FORTY LOVE

Η Jennifer Lopez είναι πολλά περισσότερα από μια «μα πώς διατηρείται έτσι» 50άρα

AP Photo Charlie Riedel

Πιθανότατα έχεις πλέον δει το 14λεπτο show με τη Shakira και τη διαστημική Jennifer Lopez στο ημίχρονο του Super Bowl. Και πιθανότατα έχεις κι εσύ – όπως κι εγώ – πει τι στο διάολο κάνει και δείχνει 20 χρονών. Δες γιατί, ενώ έχουμε δίκιο, έχουμε κι άδικο να μένουμε μόνο σε αυτό. Και τέλος πάντων δες και το show του Super Bowl

Την Jennifer Lopez την έχω συναντήσει δύο φορές στη ζωή μου. Η πρώτη φορά ήταν στη Νέα Υόρκη, όπου της πήρα συνέντευξη για ένα άρωμα που είχε μόλις κυκλοφορήσει και, παρά το άγχος μου, έφυγα από το ξενοδοχείο που τη συνάντησα σαν να είχα πιει καφέ με μια γνωστή μου.

H Jennifer Lopez στην Ακρόπολη Η Jennifer Lopez και ο Marc Anthony στην Ακρόπολη το 2008 / NDP
Η Jennifer Lopez και ο Marc Anthony στην Ακρόπολη το 2008

Τη δεύτερη φορά πέρασα ένα 24ωρο με την Jennifer Lopez στην Αθήνα όταν είχε φωτογραφηθεί για το περιοδικό InStyle στην Ακρόπολη. Την είδα με τον τότε άντρα της, Marc Anthony να είναι γλυκούληδες και αστείοι. Την είδα με τα εσώρουχα να αλλάζει χωρίς καμία γκρίνια στον πάνω όροφο ενός εστιατορίου. Την είδα αγόγγυστα να στέκεται με μπουρνούζι και πάνινα παντοφλάκια στα αρχαία, ενώ κάτι Γιαπωνέζοι τουρίστες τη φωτογράφιζαν.

Την είδα να θαυμάζει με στόμα ανοιχτό την Ακρόπολη και να ακούει προσηλωμένη τον ξεναγό να της εξηγεί την ιστορία της. Την είδα να φωνάζει στους security της να μην πατήσουν στα μάρμαρα και να κολλάει η ίδια προσεκτικά αυτοκόλλητα κάτω από τα παπούτσια της μην τυχόν και φθείρει στο ελάχιστο “this miracle”.

Την είδα σαν ακούραστο υπερστρατιώτη μετά από 12 εξοντωτικές ώρες φωτογράφισης να επιστρέφει στο Λαγονήσι μαζί μας, να τρώει ένα κλαμπ σάντουιτς με τον Marc Anthony και να ξαναποζάρει άλλες τρεις ώρες (στις 11 τη νύχτα) για το εξώφυλλο. Γελώντας με το πόσο εξαντλημένη ένιωθε και ρωτώντας συνέχεια αν θέλουμε κι εμείς να κάνουμε ένα διάλειμμα.

H Jennifer Lopez στην πασαρέλα του οίκου Versace το 2019 Η Jennifer Lopez με παραλλαγή του iconic Versace φορέματος που την έκανε γνωστή το 2000, στην πασαρέλα του οίκου τον Σεπτέμβριο του 2019 / AP Photo / Luca Bruno
Η Jennifer Lopez με παραλλαγή του iconic Versace φορέματος που την έκανε γνωστή το 2000, στην πασαρέλα του οίκου τον Σεπτέμβριο του 2019

Όχι, η Jennifer Lopez δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι.

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2000 στα βραβεία Grammy. Η 30χρονη ποπ σταρ και ηθοποιός Jennifer Lopez ήταν υποψήφια για καλύτερο χορευτικό κομμάτι, με το Waiting for Tonight και συνοδευόταν από τον τότε σύντροφό της και βαρύ πυροβολικό της hip hop, Puff Daddy (Sean Combs, P. Diddy, δεν θυμάμαι πως λέγεται τώρα, αλλά κατάλαβες ποιον λέω).

Μόλις πάτησε το πόδι της στο κόκκινο χαλί με το θρυλικό Versace σιφόν φόρεμα με το jungle print ο πλανήτης σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα. Με σκίσιμο στα πόδια ως τον καβάλο και άνοιγμα στο ντεκολτέ που έφτανε κάτω από τον αφαλό, το φόρεμα ισορροπούσε στα όρια της ευπρέπειας του τότε (χωρίς ωστόσο ποτέ να περάσει στην όχθη της φτηνής -που δεν ήταν- πρόκλησης).

Όλοι περιμέναμε ότι θα φανεί ρώγα, θα φανεί εσώρουχο, δεν μπορεί κάτι θα φανεί. Το ρούχο όμως της Jennifer Lopez έμεινε στη θέση του. Σαν να ήταν στον απόλυτο έλεγχό της με κάποιο μαγικό τρόπο (ταινία διπλής όψης είναι η πεζή απάντηση, ο πρωτόγονος μαγνητισμός της είναι η απάντηση που κερδίζει).

Ήταν τόσο αδύνατο να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της και ήταν τόσοι οι άνθρωποι που ήθελαν να το βλέπουν ξανά και ξανά, που, όπως πλέον είναι γνωστό, η Google αναγκάστηκε να δημιουργήσει τις Google Images. Ναι, η Jennifer Lopez «έσπασε το Internet» πολύ πριν την Kim Kardashian.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο στο φινάλε της επίδειξης του οίκου Versace, η Jennifer Lopez βγήκε στην πασαρέλα του και κάλπασε φορώντας το ίδιο (μια παραλλαγή του για να είμαστε ακριβείς, αλλά μια εξίσου υπερσέξι παραλλαγή) φόρεμα. Κι αυτή τη φορά δεν είχε μόνο τον έλεγχο του φορέματος, αλλά όλων των παρευρισκομένων, των κινητών τους, των φωτογραφικών πρακτορείων, του Instagram και όλου του πλανήτη.

 

H J. Lo ήταν πια 50 χρονών. Αλλά ίδια με όταν το πρωτοέβαλε, 20 χρόνια πριν. Για την ακρίβεια ήταν πιο συναρπαστική. Πιο γυμνασμένη. Πιο drop dead gorgeous. Και ο χρόνος δίπλωσε. Και το 2000 με το 2019 ενώθηκαν πάνω στα αφύσικα αγέραστα πρόσωπο και σώμα της Lopez. Γιατί η ίδια ήταν/ είναι μαγική.

H Jennifer Lopez στην πρεμιέρα του Hustlers H Jennifer Lopez στην πρεμιέρα της ταινίας Hustlers στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο / Invision/AP / Evan Agostini
H Jennifer Lopez στην πρεμιέρα της ταινίας Hustlers στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο

Και τελικά πώς διατηρείται έτσι η άτιμη η Jennifer Lopez;

Όλοι έχουμε κατά καιρούς ασχοληθεί με το Ντόριαν Γκρέι φαινόμενό της. Και έχουμε ψάξει τα μυστικά της αειθαλούς εμφάνισής της και έχουμε γράψει για το τι τρώει, τι γυμναστική κάνει, τι κρέμες βάζει, κ.λπ., κ.λπ. Και έχουμε καταλήξει κουνώντας το κεφάλι περισπούδαστα πως έχει μια στρατιά ανθρώπους να τη φροντίζουν. Και προφανώς έχει και καλά γονίδια.

Δεν είναι λάθος αυτά. Αλλά δεν έχει μια στρατιά Μάγων Μέρλιν. Έχει μια στρατιά ειδικών, τους οποίους ακούει σαν στρατιώτης και κάνει είκοσι χρόνια προπόνηση ΟΥΚα. Εκτός κι αν νομίζεις, ότι αυτά που έκανε η Jennifer Lopez στον στύλο στο show του super bowl και στην ταινία Hustlers της τα μαθαίνουν στον ύπνο της. Και όσο και καλά γονίδια και να έχει, πίστεψέ με τα προσέχει σαν διαμάντια του στέμματος (δεν καπνίζει, δεν πίνει, τρέφεται σωστά).

Όχι δεν είναι κάποιου είδους μεταφυσική μαγεία. Η Jennifer Lopez κάνει πρωταθλητισμό. Και πεινάει, και τραβολογιέται σε δερματολόγους, ίσως και πλαστικούς (αλλά με πολύ αόρατες παρεμβάσεις) και λιώνει στα γυμναστήρια και στον χορό και δεν έχει πέντε «έλα μωρέ» cheat meals την εβδομάδα. Και όποια είναι από 40 και πάνω, ξέρει ότι ο φρενήρης ρυθμός του χορού της στο Super Bowl δεν τυχαίνει. Έχει πόνο, δάκρυα και ιδρώτα. Και πειθαρχία. Βουνά πειθαρχίας. 

H jennifer lopez sexy H Jennifer Lopez δίνει συναυλία για το Today Show στο Rockefeller Plaza / Invision/AP File / Charles Sykes
H Jennifer Lopez δίνει συναυλία για το Today Show στο Rockefeller Plaza

Τζενιφερλοπεζισμός

Δεν είναι όμως μόνο η κατάρριψη του νόμου των γηρατειών που κάνει την Jennifer Lopez μοναδική. Έχει μια δική της ιδιότητα. Θα μπορούσε να λέγεται Τζενιφερλοπεζισμός. Υπάρχει μια καταπραϋντική ασφάλεια στη μη αλλαγή της μέσα στα χρόνια. Μια ζεστή ηρεμία.

Το είχε τραγουδήσει και η ίδια στο (I’m still, I’m still) Jenny from the block. Σε ό,τι αφορά τη δημόσια εικόνα της έχει μια ειλικρινή σταθερότητα. Είναι μια γυναίκα γλυκιά και ζεστή, φιλική και υποστηρικτική προς τις γυναίκες, σκληρά εργατική, με attiude αφεντικού, αλλά και κοριτσίστικα ανάλαφρη. Είναι εκατομμυριούχος και φοράει ρούχα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά στο Instagram είναι και άβαφη μαμά με φόρμες.

Και όλα αυτά με ένα μελί περίβλημα. Τα μαλλιά της είναι πάντα σε παραλλαγές αυτής της απόχρωσης και επιδερμίδα της πάντα λαμπερή και λεία – σαν να πέφτει συνέχεια πάνω της το magic light ενός καλοκαιρινού απογεύματος.

Love don’t cost a thing

Στα προσωπικά της, είχε διάφορες στιγμές μικροσκανδάλων, καμία από τις οποίες δεν την προσδιόρισε. Θα τα θυμηθείς τώρα που θα στα γράψω, αλλά ίσως δεν θα τα θυμόσουν μόνη σου. Γιατί η Jennifer Lopez δεν ήταν ποτέ κάποιου. Κι ας είχε, κι ας έχει, μια ρομαντική προσέγγιση και πίστη στον έρωτα και την αγάπη.

Ήταν το κορίτσι με την μπαντάνα και τα χαμηλοκάβαλα τζιν στο πλευρό του Puff Daddy. Ήταν η προστατευτική star με τον χορευτή των βίντεο κλιπ της, Chris Judd. Ήταν χολιγουντιανή με τον Ben Affleck (ήταν οι Bennifer και πάλι πολύ πριν υπάρξουν Brangelina και άλλα ενωμένα ονόματα celebrity ζευγαριών).

H Jennifer Lopez με τον Alex Rodriguez H Jennifer Lopez με τον Alex Rodriguez στην απονομή των βραβείων Όσκαρ το 2019 / Invision/AP / Richard Shotwell
H Jennifer Lopez με τον Alex Rodriguez στην απονομή των βραβείων Όσκαρ το 2019

Ήταν το latin power couple με τον Marc Anthony (με τον οποίο απέκτησε και τα δίδυμα Max και Emme). Ήταν η ντίβα με τον -ξανά χορευτή της- Casper Smart. Ήταν (ή δεν ήταν;) η μοιραία γυναίκα στη ζωή του Drake (ο οποίος ράπαρε “2017, I lost a J.Lo στο τραγούδι του Diplomatic Immunity). Είναι ο ήλιος που φωτίζει τον Alex Rodriguez (και τα -με υπερβολική λεύκανση- δόντια του).

Κυρίως όμως είναι η Jennifer Lopez. Η super star. H πολυεκατομμυριούχος. Η πιο σέξι γυναίκα της show biz. Το κορίτσι της διπλανής πόρτας από το Bronx. Η μαμά δύο 11χρονων παιδιών. Η J.Lo που δεν τη νοιάζει να παριστάνει κάτι που δεν είναι. Που δεν θέλει να κάνει αλλαγή ρεπερτορίου και ύφους για να γίνει αποδεκτή από τους haters της (τους ποιους); Που στα 50 της, ανέβηκε στη σκηνή του Hard Rock Stadium σαν σύγχρονη Αμαζόνα, περήφανη για το φύλο της, για την ηλικία της, για το σώμα της, για την καταγωγή της, για την καριέρα και για τα εκατομμύριά της και άφησε άφωνο τον πλανήτη.

H Jennifer Lopez στο iHeartRadio Fiesta Latina H Jennifer Lopez στο iHeartRadio Fiesta Latina / AP Photo / Luis M. Alvarez
H Jennifer Lopez στο iHeartRadio Fiesta Latina

Let’s be Jennifer Lopez

Η Jennifer Lopez που τα έσπασε στο super bowl σαν επαγγελματίας 20χρονη χορεύτρια, αθλήτρια, cheerleader (δες στο Netflix το Cheer για να καταλάβεις πόσο σκληρή είναι η προπόνησή τους) θα γεράσει κάποια στιγμή. Και το δέρμα της δεν θα είναι τόσο σφιχτό και το πρόσωπό της δεν θα είναι τόσο φωτεινό και τα οπίσθιά της δεν θα είναι στον Θεό.

Αλλά όσο τη βλέπουμε σε ταινίες, βίντεο κλιπ, show, πασαρέλες να είναι η ίδια, να είναι η Jennifer Lopez, να δείχνει στον κόσμο ομορφιά και καλοσύνη, να παλεύει και να δουλεύει σαν να βρίσκεται ακόμα στην αρχή, να είναι ζογκλέρ χωρίς γκρίνια, να εκπέμπει χαρά της ζωής, στο πίσω μέρος του μυαλού μας, μπορούμε κι εμείς. Μπορούμε να είμαστε ο πιο δυνατός, ο πιο λαμπερός, ο πιο απενοχοποιημένος εαυτός μας. Να προσπαθούμε χωρίς να το βάζουμε κάτω. Να αγαπάμε και να μας αγαπάμε.