ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Επίπεδη κοιλιά και πάλι μέσα σε μία μέρα; Γίνεται

Αναφέρομαι σ' εκείνη την εξοργιστική περίπτωση που το βράδυ έφαγες ό,τι υπήρχε σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, ή στην άλλη που το θέμα δεν ήταν η ποσότητα, αλλά η κακή ποιότητα της τροφής που σε έπρηξε, σου έκανε κατακράτηση και σε στούμπωσε.

ΠΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ;

Κάνεις γιόγκα ή αερόβια

Θαύματα δεν γίνονται, αλλά ο συνδυασμός γιόγκα με αερόβια θα κινήσει το σώμα σου και θα το ενεργοποιήσει, οπότε θα κάψεις θερμίδες και θα δώσεις ένα γερό “χαστούκι” στην κατακράτηση. Χύσε ιδρώτα λοιπόν και μείωσε την κορτιζόλη που ‘χει ανέβει από το στρες και ίσως σ’ έχει πρήξει παραπάνω.

Δεν πίνεις αλκοόλ

Γενικά και ειδικά, το αλκοόλ πάει και κάθεται στην κοιλίτσα, γίνεται λίπος, σε πρήζει. Αποτοξινώσου από τις κακές συνήθειες. Θες να πιεις; Πιες νερό και αφεψήματα.

Κοιμάσαι ένα 8ωρο

Ο ποιοτικός 8ωρος ύπνος ρυθμίζει τις ορμόνες, όπως η γκρελίνη και η λεπτίνη. Επίσης όταν κοιμάσαι χάνεις μερικές θερμίδες, οι λιγούρες μειώνονται και δεν τρως από κούραση ή νύστα ή νεύρα.

Δεν τρως ζάχαρη

Έφαγες αρκετή από δαύτη, μαζί με αλάτι και ιδού τα αποτελέσματα. Απόφυγε τις επεξεργασμένες τροφές για εκείνη την ημέρα και γενικότερα, αν δεν θες να έχεις τέτοιου είδους φουσκώματα.

Καταναλώνεις συγκεκριμένες τροφές

Όπως άπαχη πρωτεΐνη (κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι) σε ψητή ή βραστή μορφή, γιαούρτι για βραδινό, πράσινη σαλάτα και φυτικές ίνες (βρώμη, προϊόντα ολικής άλεσης).

Πίνεις τσάι μέντα

Δύο φλιτζάνια μετά τα κυρίως γεύματα μαζί με άφθονο νερό μέσα στη μέρα. Μ’ ευχαριστείς μετά.