ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύγουστος Κορτώ: Η ανάρτηση καταπέλτης για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου

Facebook.com/Αύγουστος Κορτώ/

Από τις 18 Οκτωβρίου είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μέχρι πρότινος επικεφαλής του τμήματος παιδικών βιβλίων σε εκδοτικό οίκο, Βασίλης Παπαθεοδώρου, αντιμετωπίζοντας την κακουργηματική κατηγορία της κατοχής υλικου σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Η είδηση έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τετάρτης, 2 Νοεμβρίου. Λίγες ώρες αργότερα κι ενώ λεπτομέρειες που αφορούν στην υπόθεση είχαν γίνει γνωστές μέσω των ΜΜΕ, ο Αύγουστος Κορτώ πραγματοποίησε μία ανάρτηση για τον συγγραφέα, τον οποίο είχε γνωρίσει και προσωπικά, και την παιδική πορνογραφία.

Ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε με σκληρά λόγια για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, χωρίς να γράψει το όνομά του. Μίλησε για την επίγεια κόλαση που ο πάτος της είναι στα δικά του μάτια η κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

«Στην επίγεια κόλαση, υπάρχουν πολλά επίπεδα βαρβαρότητας και φρίκης – και το να βιάζονται παιδιά εφτά κι οχτώ χρονώ για να απολαμβάνουν το θέαμα τα διεστραμμένα καθίκια που με τον τρόπο αυτό διασπείρουν και διαιωνίζουν το ασύλληπτο, ασυγχώρητο έγκλημα, πιθανώς να είναι ο πάτος της κόλασης», έγραψε αρχικά ο Αύγουστος Κορτώ.

«Ένα παιδί που υφίσταται τέτοια θηριώδη κακοποίηση, είναι σαν να το σκοτώνεις», σημείωσε στη συνέχεια παρουσιάζοντας την σκληρή πραγματικότητα της κακοποίησης. «Όσοι γιατροί και να πέσουν πάνω του, όση στοργή κι αν λάβει, πώς να διαχειριστεί τέτοιο τραύμα; Πώς να ορθοποδήσει, να εμπιστευτεί ενήλικους και συνομήλικους, πώς να ερωτευτεί, να δώσει συναινετικά το κορμί του; Πώς να αποφύγει τη λήθη των ουσιών που είναι συχνά η μοίρα τέτοιων ρημαγμένων παιδιών;», πρόσθεσε ο Αύγουστος Κορτώ.

Ο Αύγουστος Κορτώ σημείωσε στη συνέχεια ότι γνώριζε προσωπικά τον συλληφθέντα για παιδική πορνογραφία, καθώς για ένα διάστημα ήταν και οι δύο στον ίδιο εκδοτικό οίκο. «Δεν θέλω ούτε να γράψω τ’ όνομά του, γιατί εννοείται πως τον ήξερα, στον ίδιο εκδότη ήμασταν ένα φεγγάρι. Δεν το χωράει το μυαλό μου – να γράφεις βιβλία για παιδιά, να κλείνεις το αρχείο του Word, και να ανοίγεις το αρχείο της κόλασης», σημείωσε.

«Πολλά, πολλά χρόνια φυλακή. Τίποτα άλλο», κατέληξε ο Αύγουστος Κορτώ στην ανάρτηση που πραγματοποίησε στα social media.

Μία συντομότερη ανάρτηση από εκείνη που έκανε ο Αύγουστος Κορτώ, που όμως εξέφραζε την ίδια απέχθεια για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας από έναν συγγραφέα παιδικών βιβλίων, που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τελευταία, έκανε και η Μάρω Βαμβουνάκη.

Χρησιμοποιώντας έναν στίχο της ποιήτριας Κατερίνας Γώγου, η συγγραφέας έγραψε μέσω Facebook: «”Το μυαλό είναι ο στόχος”, έγραφε η Κατερίνα Γώγου, αλλά αυτό έμεινε πίσω πια… Το παιδί είναι ο στόχος! Αυτό ισχύει σήμερα. Πιο φριχτό δεν γίνεται…».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου συνελήφθη όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον εντόπισε να κατεβάζει πορνογραφικό υλικό με θύματα παιδιά, με τη βοήθεια του λογισμικού Child Protection System που «παγιδεύει» τα παράνομα video κατά τη διαδικασία της εγκατάστασής τους σε σκληρούς δίσκους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στην κατοχή του συγγραφέα εντοπίστηκαν πάνω από 90 video σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, που σε αρκετές περιπτώσεις ήταν ηλικίας 10 ως 12 ετών. Ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του, Σταύρου Γεωργόπουλου, ο οποίος εμφανίστηκε στην εκπομπή Live News την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, ισχυρίστηκε ότι είχε στην κατοχή του το υλικό για «επαγγελματικούς λόγους», καθώς ήθελε να γράψει ένα βιβλίο.