BEEN THERE DONE THAT

Βλέπε, Άκου, Μίλα. Φώναζε. Τίποτα δεν πάει μπροστά κρατώντας ίσες αποστάσεις

24Media Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Μια εβδομάδα που είχε ταυτόχρονα την ωραιότερη Τετάρτη και τη σημαντικότερη δικαστική απόφαση της δεκαετίας, αλλά και μια φρικτή ιστορία από την Κρήτη. Και στις δυο περιπτώσεις, το μάθημα είναι ένα. Φώναζε για το δίκαιο. Μαζί μου δύο καλεσμένοι, ο Μάνος Χωριανόπουλος, διευθυντής του news247.gr και η Κατρίνα Τσάνταλη με το ολοκαίνουργιο A Little Shelter της.

Τα Highlights

Η ιστορικότερη δίκη της δεκαετίας απεφάνθη: Οι Ναζί στη Φυλακή. Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή.

Η ιαχή ανακούφισης και νίκης που βγήκε από τα βάθη μιας κοινωνίας.

Η ιαχή της μάνας όλων μας, Μάγδας Φύσσα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Τα ελαφρυντικά που επικαλούνται οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής -ναι, ένας είπε ότι πρέπει να του αναγνωριστεί πως παντρεύτηκε δυο φορές την ίδια γυναίκα.

Το κορίτσι που αψήφισε τη μάνα του να μην μπλέξει και βρέθηκε να καταδικάζει- ως αυτόπτης μάρτυρας μιας δολοφονίας- τη Χρυσή Αυγή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ως Κιμ Γιονγκ Ντον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ως Ελ Σιντ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σαν τηλεπωλητής Regeneron.

H μύγα που κέρδισε ένα debate.

H ασύλληπτη ιστορία βίας και βασανισμού ενός σκύλου στην Κρήτη -με αίσιο τέλος για τον σκύλο, αλλά όχι και για το ανθρωπίδιο που τον βασάνισε.

Η σημασία του να αποκτήσεις σπιτικό ψυχοθεραπευτή. Έχει τέσσερα (όχι απαραίτητα) πόδια, πλούσιο τρίχωμα και ουρά και θα σε αγαπάει μέχρι την τελευταία του πνοή. Και δεν θα σε κρίνει ποτέ. Εκτός αν είναι γάτα, οπότε θα σε κρίνει συνέχεια. Ακόμα κι όταν κάνεις τσίσα σου.

Το να ψάχνεις τι τρως και από πού είναι αυτό που τρως, δεν έχει να κάνει με φιλοζωικές ευαισθησίες, ούτε καν με βιγκανισμό. Έχει να κάνει με κοινό νου και στοιχειώδη ευφυΐα. Υπάρχουν ντοκιμαντέρ και σ’ τα λέμε.

Για να χαζέψεις λίγο Παρίσι (που ούτε ξέρω πότε θα ξαναπάμε), ωραία ρούχα και Sex and The City vibe, βάλε να δεις Emily in Paris.

Και θυμίσου. Τα αυτιά τα έχεις για να ακούς. Τα μάτια για να βλέπεις. Και το στόμα για να μιλάς. Να μιλάς υπέρ κάθε αδύναμου και εναντίον κάθε αδικίας. Όχι άλλες «πού να μπλέκω τώρα» ίσες αποστάσεις.

 

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr, Been There Done That, στο Spotify

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram