VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Η απόλυτη λίστα με τα δώρα ομορφιάς που θα δελεάσουν κάθε Ταύρο, σύμφωνα με 9 γυναίκες Ταύρους

IMAX Tree

«Μπορώ να είμαι προσαρμοστική, αρκεί όλα να γίνουν όπως τα θέλω. Είμαι εντελώς προσαρμοστική» δηλώνε κάποτε η Lorelai Gilmore (Ταύρος και αυτή) συνοψίζοντας με μία φράση τη φιλοσοφία του Ταύρου. Αυτάρκεις, ανεξάρτητοι, δυναμικοί, λογικοί (οι πιο «με τετράγωνη λογική» της παρέας), αρκετά δοτικοί, με χιούμορ (μόνο με αυτούς που θέλουμε, πάντα), cool και ζεν σε γενικές γραμμές, ήρεμοι μέχρι να εκνευριστούν πολύ και να παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους, πρακτικοί, λάτρεις της πολυτέλειας και του pampering, με άαααπειρη υπομονή και επιμονή και ξεκάθαρα πρωταθλητές στο «αγύριστα κεφάλια» που, μεταξύ μας, ταλαιπωρούν την ύπαρξή μας. Οι Ταύροι θέλουμε να απολαμβάνουμε τα καλύτερα πράγματα στη ζωή- ακόμη κι αν είναι απλά- αλλά σίγουρα θέλουμε να τα μοιραζόμαστε με άλλους.

 

 

Και μιας α) και διανύουμε την Taurus season- aka εποχή του ταύρου, β) η καραντίνα τελείωσε και γ) σε όλο και κάποια παρέα υπάρχει ένας Ταύρος που έκανε -οριακά βέβαια- τα γενέθλιά του στην καραντίνα και του χρωστάς ένα μικρό δώρο, σε βγάζουμε από τη δύσκολη θέση να σκεφτείς τι μπορεί να τον/την ευχαριστήσει και να του/της πάρεις δώρο. Ρωτήσαμε, λοιπόν, μερικά από τα πιο αγαπημένα μας κορίτσια- Ταύρους στο ζώδιο- που δουλεύουν ή ασχολούνται με τον κόσμο του beauty (είτε ως managers διάφορων beauty bands, είτε ως bloggers) και δύο αγαπημένες φωτογράφους, να μας πουν ποια δώρα ομορφιάς εκτιμούν και θα ευχαριστούσαν κάθε Ταύρο αυτής της γης (και εκείνες, φυσικά). Ακολουθεί η απόλυτη λίστα με beauty δώρα που θα δελεάσουν κάθε ταύρο, σύμφωνα με ένα ταύρο.

Ελίνα Βεκρή

«Ο Μάιος ήταν πάντα ο αγαπημένος μου μήνας…γιατί λατρεύω τις μυρωδιές των λουλουδιών και των ανθισμένων δέντρων, απολαμβάνω την ανοιξιάτικη λιακάδα, αλλά και γιατί έχω τα γενέθλιά μου και τη γιορτή μου! Ταυρίνα λοιπόν, με ότι αυτό σημαίνει για την προσωπικότητα και το χαρακτήρα μου. Οι φίλοι μου και η οικογένεια μου ξέρουν το πόσο μου αρέσουν τα ταξίδια, οπότε ένα coffee-table book με φωτογραφίες από κάποιο μακρινό προορισμό είναι πάντα ένα δώρο που εκτιμώ. Φυσικά, ως Ταυρίνα, μου αρέσει να κάνω λίγο παραπάνω pampering στην επιδερμίδα μου, χαλαρώνοντας μετά το μπάνιο, οπότε μία μάσκα απολέπισης ή μια sheet-mask ενυδάτωσης είναι κάτι που απολαμβάνω ιδιαίτερα.

Επίσης, ως πολύ πρακτικός άνθρωπος (και δη Ταύρος) στο μπάνιο μου θέλω να έχω λίγα προϊόντα περιποίησης που να καλύπτουν όμως, όλες τις ανάγκες μου. Τι σημαίνει αυτό; Λατρεύω τα multitasking προϊόντα ομορφιάς, αυτά για παράδειγμα που μπορούν να σου προσφέρουν ενυδάτωση στο πρόσωπο, το σώμα και μαλλιά αφήνοντας ένα τέλειο άρωμα, όπως η ανοιξιάτικη μυρωδιά που χαρίζει το Huile Prodigieuse Florale της NUXE, που  χρησιμοποιώ πρωί και βράδυ. Όσο αφορά το μακιγιάζ μου, αποφεύγω τις υπερβολές- μου αρέσει το ελαφρύ μακιγιάζ- και μένω πιστή στη μαύρη μάσκαρα, το ρουζ και το lip gloss. Last but not least, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω πόσο αγαπάμε οι ταύροι τις μικρές πολυτέλειες στη ζωή μας και τα αξεσουάρ, οπότε ένα κολλιέ με μικρά πράσινα σμαράγδια ή ένα αντίστοιχο βραχιόλι παραμένει ένα δώρο που θα εντυπωσίαζε κάθε γυναίκα ταύρο, ιδίως αν έχει και ένα personalized element».

Αιμιλία Παπαθανασοπούλου

«Μια γυναίκα Ταύρος λατρεύει την κομψότητα, την άνεση και την ομορφιά! Επίσης, λατρεύει τις τέχνες, το καλό φαγητό, τις απολαύσεις και τις ανέσεις γενικότερα στη ζωή της, ενώ έχει και εξαιρετικό γούστο (δεν τα λέω εγώ αυτά, τα άστρα). Για εμάς τους Ταύρους, η ποιότητα (σε σχέση με την ποσότητα) παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, για αυτό φροντίζουμε με εκλεκτικό τρόπο να την εφαρμόζουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Μας αρέσει η πολυτέλεια- δεν κρυβόμαστε- και το self-care. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο Ταύρος θεωρείται ίσως το πιο αισθησιακό ζώδιο.

Ο αισθησιασμός του, τον καθορίζει και τον συντροφεύει σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Η ανάγκη μας να ξυπνάμε πολλές από τις αισθήσεις μας στην καθημερινότητα μας είναι τρόπος ζωής. Όπως σε όλους τους τομείς της ζωής μας, έτσι και στο κομμάτι της beauty ρουτίνας μας, αυτό δεν αλλάζει. Εγώ κυριολεκτικά λατρεύω να κάνω θεραπείες στο πρόσωπο και scrub τόσο στο πρόσωπο (peeling) όσο και στο σώμα. Η επιλογή των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσω έχει να κάνει πέρα από την αποτελεσματικότητά τους και με την υφή, αλλά και το άρωμά τους. Λατρεύω το Dermo Caviar της La Prairie που το χρησιμοποιώ μία φορά την εβδομάδα και κάνει την επιδερμίδα μου να λάμπει. Το βράδυ που επιλέγω να την κάνω είναι μια ιεροτελεστία για εμένα, βάζω μουσική, έχω χρόνο στη διάθεση μου (ενώ δεν απαιτεί χρόνο) κάνω έναν καλό καθαρισμό και μετά απολαμβάνω τη θεραπεία μου, γιατί για εμένα αυτή είναι μια απόλαυση.

Πέρα από την beauty ρουτίνα μου, ως γνήσια ταυρίνα…, έχω ανάγκη να κάνω μερικά μικρά πράγματα που μου φτιάχνουν τη διάθεση και μου ομορφαίνουν την καθημερινότητα μου. Κάτι πολύ βασικό για εμένα είναι το άρωμα, το άρωμα των πραγμάτων γύρω μου (όταν αγοράζω ένα βιβλίο, αφού έχω κάνει την επιλογή μου, πάντα το ξεφυλλίζω και το μυρίζω, σκέψου τώρα…) οι πιτζάμες μου, μετά το πλύσιμο και πριν μπουν στην ντουλάπα πάντα αρωματίζονται, έχω επιλέξει ένα από τα αγαπημένα μου αρώματα (private collection βέβαια, γιατί είπαμε Ταύρος = πολυτέλεια)  το Virgin Mint της Συλλογής Confidential από τον οίκο Carolina Herrera. Επίσης, το σπίτι μου και τα σεντόνια μου έχουν πάντα ένα ανδρικό άρωμα (και όταν λέω έχουν, εννοώ ότι τα αρωματίζω όλα!) το άρωμα αυτό το αλλάζω περίπου 2 φορές τον χρόνο (σταθερή, αλλά είπαμε) ανάλογα σε τι διάθεση είμαι, αυτή την περίοδο όλα γύρω μου έχουν το άρωμα του Prada L’ Homme Intense».

Μαριάννα Κουτέλου

«Τα αρώματα και οι γεύσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός Ταύρου, ο οποίος λατρεύει την ηρεμία, τη σταθερότητα, την πρακτικότητα αλλά και την πολυτέλεια. Γενικά, αγαπώ πολύ τα αρώματα. Μου φτιάχνουν τη διάθεσή μου στη στιγμή και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που θέλω να τα φοράω κάθε μέρα- ακόμη κι αν δεν είμαι στα καλύτερα μου. Οτιδήποτε «ξυπνάει» τις αισθήσεις, είναι σίγουρα κάτι που θα εκτιμήσει ένας Ταύρος. Το Myrrh and Tonka της Jo Malone London, είναι για εμένα από τα καλύτερα δώρα που μου έχουν κάνει μαζί με το κλασικά αγαπημένο μου κόκκινο κραγιόν, Red Carpet Luxe Matte Lipstick της Bobbi Brown, ένα δαχτυλίδι της Marianna Petridi, ένα ζευγάρι αθλητικά VEJA. Γιατί σε ποιον Ταύρο δεν αρέσει το μίνιμαλ στιλ; Ποιος Ταύρος δεν θέλει να απολαμβάνει όλες τις μικρές καθημερινές πολυτέλειες, όπως ο ίδιος τις αντιλαμβάνεται;»

Αγγελική Καλαμαρά

«Σαν γνήσια Ταυρίνα, αναζητώ σε όλους τους τομείς της ζωής μου- και στη ρουτίνα ομορφιάς μου, φυσικά- την ασφάλεια. Δεν μου αρέσουν οι αλλαγές (αυτό δε σημαίνει ότι δεν κουβαλάω την «τρέλα» του ταύρου), λατρεύω την καλή αισθητική και την πολυτέλεια σε συνδυασμό με την πρακτικότητα. Τώρα, όσο αφορά, τα καλύτερα δώρα που θα μπορούσαν να μου κάνουν- και να εκτιμήσει και κάθε ταύρος αυτής της γης- είναι σίγουρα κάποια από τα εδώ και αρκετό καιρό αγαπημένα προϊόντα (είπαμε, είμαστε σταθερό ζώδιο). Αυτά που δε λείπουν πότε από τη δική μου ρουτίνα τουλάχιστον και μπορούν να με ανανεώσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, είναι ένα κόκκινο κραγιόν- σταθερή αξία της MAC- ποιο άλλο από το Ruby Woo, το άρωμά μου (το Philosykos από Diptyque), ενώ λατρεύω το ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος που τονώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα του σώματός μου, το Refreshing Fig της Apivita. Φυσικά, όλα αυτά γίνονται ακόμα καλύτερα, αν συνοδεύονται με εισιτήρια για τη συναυλία κάπου αγαπημένου μου καλλιτέχνη η με ένα μπουκάλι καλό κρασί».

Αγγελική Μουτσάτσου

«Ούσα Ταύρος, το ζώδιο που ομολογουμένως ξέρει να απολαμβάνει κάθε τι στη ζωή, λατρεύω τα δώρα που έχουν κάνουν με την beauty ρουτίνα (την ομορφιά), τη διακόσμηση του σπιτιού, τα ρούχα. Φυσικά, όταν τέτοια δώρα συνοδεύονται από την ευρηματικότητα και τη φαντασία, το αποτέλεσμα είναι δεδομένο πως θα ενθουσιάσει.

Και τι καλύτερο από το να αισθάνεται ένας ταύρος ότι τον περιποιούνται ή από το χρόνο που ο ίδιος αφιερώνει αποκλειστικά στον εαυτό του; Μία μέρα στο κομμωτήριο, απολαμβάνοντας την αγαπημένη μου θεραπεία μαλλιών με εκπληκτικές μάσκες όπως για παράδειγμα αυτές της Wella Professionals για λάμψη και ενυδάτωση ή μία επίσκεψη στο nail salon για nail spa, συνοδευόμενο από ένα μανικιούρ σε έντονα χρώματα ή ακόμη και ένα πιο ιδιαίτερο nail art με τα ζωντανά χρώματα τις OPI είναι τα δύο πρώτα πράγματα- δώρα που μου έρχονται στο μυαλό. Φυσικά, ως παιδιά της άνοιξης και των λουλουδιών, ένα μπουκέτο λουλούδια θα ενθουσίαζε ακόμα και τον πιο απαιτητικό Ταύρο».

Φιλιώ Μέτση

«Ως ταύρος ΛΑΤΡΕΥΩ το pampering και όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ ακόμη περισσότερο, τη σημασία του σωστού skincare (aka της περιποίησης της επιδερμίδας) για αυτό και τηρώ ευλαβικά τη ρουτίνα ομορφιάς μου: σχολαστικός καθαρισμός, πλούσια εvυδάτωση με ορούς και κρέμες (από τα must have μου, ο αντιοξειδωτικός ορός C E Ferulic της Skinceuticals), toners (λατρεύω το Glow Tonic της Pixi)  και ΑΠΕΙΡΕΣ μάσκες! Άλλωστε σε ποιον ταύρο δεν του αρέσει να περιποιείται σωστά τον εαυτό του;  Στη βραδινή ιεροτελεστία μου χρησιμοποιώ πάντα ένα beauty tool (μικρές απολαύσεις της ζωής που κάθε τίμια skincare junkie Ταυρίνα σίγουρα θα εκτιμήσει) όπως Jade Roller και Gua Sha- ενώ επόμενο στη beauty wishlist μου- το Uplift Massaging Beauty Roller από τη Nurse Jamie.

Φυσικά, ως γνώσια Ταύρος που της αρέσει η ομορφιά αλλά και το φαγητό (#tauruspower), μία από τις αγαπημένες μου μάσκες -κάνω τουλάχιστον μία την ημέρα – me time!- είναι αυτή που φτιάχνω μόνη μου με την πούλπα που περισσεύει από το χυμό σέλερι που πίνω κάθε πρωί, την οποία ανακατεύω με γιαούρτι, μέλι και ξύδι και είναι ιδιαίτερα συσφιγκτική! Last but not least, ως άνθρωπος- και δη Ταύρος- που λατρεύω τα εξωτικά, εθιστικά αρώματα και τις πλούσιες υφές στα προϊόντα που χρησιμοποιώ, δηλώνω addicted σε ΟΛΗ τη σειρά περιποίησης σώματος Sol de Janeiro (sephora).»

Μαρίνα Ζαμζάρα

«Ως γνήσια Ταύρος λατρεύω την ομορφιά, την πολυτέλεια και το pampering, ειδικά όταν αυτό γίνεται από τα χέρια των ειδικών! Ως ζώδιο της Γης, δεν γίνεται να μην παραδεχτώ- όλοι το λένε άλλωστε- πως είμαστε το πιο αισθησιακό ζώδιο. Έχουμε εξαιρετικό γούστο, μας αρέσει να χαλαρώνουμε, να απολαμβάνουμε την ηρεμία μας όσο οι άλλοι μας περιποιούνται και μας κάνουν όμορφους. Απλά τα πράγματα για τη ζωή του ταύρου. Αν θέλεις λοιπόν, να κάνεις μια Ταυρίνα χαρούμενη, το καλύτερο δώρο που μπορείς να της κάνεις είναι μια επίσκεψη στο αγαπημένο της κομμωτήριο- τουλάχιστον αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο δικό μου μυαλό μου- για να απολαύσει μια σούπερ αναζωογονητική εμπειρία (αγαπημένη μου- αν ψάχνεις η Fusio Dose της Kerastase) που θα της χαρίσει υπέροχα μαλλιά, πριν – αλλά και μετά- το πάρτι γενεθλίων της!»

Ιωάννα Χατζηανδρέου

«Ως Ταύρος λατρεύω το φαγητό, τον ύπνο, την αναβλητικότητα και το πείσμα. Όλα αυτά κάπως συνδέονται και με προϊόντα beauty που προσωπικά με χαρά θα δεχόμουν για δώρο. Επικρατέστερο είναι- φυσικά- το κόκκινο κραγιόν αφού, μια Ταύρος είναι παθιάρα , φλογερή στον έρωτα και δεν θα την εξέφραζε κάτι πιο απαλό σε χρώμα στα χείλη. Θα επέλεγα επίσης το μολύβι φρυδιών για να δώσει στα φρύδια την σωστή αυστηρότητα στο βλέμμα αφού στο χαρακτήρα της γυναίκας ταύρου επικρατεί ένα πείσμα κι ένας εγωισμός που τον καταλαβαίνεις από το φρύδι που έχει σηκωθεί κι έχει φτάσει σχεδόν στο αυτί.

Οι μυρωδιές καθαριότητας και φρεσκάδας που θυμίζουν, όμως, και φαγητό είναι από τις αγαπημένες μιας γυναίκας ταύρου, γι αυτό ένα γαλάκτωμα σώματος με άρωμα σοκολάτας, βανίλιας ή καρύδας είναι ό,τι πρέπει, μιας και αφού το απλώσει στην επιδερμίδα της, στις περισσότερες περιπτώσεις ονειρεύεται και ότι το τρώει. Τέλος, ένα jade roller ή μία μάσκα ομορφιάς για μια Ταύρο που- είναι συνήθως drama queen- να τα λέμε και αυτά- είναι ιδανικό για να μετριάζει και να εξισορροπεί τη συνοφρυωμένη φατσούλα της μαζί με το φρύδι που έχει σηκωθεί κι έχει ξεχάσει να κατεβεί, όπως προείπαμε. ΥΓ. Κι αν θέλεις να την εντυπωσιάσεις ακόμη πιο πολύ, μπορείς να της κάνεις δώρο- μεταξύ όλων των άλλων- και καλύμματα μαξιλαριών ή σεντόνια με pattern τηγανητές πατάτες, παγωτό, μπέργκερς κλπ αφού θα κοιμηθεί σαν πουλάκι ονειρευόμενη όλα τα παραπάνω».

Βιβή Αγγελάκη

Ως Ταύροι, ένα είναι σίγουρο: Ξέρουμε να απολαμβάνουμε τις μικρές χαρές αυτής της ζωής, με όλες μας τις αισθήσεις- από ένα ηλιοβασίλεμα (όχι αυτό της Σαντορίνης- το μόνο σίγουρο), μία ωραία φωτογραφία που απλά τραβήξαμε και αποτυπώνει τη στιγμή, μια «τέλεια» μπουκιά φαγητό ή μία μπάλα παγωτό φιστίκι, μία «ξαφνική» αγκαλιά από εκείνον, μέχρι και ένα φανταστικό μακιγιάζ ή την ώρα που αφιερώνουμε στον εαυτό μας, ενασχολούμενοι με feelgood πράγματα. (Βασική προϋπόθεση, αυτές οι απολαύσεις να μην ενέχουν κάποιου είδους ταλαιπωρία).

Βέβαια, εκτός από τον καημό του «τι θα φάμε σήμερα»- το self care ή αλλιώς η ώρα του pampering είναι ιερή. Η ώρα που όπως έχει γράψει κάποια στιγμή η Ναταλί Σαϊτάκη, περιμένεις να χωθείς σε ένα spa και να ξαναβγείς από εκεί, μόνο με προεδρικό διάταγμα. Κι αν ψάχνεις το απόλυτο Holistic Wellbeing Destination Spa, τσέκαρε το Euphoria Retreat, εναλλακτικά, δημιούργησε (αν είσαι ταύρος) ή φρόντισε να βοηθήσεις έναν ταύρο να δημιουργήσει το απόλυτο spa σκηνικό κάνοντάς του πιο στοχευμένα δώρα όπως μερικά κεριά (το Wood Sage & Sea Salt Home Candle από Jo Malone και το Cotton Poplin Fragranced Candle από Byredo είναι τα πιο αγαπημένα μου αυτή την περίοδο).

Φυσικά και τα αρώματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διάθεση ενός Ταύρου- που πάντα θέλει να μυρίζει ωραία (προσωπικά λατρεύω τα ξυλώδη αρώματα τόσο για το σώμα όσο και για τα μαλλιά- τελευταία μου εμμονή με το French Girl Jasmin Sea Spray (inbeautypharma), ενώ ως πολύ πρακτικοί άνθρωποι και στη ρουτίνα του μακιγιάζ μας δε γίνεται να πούμε όχι σε ένα multitask προϊόν που μπορεί να φορεθεί στα μάγουλα, τα χείλη, αλλά και τα μάτια. Μας αρέσει να περιποιούμαστε σχολαστικά την επιδερμίδα μας απολαμβάνοντας κάθε step (ακόμη και το lip scrub είναι ένα δώρο που θα εκτιμήσουμε), ενώ εκτός από τα αρώματα, έχουμε ξεκάθαρη ΕΜΜΟΝΗ και με τις υφές των προϊόντων, επιλέγοντας αυτά που έχουν πλούσια υφή και οριακά θέλεις να τα φας (είπαμε ταύρος). Δηλώνω addicted στην Superberry Hydrate + Glow Dream Mask από Youth To The People (sephora).Φυσικά, το θέμα με τις υφές δεν περιορίζεται μόνο στα προϊόντα αλλά και σε οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός μας- από τα ρούχα μέχρι και την μαξιλαροθήκη μας. Δεν είπα τυχαία τη μαξιλαροθήκη, η Slip Silk Pure Silk Pillowcase ήταν το δώρο που έκανα στα φετινά γενέθλια στον εαυτό μου (την περιμένω ακόμη).