THE HACKS EDITION

Πώς να καθαρίσεις σχεδόν τα πάντα με αφρό ξυρίσματος. 4 cleaning hacks που κάνουν θαύματα

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Για να τον εκδικηθείς, δεν πετάς ενθύμια και δώρα. Δηλαδή, αν το νιώθεις, πέτα τα, σκίσε τις φωτογραφίες, αλλά άφησε τις κουρτίνες στο χρώμα που έχουν. Δεν είναι καιροί για έξοδα. On that notice, πήγαινε στο μπάνιο, πάρε τον αφρό ξυρίσματος και καθάρισε ό,τι θες!

Πόσα μπορείς να καθαρίσεις με αφρό ξυρίσματος; Τόσα κι άλλα τόσα

Τον άσπρο αφρό ξυρίσματος, τον ορθόδοξο, τον παραδοσιακό, έτσι; Όχι τζελ ή τους μοντέρνους μπλε αφρούς. Και τι να καθαρίσεις;
Κατ’ αρχάς τα χέρια σου από βαφές και χρώματα. Χάρη στα μαλακτικά συστατικά του αφρού (λανολίνη και γλυκερίνη) μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για το καθάρισμα υφασμάτων. Για παράδειγμα αυτό του καναπέ σου. Παρέα με μια βούρτσα.

Με την ίδια μέθοδο, καθαρίζεις και κάτι που ‘χει το χαλί -και θες να εξαφανίσεις. Ή το make up που με κάποιο (όχι και τόσο διεστραμμένο) τρόπο, έπεσε στην μπλούζα ή το πουκάμισό σου

Μπορείς να καθαρίσεις με αφρό ξυρίσματος και ό,τι υπάρχει στο μπάνιο και την κουζίνα και είναι από ανοξείδωτο χάλυβα/χρώμιο. Επίσης, με αφρό ξυρίσματος μπορείς να κάνεις τις μπανιέρες, τα πλακάκια και τους αρμούς να λάμπουν. Κάνει θαύματα στη λεκάνη, αφενός γιατί η κολλώδης σύσταση του επιτρέπει να «κάθεται» καλύτερα παντού (και με λίγο τρίψιμο απομακρύνεις τα πάντα), ενώ το αλκοόλ σκοτώνει τα βακτήρια.

Στον καθρέφτη, όχι μόνο εξαφανίζει κάθε είδους βρομιά, αλλά την επόμενη φορά που θα μουλιάσεις στους 40 βαθμούς -όπως κάνεις το ντους ή το μπάνιο σου- δεν θα δεις το κλασικό θάμπωμα.