TSTORIES

Δουβλίνο: Τριήμερο γεμάτο μπύρα, φαγητό και βόλτες

Pexels

Αν υπάρχει ένα ιδανικός μέρος για να απολαύσει κανείς την μπύρα του, δεν είναι άλλο από το Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας. Εκεί που η μπύρα Guinness έχει την τιμητική της και σε κάθε γωνιά της πόλης θα βρεις από μία pub για να απολαύσεις ένα ποτήρι μπύρας ή και δύο.

Κάθε Μάρτιο, η πόλη ετοιμάζεται πυρετωδώς για το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας της χώρας, τη γιορτή του St. Patrick´s. Καθιερώθηκε τον 17ο αιώνα, για να τιμήσει τον προστάτη της Ιρλανδίας Άγιο Πατρίκιο, και την άφιξη του χριστιανισμού στη χώρα. Μέχρι τη δεκαετία του ‘70 η συγκεκριμένη γιορτή ήταν καθαρά και μόνο θρησκευτική ενώ στα επόμενα χρόνια άρχισε να παίρνει τη μορφή ενός τεράστιου πάρτυ με εκδηλώσεις, μουσική, χορό και πολλή μπύρα. Εκτός από την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, όμως, η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο, είναι ιδανικό για ένα τριήμερο γεμάτο παραδοσιακές pubs, πολλή μπύρα, φαγητό και βόλτα στην παραλία. 

Pub crawl: Ή αλλιώς από pub σε pub

Αν αγαπάς την μπύρα, αυτό το τριήμερο είναι ειδικά για εσένα, με μερικές από τις πιο γνωστές μπύρες να έχουν τη βάση τους στη χώρα και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα. Μια βόλτα μέχρι το Guinness Storehouse είναι απαραίτητη! Αν όμως δεν αντέχεις τον πολύ κόσμο αλλά αγαπάς τη συγκεκριμένη μπύρα, τότε πήγαινε λίγο πιο δίπλα, στο Guinness Open Gate Brewery.

δουβλίνο Pexels

Εναλλακτικά, ξεκίνα τη βόλτα σου από το γνωστό Temple Bar (απλά για να ρίξεις μια ματιά), αλλά συνέχισε στο πολύ πιο αυθεντικό Quays bar και προχώρησε στο όμορφο McNeill’s Pub. Η βραδιά αξίζει να κλείσει στo Vicar Street, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα venues-clubs με μουσικές από την Annie Mac που ξεκινούν στις 7μμ και σταματούν αυστηρά στις 12πμ. Ιδανικό μέρος για τους 30plus που θέλουν να χορέψουν, αλλά και να έχουν πέσει για ύπνο λίγο μετά τις 00:00.

Στο Grafton Street για φαγητό και ποτό

Η Grafton Street είναι μια απίθανη λύση μίξης ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά εστιατόρια, πολλών κουζινών και γεύσεων. Μπορείς να απολαύσεις μια μπριζόλα με τη μπύρα σου ή θαλασσινά με το κρασί στο Shanahan’s On The Green ή ένα ιδιαίτερο γεύμα στο The Pig’s Ear. Εδώ όμως μπορείς να βρεις συγκεντρωμένες παμπ και μπαρ για διασκέδαση και ποτό μέχρι το πρωί. Δοκιμάστε το Bagots Hutton για κρασί υπέροχα αλλαντικά, το The Blind Pig για υπέροχα κοκτέιλ και το The Bailey για μια κλασική ιρλανδική εμπειρία μπύρας.

Κλειστές αγορές και food halls

Για τους foodies της παρέας όμως, υπάρχει κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον και νόστιμο, το food festival Me Auld Flower Market σε μια παλιά αποθήκη λουλουδιών, στην περιοχή Smithfield. Εδώ μπορείς να περάσεις ώρες δοκιμάζοντας τοπικές γεύσεις, αλλά και έθνικ κουζίνα, να διαλέξεις μεταξύ γλυκών και παγωτού. Να πιεις τις μπύρες ή το κρασί σου και να απολαύσεις μουσική και μικρά σεμινάρια.

δουβλίνο

Μια πιο ακριβή εκδοχή κλειστής αγοράς είναι το food hall Fallon & Byrne. Στο ισόγειο έχεις άπειρες επιλογές για ψώνια, ενώ στον επάνω όροφο μπορείς να γευματίσεις σε ένα πολύ όμορφο εστιατόριο με προϊόντα από το συγκεκριμένο market.
Για μια διαφορετική εμπειρία, αξίζει να πας για μεσημεριανό (το βραδινό είναι πολύ ακριβό) στο The Church Cafe Bar. Μια παλιά εκκλησία που πλέον μέσα της φιλοξενεί ένα πολύ όμορφο μπαρ χωρίς να έχει αφαιρέσει τίποτα από την αρχική ομορφιά της.

Books & coffee

Πάμε σε ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα καφέ του Δουβλίνου, το Books Upstairs cafe. Ένα υπέροχο κτίριο του 1978, όπου στον κάτω όροφο στεγάζεται ένα από τα πιο παλιά βιβλιοπωλεία της πόλης και στον επάνω όροφο βρίσκεται ένα μικρό καφέ με τεράστια τζάμια και όμορφη αισθητική. Πιες τον καφέ σου και δοκίμασε και το γλυκό σου, πάρε βαθιά ανάσα, διάβασε λίγο από το βιβλίο σου πριν ξαναβγείς στους δρόμους.

Dart και φύγαμε για παραλία

Την τελευταία σου ημέρα στην Ιρλανδία, αφιέρωσέ τη σε μια μονοήμερη εκδρομή με το dart, τον προαστιακό της Ιρλανδίας. Σε λιγότερο από μία ώρα και με μόλις 4 ευρώ εισιτήριο, μπορείς να βρεθείς στα παραλιακά χωριά Bray ή Graystones, να απολαύσεις τη θάλασσα ή να πιεις το καφεδάκι σου στα μικρά καφέ των δύο χωριών. Η επαρχία του Δουβλίνου είναι καταπράσινη, ήρεμη και ευχάριστη. Μια χαλαρή ημέρα που πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε στο πρόγραμμα!