BEEN THERE DONE THAT

Emma αλάνι, η Kim και το φουστάνι, η δίαιτα Αυτιά, o τζαμπαμάγκας της Αιδηψού. Welcome to Gilead

24Μedia Creative Team

Η Emma Stone πανηγύρισε στο ΣΕΦ, η Kim Kardashian συζητήθηκε για λάθος λόγους, οι ΗΠΑ πάνε προς Gilead, ο τζάμπα μάγκας της Αιδηψού, το φιλότιμο του Γιώργου Αυτιά. Κατέβασα καλοκαιρινά και βρέχει.

Άκου το podcast:

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Η Emma Stone βρέθηκε στο ΣΕΦ στην επική πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four και το twitter ξεσάλωσε.

Ξεσάλωσε όμως και ένας φίλος που ήταν εκεί και ανέβαζε live, φωτογραφίες και βίντεο επαγγελματικής ποιότητας (και φυσικά όταν τον ρώτησα μου είπε ότι τα έκανε με το Samsung Galaxy S22 Ultra και ότι πια δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το Nightography).

Πριν δυο μέρες όμως ήταν στο Met Gala με θέμα Gilded Glamour. Δεν ήταν στις πιο καλοντυμένες. Όπως π.χ. η Blake Lively που έσπασε το Internet. Ή η Kim Kardashian που έβαλε το φόρεμα της Marilyn Monroe από το Happy Birthday Mr. President και έγινε μεν αντικείμενο συζήτησης όπως σχεδίαζε, αλλά μάλλον όχι ακριβώς όπως ήθελε.

Όσο όμως το Instagram κατακλυζόταν από τα του Met Gala, μια πολύ ανησυχητική είδηση κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, που ενώ στιλιστικά κοιτούσε το Gilded Age, από άποψη δικαιωμάτων στρεφόταν προς Gilead Age. Από μια διαρροή στο Politico αποκαλύφθηκε ότι το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ (συγκεκριμένοι δικαστές) οδεύει προς απαγόρευση των αμβλώσεων και ακύρωση της ιστορικής απόφασης Roe VS Wade πάνω στην οποία πάτησε το 1973 η νομιμοποίησή τους. Οι δημοκρατικοί χρειάζονται πολλές περισσότερες οργισμένες Elizabeth Warren από μετριοπαθείς δήθεν προοδευτικούς. Πίστεψέ με, όλη αυτή η στροφή στον αυταρχικό συντηρητισμό, δεν είναι τόσο μακριά από εμάς όσο νομίζεις.

Συνεχίζοντας περί δικαιωμάτων, μπες τώρα στο pestonai.gr και βάλε την υπογραφή σου για να στηρίξεις την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Και δες και το υπέροχο βίντεο της καμπάνιας.

Η ιστορία με τον τύπο που πέταξε το γατάκι στην Αιδηψό κάτω από την ταβέρνα που έτρωγε και μετά έκανε stories και έβριζε μέχρι που έμαθε ότι διώκεται ποινικά και το μάζεψε συνεχίζοντας, ωστόσο, την σιγαμωρέ υπεράσπισή του, απλώς με πείθει ότι δεν με νοιάζει αν θα καταλάβουν πραγματικά το λάθος τους και θα σεβαστούν τα δικαιώματα των ζώων, αρκεί να φοβούνται.

Η Ρωσία έκανε προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης σε Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα για την ακρίβεια του ρεύματος και της ενέργειας. Ο Γιώργος Αυτιάς βέβαια είπε ότι αν έχουμε φιλότιμο μπορούμε να μην τρώμε και να πληρώσουμε το ρεύμα μας.

Διάβασε το νέο βιβλίο του Stephen King, Μπίλι Σάμερς, ένα από τα καλύτερά του ως τώρα, με συνδυασμό crime, noir και ρομαντισμό (και σταθερά ωδή στις μικρές αμερικανικές πόλεις).

ΜΠΙΛΙ ΣΑΜΕΡΣ
IANOS.GR

ΜΠΙΛΙ ΣΑΜΕΡΣ

Εν μέρει πολεμική ιστορία, εν μέρει ερωτική επιστολή στην Αμερική των μικρών πόλεων, αυτό το εντυπωσιακό μυθιστόρημα παρουσιάζει ένα από τα πλέον αναπάντεχα ζευγάρια στη μυθοπλασία του King, που μαζί βάζουν στόχο να εκδικηθούν για τα εγκλήματα ενός απίστευτα φαύλου ανθρώπου. To Μπίλι Σάμερς είναι ένα βιβλίο για την αγάπη, την τύχη, τη μοίρα και μια τελευταία προσπάθεια για εξιλέωση.
18,80 € 16,92 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ή κάνε κατάδυση στο μαγικό μυαλό του Haruki Murakami, με το δίτομο Σκοτώνοντας τον Κομεντατόρε, που μόλις μεταφράστηκε.

ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΜΕΝΤΑΤΟΡΕ ΒΙΒΛΙΟ 1
IANOS.GR

ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΜΕΝΤΑΤΟΡΕ ΒΙΒΛΙΟ 1

Ένας λογοτεχνικός θρίαμβος του έρωτα και της μοναξιάς, του πολέμου και της τέχνης, αλλά και ένας γεμάτος αγάπη φόρος τιμής στον Μεγάλο Γκάτσμπι, το ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΜΕΝΤΑΤΟΡΕ είναι ένα συγκλονιστικό έργο φαντασίας από έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας.
17,70 € 15,93 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Δες τη μίνι σειρά, με δυνατά The Wire vibes (και ίδιους συντελεστές) We Own This City. Εδώ δεν έχει βρώμικους αστυνομικούς και λίγους καλούς. Έχει μόνο διαφθορά. Στη Vodafone TV.

Επίσης δες το Shining Girls με πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτη την Elizabeth Moss -ανατριχιαστικό crime και μεταφυσικό μαζί, θα σε κρατήσει ξύπνια.

Και αν θέλεις λίγη τέχνη ψάξε εισιτήρια για μια από τις τρεις μέρες προβολής της Βληχής του Γιώργου Λάνθιμου (γι’αυτό ήρθε η Emma Stone στην Αθήνα, όχι για τον Ολυμπιακό) στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας και έργα κλασικής μουσικής.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.