ROLE MODELS

Jennifer Lopez- Shakira: Το show τους στο Super Bowl ήταν ένας ύμνος στις γυναίκες και τη δύναμή τους

AP IMAGES Seth Wenig

Τι ήταν αυτό που είδαν τα ματάκια μας στο halftime show του Super Bowl; Η Jennifer Lopez και η Shakira έκαναν αυτό που έπρεπε με απόλυτη συνέπεια. Ένα show αφιερωμένο στις γυναίκες, την ενδυνάμωση και την πολυπολιτισμικότητα.

Ήταν συ-γκλο-νι-στι-κές. Τίποτα αφημένο στην τύχη, τίποτα χωρίς ένα μήνυμα περασμένο σε στίχους, χορογραφίες, επιλογή τραγουδιών. Όλα μα όλα δυναμικά, αποφασισμένα. Αφιερωμένα στις γυναίκες, μια δήλωση πολιτική, ένα tribute στην καταγωγή τους. Jennifer Lopez και Shakira σαν σύγχρονες Αμαζόνες, έδωσαν ουσία και νόημα σε κάθε δευτερόλεπτο του περίφημου 14λεπτου half time στο Super Bowl.

Shakira και JLo αγκαλιασμένες στο τέλος της συγκλονιστικής performance τους στο Superbowl. AP Photo / Lynne Sladky

Για τα μάτια του Super Bowl. Και τη δόξα

Οι δυο γυναίκες είχαν ξεκαθαρίσει τους σκοπούς τους από νωρίς. Στη συνέντευξη Τύπου λίγες μέρες πριν, τόσο η Jennifer Lopez, όσο και η Shakira είχαν προλογήσει σχετικά. Θα ήταν ένας φόρος τιμής στην κουλτούρα των Λατίνων, στην ενδυνάμωση, τη διαφορετικότητα, το κυνήγι και την επίτευξη των ονείρων. Τα έκαναν όλα και με το παραπάνω, με μία απίστευτη συνέπεια απέναντι στην καριέρα, την προέλευση και το φύλο τους.

Το Super Bowl είναι ένα από τα πιο εμπορικά και δημοφιλή αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως. Από καταβολής του είχε τη γυναίκα σε περιορισμένη θέση, ενώ τα τελευταία χρόνια περνούσε μια σχετική κρίση ως θέαμα σημειώνοντας πτώση στα νούμερα τηλεθέασης. Το φετινό halftime show το επανέφερε πλήρως στην επικαιρότητα και μάλιστα μ’ έναν τρόπο ουσιαστικό. Κι αν αναρωτιέσαι πόσα χρήματα εισέπραξαν οι δύο stars για την εξαιρετικά απαιτητική τους εμφάνιση, η απάντηση είναι τίποτα, μηδέν. Το NFL δεν θα πληρώσει, Jennifer Lopez και Shakira το έκαναν αποκλειστικά για τη δόξα και το κέφι τους.

 

Jennifer Lopez & Shakira χόρεψαν για όλες

«Το μόνο statement για μένα είναι η ενδυνάμωση. Όταν σκέφτομαι την κόρη μου, όταν σκέφτομαι όλα τα μικρά κορίτσια στον κόσμο. Το να είμαστε ικανές να έχουμε όλο αυτό και να το δείξουμε στον κόσμο, ότι δηλαδή δύο Λατίνες βρίσκονται εδώ, σ’ αυτή τη χώρα και κάνουν αυτό.  Για μας σημαίνει δύναμη» είχε πει μεταξύ άλλων η Jennifer Lopez, η οποία μπορεί να μην είναι υποψήφια για Oscar (αν και θα ‘πρεπε), αλλά είναι σίγουρα μία από τις πιο επιδραστικές γυναίκες της χρονιάς. Έχει ρίξει πολλή δουλειά, δουλειά, δουλειά που λέει κι η άλλη συνάδελφος,η Rihanna.

AP Photo / Chris O'Meara

Στη σκηνή και η κόρη της JLΟ

Δώσε προσοχή στην κόρη της Jennifer Lopez. Η 11χρονη Emme Μuniz έκλεψε την παράσταση ως η τρίτη της παρέας. Ανέβηκε στη σκηνή την ώρα που η μαμά της ερμήνευε το “Let’s Get Loud” μαζί με πολλά ακόμα μικρά κορίτσια και εν συνεχεία ξεχώρισε για να δώσει τη δική της σόλο ερμηνεία, επιβεβαιώνοντας ότι το ταλέντο έχει περάσει και στην επόμενη γενιά της οικογένειας.

Η performance συνεχίστηκε συμβολικά με την Emme, Αμερικανίδα 2ης γενιάς να τραγουδάει τους στίχους του “Born in the USA” του Bruce Springsteen. Την ίδια στιγμή, η Lopez φώναζε “Latino” ανοίγοντας την κάπα με τα φτερά για ν’ αποκαλύψει τη σημαία του Πουέρτο Ρίκο, τόπο καταγωγής τόσο της ίδιας όσο και του πατέρα της Emme, Mark Anthony.

Όχι άλλα λόγια, μόνο Shakira, JLo και Emme στο Super Bowl.