωταγωνίστρια του 4ου αυτού κύκλου.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης μας μιλάει για:

Τις καραντίνες του (στην πρώτη πήρε 10 κιλά αλλά δεν μαγείρεψε ούτε μια μέρα, στη δεύτερη δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για την καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1, Ήλιος).

Το πως πραγματικά είναι το παρασκήνιο της δουλειάς του και το κατά πόσο υπάρχουν τεράστια εγώ και συμπεριφορές ντίβας.

Το πώς είναι να πρέπει να δουλεύεις μετά από χημειοθεραπεία και με πόνους ή μετά από απώλειες.

Το πόσο διαφορετικά βίωσε την πανδημία με τον καρκίνο του που προηγήθηκε και πώς τον έκανε να αλλάξει κοσμοθεωρία και στάση ζωής.

Τη γυμναστική που τον βοήθησε και στην περίοδο της αρρώστιας, αλλά και μετά, να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να μείνει υγιής.

Το ότι έχει να κάνει σχέση 5 χρόνια – αλλά τώρα έχει τις κεραίες του ανοιχτές. Και του λείπει ένας άνθρωπος να πάρει αγκαλιά να κοιμηθεί (ναι κι εμείς αναστενάξαμε).

Πως από τον αγνωστικισμό, πέρασε στην ανάγκη να πιστέψει σε κάτι, να ξαναβρει την πνευματικότητά του. Και πως όταν όλη σου η ύπαρξη εξαρτάται μόνο από την ύλη, χάνεις το πνέυμα και την ψυχή σου.

Και πώς για κάποιο λόγο, σχεδόν μεταφυσικό, θέλει να χαθεί για έξι μήνες στο Μπουένος Άιρες (όπου μπορεί να βρει τον χαμένο αδερφό του).

 

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr, Been There Done That, στο Spotify

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram