FLAWSOME LIFE TIPS

10 online δωρεάν μαθήματα γιόγκα για κάθε σου ανάγκη

Διάσημοι δάσκαλοι γιόγκα έρχονται στο σαλόνι σου, εντελώς δωρεάν, μέσα από τα αγαπημένα μου online μαθήματα γιόγκα.

Στο Ladylike προσεγγίζουμε γοργά τον ένα μήνα στην καραντίνα και όπως όλες έχουμε παρατηρήσει, η διάθεση έχει αλλάξει αρκετά από εκείνη την πρώτη ημέρα έως τώρα. Εγώ, προσωπικά, πέρασα από διάφορες φάσεις: μια εβδομάδα που δεν ήθελα να ασχοληθώ με τίποτα, μία ακόμα που δεν ήθελα να σταματήσω να δουλεύω, και ακόμα μία που το έριξα σε ό,τι χόμπι και δημιουργική ενασχόληση μπορείς να φανταστείς.

Πλέον, βέβαια, όπως και οι περισσότεροι αρχίζω να νιώθω μία νέα συμπάθεια για την κατάσταση που βιώνουμε όλοι και βρίσκω όμορφη την καθημερινή μου ρουτίνα η οποία είναι και πολύ πιο ελαστική απ’ότι πριν. Μετονόμασα λοιπόν τη ρουτίνα σε “σειρά τελετουργιών” και τα είδα όλα αλλιώς.

Η σημασία της γιόγκα

Μία από αυτές είναι και η αγαπημένη μου γιόγκα, που μπορεί να διαρκεί από 10 λεπτά μέχρι μία ώρα ανάλογα με τη διάθεση, αλλά φροντίζω να μην λείπει ποτέ από το καθημερινό μενού. Αν νιώθεις και εσύ την ίδια γλυκιά ανάγκη να τεντωθείς, να ιδρώσεις, να αναπνεύσεις λίγο βαθύτερα και να συγκεντρωθείς, δες παρακάτω τα αγαπημένα μου online μαθήματα γιόγκα.

Πριν προχωρήσω ωστόσο θα ήθελα να σου υπενθυμίσω τον χρυσό κανόνα της γυμναστικής από το σπίτι: ΠΑΝΤΑ άκου το σώμα σου, σεβάσου τα όριά του, μην πιέζεσαι με κανένα τρόπο κι αν κάποια άσκηση δεν σε κάνει να νιώθεις καλά, απλά μην την κάνεις. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσέξεις αυτή τη στιγμή, αφού δεν βρίσκεται δίπλα σου κάποιος trainer να σε διορθώσει και να σε βοηθήσει. Θυμήσου ότι η πιο ήπια και απλή άσκηση, όταν γίνεται με συνειδητότητα και συνέπεια, είναι πολύ πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε έντονη ή εντυπωσιακή που γίνεται άτσαλα και βεβιασμένα.

Και κάτι ακόμα. Πολλά από τα παρακάτω μαθήματα χρησιμοποιούν props όπως τουβλάκια, ιμάντες ή bolster. Η βοήθεια που παρέχουν είναι ανεκτίμητη ενώ σε πολλές περιπτώσεις μεγιστοποιούν τα οφέλη της άσκησης. Αν λοιπόν αγαπάς τη γιόγκα, βάλε δύο τουβλάκια και έναν ιμάντα στη wishlist σου. Μέχρι τότε, δύο χοντρά βιβλία και μία μη ελαστική ζώνη μπορούν να αντικαταστήσουν τα props όποτε τα χρειάζεσαι.

Δεν θα καθυστερήσω άλλο. Σου παρουσιάζω μερικά από τα δικά μου αγαπημένα online μαθήματα γιόγκα που μπορείς και εσύ να απολαύσεις εντελώς δωρεάν μέσα από το YouTube. Διάλεξε αυτό που ταιριάζει στο δικό σου σώμα και διάθεση και μην ξεχάσεις να κάνεις bookmark αυτό το άρθρο για να επιστρέφεις όποτε θες.

Για κάψιμο λίπους (40 λεπτά)

Για να ξεπιαστείς μετά τη δουλειά (10 λεπτά)

Για να συνδεθείς ξανά με το σώμα σου (40 λεπτά)

Για να χαλαρώσεις βαθιά (20 λεπτά)

Για εσένα που ακόμα πιστεύεις ότι η γιόγκα δεν ταιριάζει στο σώμα σου (30 λεπτά)

Για να κάνεις reset στην πονεμένη πλάτη (25 λεπτά)

Για εσένα που θες μεγαλύτερη ευλυγισία και γλυκιά χαλάρωση (60 λεπτά)

 

Για εσένα που θες να την ιδρώσεις τη φανέλα (45 λεπτά)

 

Για εσένα που ψάχνεις κάτι πιο απαιτητικό (30 λεπτά)

 

Για εσένα που θες να κοιμάσαι καλύτερα (15 λεπτά)