BEEN THERE DONE THAT

Εκλογές, επιστολές, δίκες, καταδίκες, γυπαετοί παλαιάς και νέας σχολής. Forza Napoli!

24Media Creative Team

To τρίτο πρόσωπο του Ανδρουλάκη, τα γαλλικά του Κουτσούμπα, η ρόμπα της Βουγιουκλάκη, ένας iconic γύπας, η απειλή των bots, το δολάριο της Gwyneth, η καταδίκη του Trump. Κλείσε εισιτήριο για Νάπολη χτες.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Habemus εκλογές. Με απλή αναλογική, που μόνο απλή  δεν είναι, αλλά εδώ τα λένε καλά, τα εξηγούν ωραία. Μαζί με Κωνσταντίνου και Ελένης και Final Four.

O Νίκος Ανδρουλάκης, η πιο πολύφερνη νύφη αυτών των εκλογών, έριξε τη βομβίτσα του. Να συνεργαστεί ναι, αλλά με πρωθυπουργό ούτε τον Αλέξη, ούτε τον Κυριάκο, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο. Αυτή η ιδέα ή που θα του φέρει ψήφους ή που θα του φέρει τον Λοβέρδο στο κατώφλι του.

Θα δούμε πολλά νέα μικροκόμματα να ξεπηδούν – η Αφροδίτη Λατινοπούλου έκανε την αρχή με όνομα κόμματος ίδιο με αυτό, από το οποίο έφυγε, αλλά χωρίς τελίτσες.

Οι υποψήφιοι των εκλογών θα πάθουν Βέγγο και θα αλωνίζουν ταυτόχρονα τη χώρα, τα κανάλια και τα social media. Θα μας κάψουνε κυρ Στέφανε.

Με τόσο κόσμο αναποφάσιστο ή απρόθυμο να ψηφίσει γιατί κάπως δεν θέλει κανέναν, η σχολή «βγαίνω στα κανάλια και τα κάνω Ελ Πάσο» δεν θα έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Κύριε Κυρανάκη ακούτε;

Σε τελείως άλλο κλίμα ο κύριος Κουτσούμπας ταξίδεψε στο Παρίσι να στηρίξει τους Γάλλους ενάντια στην πρόθεση Μακρόν να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης και μίλησε εξαιρετικά γαλλικά και κύριε Δημητρακόπουλε, μάθετε μπαλίτσα.

Ο Γιώργος Λιάνης «έπαθε» Αντρέα Μικρούτσικο και σε μία και μόνη συνέντευξη μάθαμε ότι παράτησε την έγκυο γυναίκα του για την Αιμιλία Υψηλάντη και ότι τα είχε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που άνοιξε τη ρόμπα της και του είπε να πιάσει το στήθος της.

Ο Σταύρος Γεώργας είναι ο εθνικός μας γύπας και το κέρδισε με το πληκτρολόγιό του. Δε θα τον τσεχάσουμε.

Ο Σάκης Αρσενίου θέλει τη γυναίκα δούλα και κυρά γιατί είναι αρσενικό παλαιάς κοπής.

Ο Elon Musk παρέα με μπόλικους σοφούς (βλ. Yuval Noel Harrari), αλλά και tech γίγαντες (βλ. Steve Wozniak) έγραψαν και συνυπέγραψαν μια επιστολή που λέει ότι αν δεν φρενάρουν τώρα όλες οι (σαρωτικές) εξελίξεις των νέων μοντέλων AI (είμαστε στο 4ο ήδη), κινδυνεύει η ανθρωπότητα.

Η Gwyneth Paltrow πήγε σε δίκη για ένα hit and run σε πανάκριβο χιονοδρομικό της Utah. Την μήνυσε ένας συνταξιούχος που υποστηρίζει ότι τον τραυμάτισε, τον στόλισε και τον παράτησε. Και είναι κλασική περίπτωση που αξία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός (κέρδισε η Goop Guru τη δίκη). Και τα ρούχα της Paltrow στο δικαστήριο. Μαύρη κωμωδία επιπέδου HBO.

O Trump σε άλλη μια παγκόσμια πρώτη, είναι ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που διώκεται ποινικά μετά τη θητεία του. Και διώκεται για τη δωροδοκία μιας πορνοστάρ προκειμένου να μην αποκαλύψει τις σχέσεις της μαζί του πριν τις εκλογές που τον έχρισαν πλανητάρχη. Entertainment στα καλύτερά του.

Κλείσε εισιτήρια για Νάπολη -μια φασαριόζα, λίγο βρώμικη και πολύ ζωντανή πόλη.

-Γύρνα στα spanish quarters και το centro storico για τις απλωμένες μπουγάδες.

-Χάζεψε παντού τον Μαραντόνα -ιδίως στο mural του και στο Bar Nilo.

-Φάε στην πιτσαρία που έφαγε η Julia Roberts στο Eat, Pray, Love και έχει πλέον αναμονή κανένα δίωρο για μια marinara. Και φάε pizza fritta παντού.

-Πήγαινε στο Αρχαιολογικό της Μουσείο και στην Πομπηία -αλλά μόνο με ξεναγό (εγώ κλείνω από εδώ για όλα μου τα ταξίδια).

-Και πήγαινε οπωσδήποτε γήπεδο. Να φωνάζεις με τους Tifosi για τη φρενήρη πορεία της ομάδας που πάει για το θαύμα.

Δες John Wick. Τον καλύτερο (και πιο λιγομίλητο) ως τώρα. Με επικά κυνηγητά και ξύλα και μια σκηνή με ατελείωτα σκαλιά στη Sacre Coeur του Παρισιού. Σου υπογράφω ότι θα περάσεις τρεις ώρες όνειρο.

Μάθε για το Open House Athens και επισκέψου iconic κτίρια της πόλης (από πρεσβείες μέχρι ιδιωτικά διαμερίσματα) με τη συνοδεία ξεναγών – αρχιτεκτόνων.

Αν σου έχει λείψει το Succession (και θες όσο εγώ κάποιος να φέρει το Yellowstone), βολέψου με τη Φινλανδική εκδοχή της ιντριγκαδόρικης φαμίλιας. Λέγεται The Reindeer Mafia και θα το δεις από 1/4 στην Cosmote TV.

O Owen του Grey’s Anatomy γίνεται αστυνομικός με σύζυγο undercover αστυνομικό, που καλούνται να βρουν την κόρη τους που έπεσε θύμα απαγωγής στο Six Four. Βρετανικό crime στα καλύτερά του. Επίσης Cosmote TV.

Στο Netflix, τo The Night Agent, έχει κατασκοπεία, αγωνία, plot twists και σκοτεινές υποθέσεις στον Λευκό Οίκο.

Διάβασε οπωσδήποτε το ιδιοφυές σε δομή και ροή (και γεμάτο wtf εκπλήξεις) βιβλίο Παρακαταθήκη από τον Hernan Diaz (Μεταίχμιο).

Ανακάλυψε -ντρέπομαι που δεν τον ήξερα ήδη- τον μαγικά τρελό Barry Hannah στην πρώτη μεταφρασμένη στα ελληνικά συλλογή διηγημάτων του, Ψεύτες του Νερού και Άλλες Ιστορίες (Καστανιώτης).

Καλή Πρωταπριλιά.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.