FACE YOGA SESSIONS

Οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο: Η άσκηση face yoga που μειώνει την εμφάνισή τους

Τα Face Yoga Sessions ξεκίνησαν προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης διαφορετικών μυών του προσώπου ώστε να προλάβεις και να αντιμετωπίσεις τα σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα σου.

 

Αυτή την εβδομάδα θα δεις πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις ή αλλιώς «σιδερώσεις» τις οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο. Stay tuned γιατί κάθε εβδομάδα το θέμα θα αλλάζει.

Η ασκηση Face Yoga για τις λεπτές οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο από την Αρετή Καφαντάρη

Τοποθετούμε τα χέρια μας (και πιο συγκεκριμένα το μαλακό μέρος που βρίσκεται κοντά στον αντίχειρα), στις άκρες του μετώπου. Ακουμπάμε απαλά και τεντώνουμε προς το πλάι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε από αυτή τη θέση, είναι να κατεβάζουμε και να κλείνουμε προς τα κάτω τα μάτια μας. Στην ουσία κρατάμε κόντρα, χαμηλώνουμε τα μάτια απαλά, κλείνουμε και μετράμε έως το 3. Ανοίγουμε τα μάτια και επαναλαμβάνουμε για 10 φορές. Γλιστράμε τα χέρια προς το πλάι και τα απομακρύνουμε. Στην ουσία, αυτή η άσκηση λειτουργεί σαν μία πολύ ωραία διάταση, γιατί το μέτωπο πάει φυσικά «προς τα πάνω». Μ’ αυτόν τον τρόπο, το κάνουμε να πηγαίνει προς τα κάτω, τεντώνοντας τις λεπτές γραμμές.

Μπορούμε αυτή την άσκηση να την κάνουμε το πρωί, κατά τη διάρκεια της skincare ρουτίνας μας, αφήνοντας λίγο χρόνο από τη στιγμή που θα εφαρμόσουμε την κρέμα, ώστε να έχει προλάβει να αποροφηθεί και να μην χρειαστεί να ξαναβάλουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το πρόσωπό μας θα πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένο όταν κάνουμε τις ασκήσεις.

Face Yoga Sessions: Η διάταση ”express”

Μπορούμε να κάνουμε την άσκηση όσο συχνά μέσα στην ημέρα θέλουμε, κάθε φορά που συνειδητοποιούμε/ βλέπουμε αυτές τις οριζόντιες γραμμές στο μέτωπό μας. Αν δεν έχουμε βέβαια πολύ χρόνο, μπορούμε να δοκιμάσουμε μία ακόμη πιο απλή κίνηση «σιδερώματος». Παίρνουμε το μικρό δαχτυλάκι και το τοποθετούμε κάτω από το κόκκαλο των φρυδιών- τα υπόλοιπα τρία δάχτυλα είναι τοποθετημένα στο μέτωπο παράλληλα, τραβώντας στην ουσία προς τα έξω. Μένουμε λίγο και κρατάμε τεντωμένο. Πάντα προς το πλάι και προς τα πάνω, ποτέ προς τα κάτω. Κι αυτό γιατί το μέτωπο και τα φρύδια μας είναι σε ενιαίες, μυϊκές ομάδες. Τώρα ξέρεις πώς να σιδερώσεις τις γραμμές στο μέτωπό σου!

Ακολούθησε την Αρετή Καφαντάρη στο Instagram ή κάνε subscribe στο κανάλι της στο YouTube