BEEN THERE DONE THAT

Elon με πουλί, Vladimir με νεύρα, Emmanuel ξεκούμπωτος, Johnny στα δικαστήρια. Καλό καλοκαίρι ε

Ο Elon και η εξαγορά του Twitter έναντι 44 δις δολαρίων μονοπώλησε την εβδομάδα. Οκ, και ο Johnny Depp στο δικαστήριο. Ίσως και τα νεύρα του Putin. Και η επανεκλογή Macron. 4 μέρες έλειψα, τι έγινε;

Άκου το podcast:

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Η Σύρος είναι πανέμορφη. Ένα σπιτάκι στα Βαπόρια θα το ήθελα. Και είναι πανέμορφη και για Πάσχα και γενικά (κάτι ήξερε η Μπράβο Ρούλα). Αλλά ιδίως για Πάσχα, μην χάσεις τους 6-7 μαζεμένους επιταφίους στην πλατεία της Ερμούπολης. Κι αν έχεις -όπως εγώ- το νέο Samsung Galaxy S22 Ultra, θα τραβήξεις epic φωτογραφίες και video ακόμα και βράδυ χάρη στο Nightography. Χρώματα και λεπτομέρειες σαν να είχες μαζί σου επαγγελματικό εξοπλισμό.

Όσο εγώ ανηφόριζα στην Άνω Σύρα, ο Elon Musk αγόραζε το Twitter. 44 δις του κοστίζει και μην με ρωτήσεις που θα τα βρει. Θα τα βρει. Φυσικά ήδη έσπασε δυο τρεις όρους του συμβολαίου τουιτάροντας ό,τι να’ ναι. Φυσικά άλλοι πανηγυρίζουν (εσένα λέω Tucker Carlson) που θα επιστρέψουν στο μέσο που τους είχε διώξει ως φορείς hate speech και παραπληροφόρησης, άλλοι αγχώνονται και μερικοί την έκαναν για Mastodon.

Μπλέχτηκε όμως και σε μια (ο ορισμός του cringe κυρία μου) πολύ δημόσια και πολύ άβολη δίκη, ως παράνομος δεσμός της Amber Heard που μηνύεται για δυσφήμιση από τον πρώην σύζυγό της Johnny Depp. Έχουν βγει στη φόρα πάρα πολλές συνομιλίες τους, που αποκαλύπτουν μια αμφίδρομα κακοποιητική, δυσλειτουργική και τοξική σχέση. Α, και η ψυχίατρος που μίλησε επί 12 ώρες με τη Heard της διέγνωσε δυο διαφορετικά σύνδρομα -borderline και histrionic personality disorders.

Ένα άλλο διαζύγιο πήγε πολύ στραβά. Χάρη στον κλητήρα που είπε στην Olivia Wilde “you’ve been served” με χαρτιά κηδεμονίας από τον πρώην της, Jason Sudeikis (aka Ted Lasso), ενώ παρουσίαζε στο cinemacon τη νέα της ταινία με πρωταγωνιστή τον νυν της (*αναστεναγμός) Harry Styles. Ναι, ενώ ήταν στη σκηνή και παρουσίαζε.

O Macron και ξεκουμπώθηκε και νίκησε στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών. Αναμενόμενο, αλλά ας κρατάμε το βλέμμα στο ποσοστό της Le Pen.

Η Σαγκάη συνεχίζει τα lockdown της τα δυστοπικά, αν και ίσως τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία όσο πιστεύουμε. Και όσο εκείνη παλεύει για zero covid, κάτι συμβαίνει με τα πτηνά. Και συγκεκριμένα τη γρίπη τους. Η οποία μεταδόθηκε σε άνθρωπο.

O πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, ο Putin έχει νεύρα και η στρόφιγγα του φυσικού αερίου έκλεισε για Πολωνία και Βουλγαρία που δεν πλήρωσαν σε ρούβλια.

Ξέρεις τι είναι το phubbing; Από το Phone και το Snubbing; Είναι η λέξη που πια μπορεί να περιγράψει αυτό που κάνουμε όλοι ενώ είμαστε με παρέα (2 ή 22 άτομα δεν κάνει διαφορά) και κοιτάμε το κινητό μας αντί να επικοινωνούμε.

Εγώ στις διακοπές δεν το έκανα αυτό. Έπιανα το κινητό μου στο δωμάτιο για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Για να δω τις σειρές μου. Το Samsung Galaxy S22 Ultra είναι φανταστικό για streaming γιατί δεν τελειώνει η μπαταρία του να μένεις με το cliff hanger στο χέρι, έχει τον ταχύτερό τους επεξεργαστή και το Smart View που μπορείς να στείλεις π.χ. τη σειρά να παίζει στην τηλεόραση κι εσύ να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το κινητό, χωρίς να διακόπτεται η εκπομπή.

Πάμε να δούμε τι είδα και τι να δεις κι εσύ.

Anatomy of a Scandal (Netflix) – για το story, τα ρούχα της Sienna Miller και το θρίαμβο της Michelle Dockery.

Το The Offer είναι μια μαγεία. Η ιστορία του making of του The Godfather με εκπληκτικό casting (Miles Teller, Juno Temple, Matthew Goode, Dan Fogler, Giovanni Ribisi), 70ς Hollywood, το πώς η μαφία της Νέας Υόρκης ήθελε να θάψει και το βιβλίο του Mario Puzo και την ταινία, το πως ο Francis Ford Coppola επέβαλε τον Al Pacino και κέρδισε τον Marlon Brando και όλα τα κινηματογραφικά κουτσομπολιά της εποχής. (Cosmote TV, 1/5 τα 3 πρώτα επεισόδια).

Διάβασε To Όνειρο της Ζέλμα της Mariana Leky («Ένα βιβλίο σαν τονωτικό για δύσκολους καιρούς πασπαλισμένο με μαγεία», όπως είπε ο Guardian). Αν υπήρχε περίπτωση αύριο να είναι η τελευταία μέρα της ζωής σου, θα σκεφτόσουν αλλιώς;

elon
IANOS.GR

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΖΕΛΜΑ

Μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα ένα μικρό απομονωμένο χωριό τρομοκρατείται από την είδηση ότι η Ζέλμα είδε στον ύπνο της ένα παράξενο ζωάκι. Όλοι ξέρουν ότι κάθε φορά που συμβαίνει αυτό κάποιος πεθαίνει. Η Λουίζε, η εγγονή της Ζέλμα, παρατηρεί τους συγχωριανούς της να αλλάζουν συμπεριφορά, μυστικά θαμμένα χρόνια να αποκαλύπτονται και αποφάσεις που καθυστερούσαν καιρό να προβάλλουν επείγουσες μπροστά στην πιθανότητα θανάτου. Τα επόμενα χρόνια, σε κρίσιμες στιγμές της ζωής της Λουίζε, το όνειρο της Ζέλμα θα την ωθήσει να πάρει και εκείνη μεγάλες αποφάσεις με τη βοήθεια των φίλων της.
18€ 16.20€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Δες τη συγκινητική εκτέλεση του ολοκαίνουριου Unconditional (Lookout Kid) των Arcade Fire στην Coachella. Είναι ΟΚ να μην είμαστε ΟΚ. Να το θυμάσαι.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.