BEEN THERE DONE THAT

Μπλε δελφίνια, μπλε πουλιά και ένα tampongate. Κοσμά Κουμιανέ, πώς ήταν η Ισλανδία;

24Media Creative Team

Ο βασιλιάς που ήθελε να γίνει ταμπόν, o tech μεγιστάνας που θέλει να γίνει βασιλιάς το καλάθι του νοικοκυριού και το έρεβος των νοικοκυραίων γέμισαν μια εβδομάδα. Όπως οι Έλληνες τη Ρώμη και οι fan του Κωνσταντίνου Αργυρού το ΟΑΚΑ. O Κοσμάς Κουμιανός έκανε το ταξίδι των ονείρων σου.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Μάλλον άλλαξε το τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου and I didn’t get the memo. Αντί ΟΧΙ, πάρα πολλοί Έλληνες είπαν ΝΑΙ στην Ιταλία και κάπως έτσι η Ρώμη έγινε ελληνική αποικία για το τριήμερο.

Μεγάλο ήταν το ΝΑΙ και στη συναυλία 50cent – Κωνσταντίνου Αργυρού κι ας άλλαξε μέρα τελευταία στιγμή.

Το γαϊδουροκαλόκαιρο για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων ακόμα και έρχεται η Eva με τις βροχές της.

Οι διαφημιστές ποντάρουν στον τρόμο της θέρμανσης και φτιάχνουν διαφημίσεις για κάποιον που μάλλον ζει στο Winterfell, δουλεύει στo Night’s Watch και βλέπει το βόρειο σέλας από την Πατησίων

O Κηφισός είναι μάλλον ένα κοινωνικό πείραμα αλα Squid Game. Και μετά τον καταρράκτη, γιατί να μην πετάξουν στους οδηγούς τον Godzilla ή κανένα δράκο που πετάει φωτιές.

Ή γιγαντιαίες Χριστουγεννιάτικες μπάλες, όπως έκαναν στο Λονδίνο οι ισχυροί άνεμοι.

Μένοντας Λονδίνο, η νέα σεζόν του The Crown φέρνει στην οθόνη μας την παράνομη σχέση του Πρίγκιπα Φίλιππου, μια συνέντευξη της Νταϊάνα που το παλάτι θέλει να ξεχάσει και το αξέχαστο Tampongate του Βασιλιά -πλέον- Κάρολου.

Ο James Corden έκλεψε αστείο του Ricky Gervais.

Ο φωτογράφος Κοσμάς Κουμιανός έκανε το ταξίδι που όλοι έχουμε στην bucket list μας και αφού γύρισε από τον παγετώνα και τα ηφαίστεια της Ισλανδίας, ήρθε να μας πει τα πάντα για τη χώρα των ξωτικών (από το Ρέικιαβικ με πληθυσμό ίσο με το Περιστέρι μέχρι τις 40 τόνων φάλαινες που πηδάνε έξω από το νερό για να φλερτάρουν κι από τον μεζέ του τοξικού -γεμάτου αμμωνία- καρχαρία μέχρι τον παγετώνα που μετακινήθηκε ένα χιλιόμετρο σε τρεις μήνες).

Στα δικά μας, ο Άδωνις Γεωργιάδης πήγε στο -χωρίς άδεια- Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού πάρκου, προέτρεψε κι άλλους να πάνε να δουν την ασύλληπτη ομορφιά τους κι όταν στριμώχτηκε από την κατακραυγή μίλησε για αυτά τα κινήματα που θέλουν τα ζώα ελεύθερα και δηλαδή τι, να βγάλουμε και τους παπαγάλους από τα κλουβιά;

Ξέχασες πια τον κορονοϊό, αλλά ίσως τον ξαναθυμηθείς γιατί όπου να’ναι θα μας χτυπήσει την πόρτα παρέα με Η1Ν1 και RSV. Ναι τριδημία το λένε οι ειδικοί.

Οι σοκαριστικές ιστορίες κακοποίησης ανήλικων και παιδικής πορνογραφίας, όπως η περίπτωση στα Πετράλωνα και η σύλληψη του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βασίλη Παπαθεοδώρου, συνεχίζουν να σοκάρουν και οι ελπίδες μου πια είναι στο να προχωρήσει γρήγορα, αποτελεσματικά και αμείλικτα αυτό το Εθνικό Σχέδιο για την Παιδική Προστασία από την Κακοποίηση. Και στο να μη διστάζουμε οι άνθρωποι να μπαίνουμε μπροστά και να “μπλέκουμε” όταν αντιλαμβανόμαστε ότι ένα παιδί υποφέρει κάπου κοντά μας.

Εξαιτίας αυτών των ειδήσεων, τα social media έχουν γίνει πιο άγρια και τοξικά από ποτέ.

Εντάξει, το Twitter το βοηθάει και ο Elon Musk με τις θεωρίες του περί ελευθερίας λόγου, ιδίως του ακραίου λόγου και του λόγου μίσους. Εδώ κάνω παρένθεση και χειροκροτώ την είδηση ότι ο Βασίλης Τσιάρτα, γνωστό περιβόλι ακραίου λόγου, καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 5000€ πρόστιμο για τρανσφοβική του ανάρτηση το 2017.

Το μπλε τικ δίπλα στο όνομά σου, όπως τώρα έχουν μόνο οι διάσημοι στο twitter, θα σου κοστίσει 8 δολάρια τον μήνα και θα σου ανοίξει ένα νέο twitter με verified χρήστες και λιγότερες διαφημίσεις. Η Shonda Rhimes δεν ψήθηκε και είπε ήδη το αντίο της.

Όπως αντίο είπε και η Gisele στον Tom Brady με διαζύγιο εξπρές και 730 εκατομμύρια να πρέπει να μοιραστούν.

Διάβασε το εκπληκτικό Επιστολές από Έναν Αστροφυσικό του Neil DeGrasse Tyson (εκδόσεις Κάκτος) και μάθε με χιούμορ, απλότητα και σοφία την απάντηση σε μεγάλα ερωτήματα του σύμπαντος.

Τον μήνα του μουντιάλ, η βιογραφία του King Eric (Cantona), Ο Βασιλιάς κι Εγώ του Claude Boli (εκδόσεις δίχτυ), είναι σίγουρα στα must read της λίστας σου.

Οι Κόρες της Lucy Fricke είναι ένα ένα συναρπαστικό road trip σε μορφή βιβλίου (εκδόσεις Κείμενα) και ένα ταξίδι στα μέσα σου που δεν θα θέλεις να αφήσεις

Το Τελευταίο Σπίτι της Οδού Νίντλες της Catriona Ward (εκδόσεις Μεταίχμιο) άφησε άναυδο τον Stephen King, και πίστεψέ με, αυτό το goth θρίλερ μυθιστόρημα θα σε κρατήσει ξύπνια μέχρι να το τελειώσεις.

Η γέφυρα βιβλίων και σειρών έρχεται με το εκπληκτικό Shantaram του Apple TV+ βασισμένο στο εξαιρετικό, ομώνυμο ημιβιογραφικό βιβλίο του Gregory David Roberts (ο Θεοδόσης Μίχος του έκανε συνέντευξη στο news247).

Δες τη νέα σεζόν The Crown στο Netflix για όλους τους λόγους που προανέφερα.


 

Το Insider Man είναι ένα crime mini series 4 επεισοδίων στο Netflix με την υπογραφή του BBC και του δημιουργού του Sherlock και τους υπέροχους Stanley Tucci και David Tenant στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ε, τι άλλο θέλεις;

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.