ΝΥΧΙΑ

Tι πρέπει να αποφύγεις όταν βάφεις τα νύχια σου μόνη σου

Σου έχουμε μιλήσει και αναλύσει μαζί με τη nail expert, Τζωρτζίνα Χατζημπούγια, ιδιοκτήτρια του Pinelo Nail Bar στη Γλυφάδα, τα απαραίτητα βήματα για το πώς θα αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ στα νύχια σου, όπως και πώς θα κάνεις μόνη σου το μανικιούρ σου, σαν επαγγελματίας, χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ.

 

Αυτή τη φορά, μιλήσαμε ξανά μαζί της, προκειμένου να μας εξηγήσει τι πρέπει να προσέχουμε όλες, τώρα που #μένουμεσπίτι μας και θέλουμε να βάφουμε τα νύχια μας:

-Μην ξεχνάς σε καμία περίπτωση το base coat

Στην ουσία, η βάση (base coat) λειτουργεί όπως σου έχω ξαναπεί ως ασπίδα ανάμεσα στο νύχι και το βερνίκι, προστατεύοντας το πρώτο (aka νύχι) από τις χρωστικές ουσίες του βερνικιού. Πριν απλώσεις λοιπόν, το χρώμα στα νύχια σου, φρόντισε να απλώσεις μία στρώση από τη βάση.

-Προσοχή στην ποσότητα

Αφού επιλέξεις το αγαπημένο σου βερνίκι καλό είναι να προσέχεις πολύ την ποσότητα του χρώματος που απλώνεις στα νύχια σου. Αν για παράδειγμα η στρώση που εφαρμόζεις είναι παχιά, το βερνίκι δεν θα στεγνώσει εύκολα.

-Το πιο συχνό λάθος που κάνεις στο στέγνωμα

Αυτό είναι ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότερες. Αφού απλώσεις το χρώμα στα νύχια σου, καλό είναι να μην το φυσάς για να στεγνώσει, ούτε να κουνάς τα χέρια σου πάνω κάτω, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει μικρές φουσκάλες στο χρώμα πάνω στα νύχια.

-Κάνε υπομονή

Η υπομονή είναι αρετή και ο χρόνος είναι άπλετος. Γιατί λοιπόν, να βιάζεσαι; Καλό είναι να περιμένεις, λοιπόν, τουλάχιστον μισή ώρα. Εκτός κι αν έχεις top coat quick dry aka στεγνωτικά νυχιών σε μορφή σταγόνων για γρήγορο στέγνωμα του βερνικιού και προστασία του χρώματος από γραντζουνιές και χτυπήματα.