FACE YOGA SESSIONS

Η “anti botox” άσκηση face yoga για τις γραμμές ανάμεσα στα φρύδια

24MEDIA

 

Τα Face Yoga Sessions ξεκίνησαν και έχεις πάρει ήδη μία γεύση από μερικά προγράμματα εκγύμνασης διαφορετικών μυών του προσώπου (stay tuned κάθε εβδομάδα), ώστε να προλάβεις και να αντιμετωπίσεις τα σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα σου.

 

Στο 4o Face Yoga Session θα δεις να κάνουμε μία άσκηση, που στοχεύει ακριβώς στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές που βρίσκονται ανάμεσα στα φρύδια μας (μεσόφρυο).

Η συγκεκριμένη face yoga άσκηση λέγεται “anti botox” γιατί οι γραμμές που βρίσκονται σ’ αυτή την περιοχή του προσώπου (μπορεί να τις έχει ακούσει και ως γραμμές 11), δημιουργούνται κυρίως επειδή κάνουμε μία συνεχόμενη λάθος κίνηση.

Γιατί δημιουργούνται οι γραμμές στο μεσόφρυο;

Οι γραμμές σ’ αυτό το σημείο του προσώπου δημιουργούνται γιατί είμαστε σ’ ένα μόνιμο συνοφρύωμα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε με την παρακάτω άσκηση είναι να «αντιστρέψουμε» τη μνήμη του μυ, κάνοντας την αντίθετη κίνηση.

Η  “anti botox” άσκηση για τις γραμμές 11 ανάμεσα στα φρύδια από την Αρετή Καφαντάρη

Τοποθέτησε το δείκτη και τον παράμεσο πάνω από τα φρύδια σου, περίπου μ’ ένα δάχτυλο απόσταση από αυτά σε μία νοητή ευθεία. Από εκεί τέντωσε ελαφρώς προς το πλάι και με το στόμα πάρε μία έκφραση άρνησης (σαν να θέλεις να πεις «όχι» σε κάποιον). Στη συνέχεια «ανεβάζεις» το τεντωμένο μέτωπο, «μένεις» και «κατεβαίνεις». Απομακρύνεις απαλά τα δάχτυλά σου στο πλάι και επαναλαμβάνεις για 10 φορές.

Το σημαντικό σ’ αυτή την κίνηση δεν είναι τόσο η επανάληψη, όσο η αίσθηση πως αυτός ο μυς που βρίσκεται στο μεσόφρυο «ανεβαίνει» προς τα επάνω. Αυτός ο μυς λέγεται πυραμοειδής.

Tip: Αν δεις στον καθρέφτη πως καθώς «ανεβάζεις/ κατεβάζεις» το μέτωπό σου, δημιουργείται μία οριζόντια γραμμή στο πάνω μέρος του, σημαίνει πως πρέπει να τοποθετήσεις τα δάχτυλά σου λίγο πιο ψηλά. Μ’ αυτόν τον τρόπο εξατομικεύεις τη συγκεκριμένη άσκηση στο δικό σου πρόσωπο. Στη συνέχεια τεντώνεις- ανεβάζεις, μένεις, κατεβάζεις και χαλαρώνεις.

Εξάλλου, κάθε πρόσωπο δεν είναι ίδιο με το άλλο και γι’ αυτό στη face yoga κάθε άνθρωπος πρέπει να επιλέγει τις ασκήσεις που είναι για το δικό του πρόσωπο. Σε κάθε άσκηση, το βασικό είναι να αισθάνεται κανείς την ίδια την άσκηση, χωρίς όμως να ”τσαλακώνει” το υπόλοιπο πρόσωπο, κάνοντας γραμμές. Πρέπει να προσαρμόζει την άσκηση, ώστε να μην κάνει γραμμές.

Face Yoga Sessions: Η διάταση “express”

Τοποθέτησε τα δάχτυλά σου (δείκτη και παράμεσο) πάνω στα φρύδια και «σύρε» ελαφρά προς το πλάι, ακολουθώντας τη φυσική φορά του σχήματος των φρυδιών. Αυτήν την κίνηση μπορούμε να την κάνουμε όσες φορές θέλουμε.

Ακολούθησε την Αρετή Καφαντάρη στο Instagram ή κάνε subscribe στο κανάλι της στο YouTube