TSTORIES

8 προορισμοί στην Ευρώπη 2 ώρες μακριά από την Αθήνα

Είναι η περίοδος που έχει αρχίσει πάλι να σε τρώει το χέρι σου, να μη σε βολεύει η καρέκλα στο γραφείο και ούτε η καθημερινότητά σου. Έχεις ξεκινήσει να σκέφτεσαι και πάλι κάποιο ταξιδάκι, μια απόδραση για δύο με τρεις ημέρες κάπου στην Ευρώπη. Όχι, πολύ μακριά όμως. Να, μία-δυο ώρες πτήση από την Αθήνα.

Οι προορισμοί είναι άπειροι, το ίδιο και οι ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι. Το πρόβλημα όμως είναι πως οι ημέρες άδειας δεν είναι σε καμία περίπτωση άπειρες και γι’αυτό ένα ταξίδι σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη ή πρωτεύουσα πρέπει να είναι μόνο λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα.

We’ve got you covered! Βρήκαμε τις πιο κοντινές πόλεις εκτός Ελλάδας, για να οργανώσεις ένα ταξίδι λίγων ημερών μέσα στις επόμενες 30 ημέρες. Έτσι, και δε θα πελαγώσεις και θα μπορέσεις να επιλέξεις πιο άμεσα και πιο εύκολα τον επόμενο ταξιδιωτικό σου προορισμό για τον Φεβρουάριο.

Θέλεις νησιωτικά vibes, θέλεις μεγάλες πρωτεύουσες ή πόλεις με εντελώς διαφορετική κουλτούρα από τη δική μας; Θέλεις κρύο πολύ ή προτιμάς πιο ζεστές θερμοκρασίες; Μήπως θέλεις να λιώσεις στο περπάτημα και τα αξιοθέατα ή απλά να βρεθείς σε ένα ωραίο καφέ και να χαζεύεις τους γύρω σου χωρίς εσύ να τρέχεις; Σου έχουμε βρει 8 διαφορετικούς προορισμούς, δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, με κοινό τους στοιχείο ότι όλες είναι πολύ οικονομικές και εύκολα προσβάσιμες.

Πόλεις με διάρκεια πτήσης μέχρι 1,5 ώρα

Λάρνακα


Η γειτονική μας Κύπρος είναι μια κοντινή και εύκολη πρόταση για ένα τριήμερο ταξίδι εκτός Ελλάδας, αλλά τόσο κοντά ώστε να μιλάμε την ίδια γλώσσα, να έχουμε παρόμοιες συνήθειες και παράλληλα να βρεθούμε εκεί σε περίπου 1,5 ώρα.
Οι θερμοκρασίες όλο το χρόνο είναι πολύ ευχάριστες και ιδανικές για όποιον δεν αντέχει το πολύ κρύο, προτιμάει να πίνει τον καφέ του freddo και να έχει θέα θάλασσα στις βόλτες του. Μόλις 10 λεπτά από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, με αυτοκίνητο, βρίσκεσαι αμέσως στην οδό Αθηνών και τις Φοινικούδες, τη διάσημη παραλία της πόλης με τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τα καφέ. Ενώ για τις βραδινές σου βόλτες, στην οδό Ερμού θα βρεις μπαρ για όλα τα γούστα.

Σόφια


Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας είναι άλλη μια κοντινή απόδραση για εσένα που θέλεις να κάνεις ταξίδι εκτός Ελλάδας αλλά χωρίς να ξοδέψεις πολλά. Μόλις 20 λεπτά από το αεροδρόμιο της Σόφια μέχρι το κέντρο της πόλης και θα βρεθείς αμέσως σε ένα μέρος που θα σου θυμίσει λιγάκι Ελλάδα. Θέλεις γιατί είναι γεμάτο Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν ή πηγαίνουν για τα ψώνια τους από Θεσσαλονίκη; Θέλεις για το οικείο vibe των καφετεριών και των εστιατορίων; Η Σόφια με τις ορθόδοξες εκκλησίες της, το νόστιμο φαγητό της και τα οικονομικά μπαρ και μαγαζιά, είμαστε σίγουρες πως θα σου αρέσει πολύ.

Τίρανα

DCIM100GOPROGP__3002.JPG
DCIM100GOPROGP__3002.JPG

Άλλη μία γειτονική πρωτεύουσα, πολύ οικονομικός και εύκολος προορισμός για εσένα που θέλεις να μείνεις κοντά στην Ελλάδα και να μπεις στο αεροπλάνο για να ταξιδέψεις το πολύ 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα.
Περίπου μισή ώρα με αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο των Τιράνων και θα βρεθείς στο κέντρο της πόλης και την κεντρική πλατεία Skanderbeg. Εκεί και γύρω από τον πύργο του Ρολογίου είναι όλη η ζωή της πόλης. Με οικονομικά καφέ, άπειρες επιλογές για φαγητό (που θα σου θυμίσουν Ελλάδα) και νυχτερινή ζωή στη γειτονιά Blloku. Για τους foodies της παρέας, μια στάση στο Pazari i Ri, είναι απαραίτητη.

Ρώμη

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη και ακόμα και αν έχεις ξαναβρεθεί εκεί, ένα τριήμερο τον Φεβρουάριο δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Άλλωστε, αυτή η πόλη είναι ένα open air μουσείο. Και όχι μόνο για τα φανταστικά κτίρια και τα αξιοθέατά της, αλλά και για τις τόσο διαφορετικές γειτονιές της.
Μισή ώρα από το βασικό αεροδρόμιο της πόλης με αυτοκίνητο ή γρήγορο τρένο και βρίσκεσαι στην αιώνια πόλη. Καθώς δεν έχεις στη διάθεσή σου πάνω από 2 ημέρες, πάρ’ το απλά χαλαρά. Πιες τον καπουτσίνο σου γύρω από την Piazza Navona, πάρε στο χέρι ένα κρουασάν από τον φούρνο της πλατείας Campo de’ Fiori, περπάτα μέχρι το Castel Sant’ Angelo και για βράδυ κατευθύνσου με την παρέα σου στη γειτονιά Trastevere. Την επόμενη ημέρα αφιέρωσέ τη γύρω από τη via del Corso για shopping, καθώς αυτή την περίοδο οι εκπτώσεις είναι τεράστιες.

Κωνσταντινούπολη


Άλλη μια γειτονική χώρα η Τουρκία και μεγάλη αγαπημένη των Ελλήνων, η Κωνσταντινούπολη, είναι ιδανικός προορισμός για φθηνές διακοπές λίγων ημερών με πολλή όμως ιστορία.
Η αλήθεια είναι πως το νέο αεροδρόμιο είναι αρκετά πιο μακριά από την πόλη σε σχέση με το παλιό, αλλά η τόσο κοντινή πτήση από Αθήνα, σε κάνει να το ξεχνάς. Με ένα airshuttle περίπου σε 1,5 ώρες βρίσκεσαι στη γειτονιά του Πέρα, τη δική μας -ας πούμε- Ερμού.
Αφού επισκεφθείς την Αγία Σοφία και την κλειστή αγορά του Kapalı Çarşı, πήγαινε στην πιο μοντέρνα και artistic γειτονιά της Πόλης, το Karakoy με τα φανταστικά εστιατόρια και τα urban bars. Μην παραλείψεις να περπατήσεις τη γέφυρα του Γαλατά και να βρεθείς κάτω από τον πύργο του Γαλατά με τα ωραία καφέ του. Αν έχεις και άλλη ημέρα στη διάθεσή σου, πάρε λεωφορείο και κατεύθυνση στη γειτονιά του Πατριάρχου, το Φανάρι και το πολύχρωμο Balat.

Πόλεις μέχρι 2,5 ώρες μακριά με το αεροπλάνο

Βουδαπέστη

8 προορισμοί στην Ευρώπη 2 ώρες μακριά από την Αθήνα
Αγαπημένη πρωτεύουσα και επιλογή πολλών ζευγαριών για τις γιορτές των Χριστουγέννων, η Βουδαπέστη αξίζει να την επισκεφθείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου γιατί μπορεί τα φωτάκια της να σβήνουν τον Ιανουάριο, αλλά η μαγεία της δεν σβήνει ποτέ.
Προορισμός για σένα που αντέχεις το κρύο, με πολύ βαρύ, αλλά νόστιμο φαγητό, οικονομικά καφέ και πολύ ξεχωριστό night life, τα διάσημα ruin bars. Η Βουδαπέστη όμως είναι γνωστή και για τα Thermal Baths της και γι’ αυτό θεωρώ απαραίτητο να ζήσεις αυτή τη συγκεκριμένη εμπειρία. Το κόστος είναι περίπου 20 ευρώ, αλλά μπορείς να μείνεις ολόκληρη ημέρα εκεί και να κάνεις λουτρά, σάουνες, μασάζ και άλλα χαλαρωτικά πραγματάκια που θα σε ξεκουράσουν.

Βιέννη

8 προορισμοί στην Ευρώπη 2 ώρες μακριά από την Αθήνα
Η χώρα του Μότσαρτ, της ζεστής σοκολάτας και της πιο διάσημης, φιλαρμονικής της Ευρώπης, η Βιέννη είναι ίσως ο πιο ακριβός από τους προορισμούς που σου προτείνουμε σε αυτό το άρθρο, αλλά σίγουρα δεν είναι απαγορευτικός. Μπορεί στο διάσημο καφέ Central και το Hotel Sacher με τη διάσημη πάστα, ο καφές να είναι ακριβός, αλλά οι εναλλακτικές είναι πολλές. Πχ, το καφέ Burggasse 24 που αγαπήσαμε. Όπως επίσης και η φθηνότερη εναλλακτική για το διάσημο σνίτσελ της Βιέννης. Αντί να πας στο Figlmueller με τις τεράστιες ουρές, διάλεξε το 1512 Brewing Company.

Τελ Αβίβ

8 προορισμοί στην Ευρώπη 2 ώρες μακριά από την Αθήνα
Τελευταία πρόταση η οποία αν και πολύ κοντά μας σε χρόνους πτήσης, βρίσκεται στη Μέση Ανατολή, το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.
Ευκαιρία για να έρθεις σε επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα από τη δική μας αν και η πόλη έχει αέρα Ευρώπης, ιδανικά στην παραλιακή της οδό με τη θάλασσα και την τεράστια παραλία της. Οι θερμοκρασίες και εδώ είναι αρκετά ευχάριστες όλο τον χρόνο, οπότε αν ψάχνεις μέρος να ζεσταθεί το κοκαλάκι σου (που να μην είναι η Ελλάδα), το Ισραήλ είναι μια καλή ιδέα.
Πόλη με έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά και πάρα πολλές επιλογές για φαγητό. Εδώ θα φας τα καλύτερα φαλάφελ και το χούμους της ζωής σου. Γι’ αυτόν τον λόγο, τη μία ημέρα σου αφιέρωσέ τη εξ ολοκλήρου στις βόλτες για φαγητό. Ξεκίνα από το Levinsky Market, την αγορά που φιλοξενεί ακόμα μαγαζάκια με μπαχαρικά, πίτες και βότανα από το 1920. Κάνε στάση για hummus και falafel στα μαγαζάκια της περιοχής. Το αγαπημένο μας: Garger Hazahav. Γύρισε για βόλτα και απογευματινό καφέ και φωτογραφίες στα γεμάτα γκράφιτι κτίρια, στην περιοχή Florentin.

Καλό ταξίδι!