ΣΕΙΡΕΣ

The Crown: Όλα όσα ξέρουμε για τον 5ο (και προτελευταίο) κύκλο. Τελικά θα δούμε τη Meghan Markle;

Η φρενίτιδα που επικρατεί για το “The Crown” όλο και αυξάνεται όσο φτάνουμε χρονικά στο σήμερα και βλέπουμε πρόσωπα με τα οποία είμαστε εξοικειωμένοι. Μπορεί να κυκλοφόρησε μόλις ο 4ος κύκλος, αλλά το κοινό μετρά ήδη αντίστροφα για τον 5ο, τα πρόσωπα που θα μπουν, ποια θα είναι η νέα Diana αλλά και οι νέες προσθήκες.

Τον Ιούλιο του 2020, το Netflix επιβεβαίωσε ότι ο τελευταίος κύκλος του “The Crown” θα είναι ο 6ος. Θα δούμε άραγε την πολυσυζητημένη αποχώρηση του Harry και της Meghan στην οθόνη; Κατά πάσα πιθανότητα όχι, αν βασιστούμε στα πρόσφατα λόγια του δημιουργού. Η σειρά δεν θα πλησιάσει το παρόν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ας δούμε ποιες είναι οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα για τον πολυαναμενόμενο 5ο κύκλο, που μάλλον θα δούμε μέσα στο 2022.

Ποια θα είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Η Βασίλισσα Ελισάβετ καλύπτεται από μία ηθοποιό κάθε 2 κύκλους. Την αρχή έκανε η Claire Foy, ακολούθησε η Olivia Colman και τώρα έρχεται η σειρά της Imelda Staunton, όπως είχε ανακοινωθεί στην αρχή της χρονιάς. Η ίδια είχε δηλώσει ενθουσιασμένη αν και η τότε ανακοίνωση αφορούσε στον 5ο και τελευταίο κύκλο. «Λατρεύω τη σειρά και την παρακολουθώ από την αρχή της. Σαν ηθοποιός, ήταν ευτύχημα να βλέπω πώς η Claire Foy και η Olivia Colman δημιούργησαν κάτι ιδιαίτερο μέσα από το σενάριο του Peter Morgan. Είναι τιμή μου που θα γίνω μέρος αυτής της υπέροχης ομάδας και θα φτάσω στο φινάλε του “The Crown”».

Ο υπέροχος John Pryce ως Πρίγκιπας Φίλιππος

Ο Pryce παίρνει τη σκυτάλη από τους Tobias Menzies και Matt Smith και επιστρέφει στο Netflix μετά από την ταινία που του χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ, “The Two Popes”. Τον ρόλο της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας θα αναλάβει η Lesley Manville.

Ποια θα είναι η νέα Diana;

Η Emma Corin ενσάρκωσε μοναδικά την Diana αλλά θα υπάρξει αναγκαστική αλλαγή. Η ηθοποιός Elizabeth Debicki (την είδες στο Great Gatsby) επιβεβαιώνει την ανάληψη του ρόλου. «Το πνεύμα, τα λόγια και οι πράξεις της πριγκίπισσας Diana ζουν στην καρδιά τόσων πολλών ανθρώπων. Είναι προνόμιο και τιμή μου που συμμετέχω σε αυτήν τη σειρά, η οποία με έχει αιχμαλωτίσει από το πρώτο επεισόδιο».

Θα δούμε στιγμές από το παρόν;

Η παραγωγός Suzanne Mackie έχει συγκεκριμένη άποψη για το πώς είναι να απεικονίζεις το παρόν. «Αμφιβάλλω ότι θα ασχοληθούμε με το παρόν, γιατί είναι μάλλον αμήχανο να γράφεις για γεγονότα που συμβαίνουν τώρα. Μετατρέπονται σε δημοσιογραφικά και δεν ξέρω τι να πως για τη Meghan Markle. Ας περιμένουμε 20 χρόνια καλύτερα». Από την άλλη, ο αρχικός στόχος ήταν οι 5 κύκλοι και όχι οι 6, επομένως μπορεί να δούμε και Meghan.

Τι θα δούμε στον 5ο κύκλο;

Ο 4ος κύκλος σταμάτησε στο 1990, συνεπώς πολλά σημαντικά γεγονότα μπορούν να καλυφθούν, τα οποία είδαμε μέσα σε όλη αυτή τη δεκαετία, αλλά και μετά το 2000. Σίγουρα δεν θα δούμε τις ιστορίες της Kate Middleton και της Markle, αλλά υπήρξαν πολλά διαζύγια, 6 διαφορετικοί πρωθυπουργοί και φυσικά ο θάνατος της Diana. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2021. Σύμφωνα με τον Τύπο, τα γυρίσματα δεν θα καθυστερήσουν λόγω της πανδημίας. Ήταν προγραμματισμένο, όπως συνέβη και μεταξύ των κύκλων 2 και 3.