BEEN THERE DONE THAT

Covid της Κορέας, Τίγρης του ΝΑΤΟ, ΠΑΣΟΚ the comeback, Kendrick τα σπας, Benedict έλα Άλιμο

24Media Creative Team

Στη Βόρεια Κορέα έφτασε ο κορονοϊός, οι αντιεμβολιαστές έκαναν κόμμα, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ επανήλθε, ο Putin παίζει να το πατήσει, ο Kendrick έβγαλε συγκλονιστικό δίσκο. Ίσως πάρουμε τη Εurovision.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Από 16 Μαΐου δεν είναι υποχρεωτικές οι μάσκες σε αεροδρόμια και αεροπλάνα. Είναι όμως στο Pilates.

Στη Βόρεια Κορέα έφτασε ο κορονοϊός. Περίμενες να είναι ψύχραιμος ο Kim;

Στην Αμερική μελετάνε όσους 2 χρόνια τώρα δεν έχουν κολλήσει (καλησπέρα, σας στέλνω mail), μπας και βρουν κανένα γενετικό κλειδί στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στην Ελλάδα, ένας από τους ηγέτες του αντιεμβολιαστικού κινήματος, κίνησε για Βουλή. Το νέο κόμμα του Δημήτρη Κούβελα έχει σήμα τη διασωλήνωση.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως ΠΑΣΟΚΚΑ (ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής). Ο πράσινος ήλιος ανατέλλει ξανά. 170.000 άνθρωποι πήγαν και ψήφισαν για αυτό.

Η άσκηση Tiger Meet μας απασχόλησε περισσότερο από όσο είναι λογικό εξαιτίας ενός στρατιώτη ντυμένου τίγρη. Τι πραγματικά έγινε όμως; 

O Putin συνεχίζει το βιολί του και απλώνει ποδαράκι και σε άλλα νερά, εκτός Ουκρανίας, και λέει no gas for you στις χώρες που συμμετέχουν στις κυρώσεις, ο Medvedev απειλεί με πυρηνικά, η στρόφιγγα φυσικού αερίου κλείνει από την Ουκρανία και η Κομισιόν έχει πλάνο για να αποφύγουμε το blackout. 

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου προχωράει με τον ίδιο να επικαλείται θόλωμα και να ρίχνει και ευθύνες στα βίαια ξεσπάσματα της κατά τα άλλα «γυναίκας της ζωής του» με τον πιο κλισέ look-what-you-made-me-do τρόπο. Καληνύχτα και καλή τύχη.

Η δίκη των Depp – Heard είναι ταυτόχρονα τραγική και παρωδία. Και δεν χρειάζεται να πάρεις θέση. Δεν υπάρχει ξεκάθαρα αθώος και ξεκάθαρα ένοχος.

O Elon λέει θα επαναφέρει το account του Donald Trump στο Twitter. Ο οποίος Trump, σίγουρα δεν πετάει από χαρά με τη νέα εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου (που, ωστόσο, χαίρει υψηλής εκτίμησης και από τον Biden και από την Κamala και από την απερχόμενη εκπρόσωπο Jen Psaki). H Karine Jean-Pierre κατάγεται από οικογένεια μεταναστών, είναι μαύρη και ανοιχτά ομοφυλόφιλη.

O Kendrick Lamar είναι απλώς brilliant και δίκαια τοποθετείται πολλά επίπεδα πάνω από τους άλλους εκπροσώπους της hip hop. Ο νέος του δίσκος, Mr. Morale & the Big Steppers κυκλοφόρησε με το The Heart Part 5 να παίζει ήδη στο repeat εδώ και μέρες.

Εν τω μεταξύ στο MasterChef γίνεται του baby boom με Πάνο Ιωαννίδη να είναι ήδη εδώ και λίγες μέρες μπαμπάς και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να περιμένει. Να σας ζήσουν παιδιά!

Η Αμάντα Γεωργιάδη τα πήγε περίφημα και ίσως δούμε του χρόνου Eurovision στα μέρη μας σύμφωνα με την επιτροπή του θεσμού.

Επίσης ίσως δούμε πιο σύντομα από τη Eurovision εδώ, τον Benedict Cumberbatch που και πολύ μας αγαπάει και η μαμά του είναι ήδη εδώ και λιάζεται σε κάποια παραλία.

Απαγορεύτηκαν οι “θεραπείες μεταστροφής” σε άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ελλάδα. Θα ήταν καλά νέα, αν δεν ήταν σοκαριστικό ότι υπήρχαν ακόμα και μάλιστα νόμιμα.

Δες τη νέα σεζόν του υπέροχα αστείου και ugly true Workin’ Moms (Netflix). Με τις κολλητές σου και κρασί.

Αν είσαι fan των αληθινών ιστοριών ανόδου και πτώσης start ups και χρυσών παιδιών της Silicone Valley, το We Crashed στο Apple TV+ με (και πάλι αγνώριστο) Jared Leto και Anne Hathaway πρέπει να μπει στη λίστα σου.

Θυμάσαι τον ψιλολέρα δικηγόρο που υποδυόταν ο Matthew McConaughey στο Lincoln Lawyer; Τώρα είναι σειρά στο Netflix.

H Μανίνα Ζουμπουλάκη έχει γράψει το Βουνό των Κοριτσιών, με μια πλοκή γεμάτη υποσχέσεις.

ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
IANOS.GR

ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

1826. Το Μεσολόγγι χάνεται, αλλά η Έξοδος γίνεται κραυγή ελευθερίας που αντηχεί σε όλη την Υφήλιο. Οι αμφιταλαντευόμενες μέχρι τότε Μεγάλες Δυνάμεις συντάσσονται με τους «ραγιάδες» και σύντομα η άκρη της Βαλκανικής, από ταλαίπωρη γωνιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γίνεται Ελλάδα… 1827. Η Σάνα και η Ρουθ, δυο γυναίκες που επέζησαν από την Έξοδο έχουν μετατρέψει ένα ξεχασμένο αρχαίο φρούριο και εγκαταλειμμένο μοναστήρι στην Ανατολική Μακεδονία, σε καταφύγιο για κορίτσια που σώζουν από τα σκλαβοπάζαρα. Εκεί, στο «Βουνό», όπως το λένε μεταξύ τους, μαθαίνουν στα κορίτσια γράμματα, επιβίωση και ελευθερία… Σε μια από τις επισκέψεις της στο παζάρι των σκλάβων στην Πόλη, η Σάνα, ενώ προσπαθεί να σώσει δύο μικρά κορίτσια, ανακαλύπτει μια ακόμα επιζήσασα της Εξόδου, σκλάβα των Οθωμανών. Μια σκλάβα που για τη σωτηρία της χρειάζονται ένας στρατός και ένας πόλεμος. Και αντί γι’ αυτά υπάρχουν μόνο η Σάνα, ο σιωπηλός Αράμ, που μπορεί να είναι μισός λύκος, ένας σκύλος που είναι μισός λύκος, και τα μικρά κορίτσια. Που είναι όσο μικρά χρειάζεται ώστε να πιστεύουν ότι θα φτάσουν στην Πόλη χωρίς να γίνουν αντιληπτά, θα ελευθερώσουν τη Μαρία, θα το σκάσουν μαζί της και θα ξαναβρεθούν πίσω στην ασφάλεια του «Βουνού», με μόνα όπλα τους τους αμανέδες και το φύλο τους. Και κάπως έτσι, η Μανίνα Ζουμπουλάκη μας παραδίδει ένα επεισόδιο από τα πολλά εκείνα που, μυθολογημένα ή όχι, έκαναν την Ελλάδα να αυτοπραγματωθεί ως ελεύθερη χώρα έχοντας πίσω της ένα ολόκληρο Μεσολόγγι και μπροστά της μια ολόκληρη νέα πραγματικότητα.
15,98 € 14,38 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου μόλις κυκλοφόρησε το Ο Έρωτας Είναι Παιχνίδι, Μωρό μου.

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΩΡΟ ΜΟΥ
IANOS.GR

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

Η ηρωίδα είναι μια από τις συνηθισμένες περιπτώσεις που έλαβε την πάγια εντολή να σπουδάσει, να γίνει ένα αξιοπρόσεχτο μέλος της αγέλης και, αν είναι δυνατόν, ο αρχηγός της. Όλα τα άλλα μοιάζανε μόνο με χάσιμο χρόνου. Κι έτσι βρέθηκε φοιτήτρια στα Εξάρχεια, στα μπαρ, στις καταλήψεις και στη γεμάτη ελπίδες εποχή για επανάσταση, να σπαταλάει τη μοναδική περιουσία του ανθρώπου: τον χρόνο. Μην ξέροντας προς τα πού να πορευτεί, κατευθύνθηκε προς έναν έρωτα, που τον λέγανε Βασίλη. Εκεί πάνω κούμπωσε όλες τις ελπίδες για τα δύσκολα ερωτήματα της ύπαρξης. Και ένα βράδυ, ανακατωμένη με τη μυρωδιά του δακρυγόνου και του τσιγάρου, άκουγε απαντήσεις από μια ξέμπαρκη, που πριν γίνει αστρολόγος έκανε πιάτσα στη Σόλωνος. «Άκου! Εσείς σε προηγούμενη ζωή ήσασταν αντρόγυνο». «Σ’ αυτήν μπορείς να μου πεις τι είμαστε;» «Κάτσε, βρε παιδάκι μου, εδώ μάλλον πληρώνεις όσα του ’κανες τότε. Αυτός σε άλλη ζωή ήτανε πολύ πιστός κι εσύ πήγαινες με άλλους και τώρα σε ξεπληρώνει». «Σε ποια ζωή ήμασταν αντρόγυνο;» τη ρώτησε. «Α, πολύ παλιά». «Πόσο παλιά;» Μπορεί και στην αρχαία Αίγυπτο». Το ’κανε εικόνα αυτή στην Αρχαία Αίγυπτο να κουβαλάει φαΐ και ο Βασίλης μέσα στον ήλιο να χτίζει πυραμίδες. «Μωρέ, ας είχα εγώ τον Βασίλη σύζυγο πιστό κι ας ήταν και στην αρχαία Αίγυπτο κι ας ήμουνα τώρα μούμια!» Τόσο πολύ είχε καψουρευτεί. Όμως, σε μια ιδιαίτερη στροφή του χρόνου επαναστάτησε, από μέσα προς τα έξω, και όχι ανάποδα όπως πρόσταζε η ξεσηκωμένη γενιά της, και άρχισε να ξηλώνει τον παλιό της εαυτό που στριμώχτηκε στις προσδοκίες των άλλων. Κι ύστερα μεγάλωσε… Ίσως και να ωρίμασε, και σιγουρεύτηκε πως στη ζωή δεν υπάρχει χαμένος χρόνος. Όσο πάρει στον καθένα για να καταλάβει… Το βίωμα της ηρωίδας του βιβλίου δεν είναι αυτοβιογραφικό. Περιλαμβάνεται μέσα η συνισταμένη του ψυχισμού πολλών ατόμων της εποχής εκείνης και περιοχής. Ίσως και πολλών πιτσιρικάδων σε διάφορες γωνιές του κόσμου και του χρόνου… Σε αυτό το βιβλίο εντέλει εγώ δεν είμαι εγώ, αλλά όλα τα ταλαιπωρημένα
16,60 € 14,94 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η Λατρεία της Hannah Kent (συγγραφέας του πολυβραβευμένου και παλιότερη πρόταση αυτού του podcast, Έθιμα Ταφής) είναι μια ιστορία πίστης, αμφισβήτησης, ορίων και αγάπης.

ΛΑΤΡΕΙΑ
GREEKBOOKS.GR

ΛΑΤΡΕΙΑ

Μια σπαραχτική ιστορία για την πίστη και τη βαθιά αγάπη δύο κοριτσιών· ένας ύμνος στην παντοδυναμία της ευαισθησίας. Από τη συγγραφέα του best seller «Έθιμα Ταφής».
18,80 € 16,92 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.