VIDEO

DIY Με τη Νίκη: Πώς να βάψεις τα πλακάκια σε κουζίνα και μπάνιο (αν δεν θες να τα αλλάξεις)

24 Media

Πριν κάποια χρόνια, είχα κάνει ανακαίνιση στο μπάνιο του σπιτιού μου. Έκανα ολόκληρη έρευνα για να καταλήξω και να βρω στην ελληνική αγορά, τα πλακάκια που ήθελα για το δάπεδο. Δεν ασχολήθηκα, ωστόσο, δευτερόλεπτο με αυτά που θα έμπαιναν στους τοίχους.

Πώς να βάψεις τα πλακάκια

Για να μην σε κουράζω, θα σου πω απλά πως όταν πηγαίνω για πρώτη φορά σε ένα εστιατόριο, εάν δεν έχω κάνει νωρίτερα τις ερωτήσεις μου, στάνταρ θα διαλέξω το πιο αμφίβολο πιάτο που υπάρχει στο μενού. Ε, αυτό έγινε και με τα πλακίδια. Όταν πήγα στο κατάστημα που βρήκα αυτό που ήθελα για το πάτωμα, ζήτησα μεγάλα (διαστάσεων 60 επί… δεν θυμάμαι), όπως με είχε συμβουλεύσει ο άνθρωπος που θα έκανε την ανακαίνιση.

Κάτι η κούραση από τα πήγαινε-έλα για να βρω ντουζιέρα, στήλη, νιπτήρα και ό,τι άλλο χρειαζόμουν (έχεις ιδέα πόσοι δεκάδες διαφορετικοί κωδικοί υπάρχουν ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ;), κάτι το πες-πες του επιχειρηματία που με έπεισε πως παραδοσιακά πλακάκια κουζίνας (ναι, τα πολύ μικρά) μπορούσαν να ενωθούν και να μπουν ως αυτά των διαστάσεων που ήθελα, έκανα μια από τις πιο ηλίθιες αγορές της ζωής μου.

Πέραν του ότι ο πλακάς τραβούσε τα μαλλιά που δεν είχε, όταν είδε τι πήρα (χαρακτηριστική ήταν η ατάκα «αισθάνομαι πως μου έχεις δέσει πέτρα στο πόδι, όπως προσπαθώ να τα βάλω όλα, ένα, ένα μπας και τελειώσω ποτέ»), σύντομα χρειάστηκε να ομολογήσω στον εαυτό μου πως δεν μου άρεσε το χρώμα. Ρώτησα άλλον επαγγελματία για να τα (ξανα)αλλάξω, μου είπε πως ήθελε 1.000 ευρώ και τότε άρχισα να
αναζητώ εναλλακτικές. Έτσι γνωρίστηκα με την εποξική βαφή δυο παραγόντων/συστατικών (στη φωτογραφία μπορείς να δεις το πλακάκι των ονείρων μου στο πάτωμα -τώρα υπάρχουν παντού, τότε τα είχαν δυο καταστήματα στην Αθήνα- και τον εφιάλτη στους τοίχους).

Προφανώς πήραν σειρά και τα πλακάκια της κουζίνας και τώρα που τα λέμε, σκέφτομαι ότι θα ήθελα να δοκιμάσω ένα άλλο χρώμα στο μπάνιο. Θα δω. Έτσι κι αλλιώς έχω ό,τι χρειάζομαι -πέραν του χρώματος που θα ήταν χρήσιμο να πετύχω αυτήν τη φορά.