TRAVEL

5 ιδέες για γαμήλιο ταξίδι από 500 έως 5000 ευρώ

iStock

Πλησιάζει η περίοδος που ξεκινούν οι γάμοι της άνοιξης και φυσικά εκείνοι του καλοκαιριού. Και μαζί τους, αναπόφευκτα φτάνει και η οργάνωση του γαμήλιου ταξιδιού, ίσως το πιο ευχάριστο κομμάτι της διαδικασίας όλης.

Το κομμάτι που μετά την κούραση της οργάνωσης του γάμου, είναι αυτό της ανταμοιβής και της πραγματικής απόλαυσης. Ενώ παράλληλα, είναι το πρώτο ταξίδι που κάνεις με το άλλο σου μισό ως σύζυγοι πλέον. Και αυτό έχει μια άλλη γοητεία, μια διαφορετική ομορφιά.

Ποιοι όμως είναι ιδανικοί προορισμοί για να οργανώσετε το δικό σας honeymoon, χωρίς όμως να σας βγει ένα τέτοιο ταξίδι πολύ ακριβό; Αν υποθέσουμε πως ήδη τα έξοδα που κάνατε για το γάμο ήταν πολλά, ενώ παράλληλα το ταξίδι που θα ακολουθήσει θέλετε να είναι stress free, αλλά και οικονομικό, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις παρακάτω 5 ιδέες προορισμών.

Οι περισσότεροι από εμάς, έχουν συνδέσει στο μυαλό τους το γαμήλιο ταξίδι με μακρινούς, ακριβούς προορισμούς once-in-a-lifetime, αλλά στην πραγματικότητα ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να γίνει και στην ίδια μας τη χώρα. Και μάλιστα με πολύ χαμηλό μπάτζετ. Άλλωστε η Ελλάδα μας έχει τόσες ομορφιές, τόσα ρομαντικά μέρη, τόσο καλό φαγητό και φυσικά φανταστικές θάλασσες.

Μάνη από 500 ευρώ

(5 νύχτες)

Έτσι, για εσένα που θέλεις να οργανώσεις ένα γαμήλιο ταξίδι, αλλά με χαμηλό budget, οργάνωσε ένα Roadtrip στη Μάνη. Ξεκινήστε το ταξίδι πρώτα από τη Μεσσηνιακή Μάνη, κατεβαίνοντας οδικώς από Καλαμάτα σε 2,5 ώρες και φτάνοντας στη Στούπα και την Καρδαμύλη όπου στη 2η θα βάλετε και την 1η διανυκτέρευση. Συνεχίστε κατηφορίζοντας προς την Λακωνική Μάνη και επιλέξτε να μείνετε στην Αερόπολη ώστε να βρίσκεστε μια ανάσα από το Λιμένι και τον Γερολιμένα, τα πιο όμορφα και ρομαντικά παραθαλάσσια χωριά της Μάνης. Δύο διανυκτερεύσεις εκεί είναι ό,τι χρειάζεται. Τέλος, αν θέλετε να φτάσετε μέχρι την άκρη της Πελοποννήσου και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από τον φάρο του Ταινάρου, αξίζει να μείνετε και 2 βράδια στο μικρό χωριό Άλικα σε κάποιο όμορφο και οικονομικό resort.

Tο μυστικό για να σας βγει το ταξίδι αυτό οικονομικά είναι να κλείσετε διαμονές αρκετά νωρίς και ιδανικά όχι σε high season ώστε να πετύχετε καλύτερες τιμές στα καταλύματα.

Καππαδοκία από 800 ευρώ

(5 νύχτες)

Unsplash

Αν τώρα είστε από αυτούς που θέλουν οπωσδήποτε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να νιώσουν ότι αυτό το ταξίδι είναι πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα, τότε η γειτονική Τουρκία είναι μια πολύ καλή και οικονομική λύση. Και συγκεκριμένα η φουλ ρομαντική Καππαδοκία.

Με low – cost πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης φτάνετε στην Καισάρεια και από εκεί είτε νοικιάζετε αυτοκίνητο είτε κλείνετε ταξί για να σας πάει μέχρι τα πιο γνωστά και όμορφα χωριά της Καππαδοκίας. Μπορείτε να κλείσετε τη διαμονή σας στο Urgup 2 νύχτες (που είναι πολύ οικονομικό) και τις άλλες 3 να τις κλείσετε το διάσημο χωριό Γκιορεμέ.
Η Καππαδοκία είναι υπέροχη, με ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, νόστιμο φαγητό, πολύ οικονικές τιμές και παράλληλα τόσο κοντά στην Ελλάδα που σίγουρα αξίζει να ανακαλύψετε με το άλλο σας μισό. Ιδανικός προορισμός και για photoshooting.

Αίγυπτος από 1.300 ευρώ

(7 νύχτες)

5 ιδέες για γαμήλιο ταξίδι από 500 έως 5000 ευρώ Unsplash

Ένας ακόμα κοντινός προορισμός, αλλά παράλληλα «εξωτικός», είναι η Αίγυπτος με τις μαγικές της νύχτες. Προορισμός που σίγουρα αξίζει να τον συνδυάσεις με το ταξίδι του μέλιτός σας.
Διαμονή στο Κάιρο για να δείτε από κοντά τις πυραμίδες, διαμονή στην Αλεξάνδρεια του Καβάφη με την όμορφη, παραλιακή οδό της που μυρίζει Ελλάδα μιας άλλης εποχής. Ενώ το highlight του συγκεκριμένου προορισμού, είναι η 4ημερη κρουαζιέρα στον Νείλο με στάσεις στην Ασουάν και το Λούξορ. Ίσως, το πιο ρομαντικό κομμάτι του ταξιδιού αυτού.

Οι δυο σας να ξυπνάτε αγκαλιά μέσα στο πλοίο και να βλέπετε από την κουκέτα σας τον Νείλο και τη ζωή να κυλάει νωχελικά μπροστά στα μάτια σας. Παράλληλα τα συγκλονιστικά μνημεία, απομεινάρια ενός από τους πιο σημαντικούς πολιτισμούς, θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό και θα δώσουν αυτό το μαγικό element που χρειάζεται σε ένα τέτοιο γαμήλιο ταξίδι.

Ανδαλουσία από 2.000 ευρώ

(8 νύχτες)

Ένα roadtrip στην Ανδαλουσία της Ισπανίας είναι ο ultimate ταξιδιωτικός προορισμός για να απολαύσετε βόλτες, αγκαλιές και καλό φαγητό, ενώ παράλληλα θα ερωτευτείτε και πάλι από την αρχή ο ένας τον άλλο υπό τους ρυθμούς του φλαμένγκο.

5 ιδέες για γαμήλιο ταξίδι από 500 έως 5000 ευρώ Unsplash

Ξεκινήστε με απευθείας πτήση από Αθήνα προς Μάλαγα, το μεγαλύτερο έξοδο του ταξιδιού αυτού, και αφού νοικιάσετε αυτοκίνητο, ξεκινήστε από τη Γρανάδα. Δύο διανυκτερεύσεις εκεί για να δείτε την Αλάμπρα, να περπατήσετε στα όμορφα δρομάκια της και να δοκιμάσετε άπειρα tapas.

Δύο διανυκτερεύσεις στη συγκλονιστική Σεβίλλη, για να παρακολουθήσετε φλαμένγκο, να δοκιμάσετε τοπικό κρασί και να φολτάρετε χεράκι χεράκι δίπλα στο ποτάμι. Μία μονοήμερη στη μικρή αλλά όμορφη Κόρδοβα και κρατήστε 2 βραδιές για να μείνετε στη Ρόντα και τα γύρω χωριά της ενώ αν έχετε όρεξη, μπορείτε να φτάσετε μέχρι και το νοτιότερο σημείο της Ισπανίας, το Γιβραλτάρ (και να μείνετε το βράδυ εκεί). Τελευταία νύχτα επιστρέψτε στη Μάλαγα για να απολαύσετε ήλιο και θάλασσα αλλά και δυνατό night life.

Περού από 4000 ευρώ

(10 νύχτες)

5 ιδέες για γαμήλιο ταξίδι από 500 έως 5000 ευρώ Unsplash

Αν τώρα είστε από εκείνους που θέλουν να ζήσουν την περιπέτεια, θέλουν να γυρίζουν και να εξερευνούν στο ταξίδι τους, ενώ παράλληλα να βάζουν τικ σε κάποιο bucketlist ταξίδι, τότε το Περού είναι ο ιδανικός honeymoon προορισμός για εσάς.

Το ταξίδι ξεκινάει από τη Λίμα, τη γαστρονομική πρωτεύουσα της χώρας και συνεχίζεται προς την όαση Huacachina. Αφιερώστε δύο νύχτα στη μία και δύο νύχτες στην άλλη. Εκεί θα απολαύσετε ρομαντικές βραδιές στην έρημο Ica και βόλτες γύρω από τη λιμνούλα της όασης. Η επόμενη στάση είναι το μαγικό Κούσκο, μια τόσο πολύχρωμη και ευχάριστη πόλη με πολύ όμορφο vibe. Από εκεί, έχετε τη δυνατότητα για φανταστικές μονοήμερες, όπως το Machu Picchu, το Rainbow mountain και τις φυσικές πισίνες Millpu στο Ayacucho. 5 ημέρες εκεί είναι τόσο όσο για να απολαύσετε ένα πολύ ξεχωριστό ταξίδι με ωραία ενέργεια, πολύ χρώμα και bucketlist μέρη.

Οι επιλογές πολλές, τα μέρη ακόμα περισσότερα. Ανάλογα το budget που διαθέτετε μπορείτε να βρείτε τον προορισμό που κάνει fit για εσάς και το άλλο σας μισό χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία ή χωρίς να στερηθείτε όλα όσα ονειρεύεστε για το γαμήλιο ταξίδι σας!