ΝΥΧΙΑ

Πώς θα κάνεις μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Πριν λίγες μέρες από αυτή εδώ τη στήλη σου εξηγούσαμε αναλυτικά πώς θα αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ στα νύχια σου, σε περίπτωση που δεν πρόλαβες να κλείσεις ραντεβού για να το ανανεώσεις. Κι αυτό γιατί σου υπενθυμίζω, πως η αφαίρεση του ημιμόνιμου αν δεν γίνει σωστά, μπορεί να προκαλέσει παραπάνω φθορά στα νύχια σου. Αυτή τη φορά, μιλήσαμε ξανά με τη nail expert, Τζωρτζίνα Χατζημπούγια, ιδιοκτήτρια του Pinelo Nail Bar στη Γλυφάδα προκειμένου να μας εξηγήσει πώς θα κάνεις μόνη σου το μανικιούρ σου, σαν επαγγελματίας, χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ.

Εμείς σου έχουμε αναλυτικά όλα τα βήματα για να μην αναρωτιέσαι πώς θα κάνεις μανικιούρ μόνη σου τώρα που μένεις σπίτι.

Πώς θα κάνεις μόνη σου μανικιούρ; Τα εργαλεία που θα χρειαστείς:

Νυχοκόπτης

Λίμα

Μικρό μπολ που να χωρούν τα δάχτυλά σου (μπορεί να είναι ακόμη και ένα μικρό ταπέρακι)

Ξυλάκι ή nail pusher για τα πετσάκια

Λαδάκι για να να ενυδατώσουμε στο τέλος τα πετσάκια

Κρέμα χεριών

Base (Βάση)

Βερνίκι

Top coat

Μικρή πετσέτα χεριών

Ιδανικά αν έχεις άλατα μπάνιου

Ασετόν

Πρώτο και βασικότερο βήμα:

Η αποστείρωση των μεταλλικών εργαλείων. Εφόσον είμαστε σπίτι τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε μέχρι να δούμε να βράσει το νερό. Με αυτόν τον τρόπο σκοτώνονται τα μικρόβια. Τα υπόλοιπα εργαλεία όπως τη λίμα και το ξυλάκι, μπορούμε να τα ψεκάσουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε με ένα αντισηπτικό spray.

Βήμα δεύτερο:

Κόβουμε τα νύχια μας με το νυχοκόπτη. Εναλλακτικά, μπορούμε να κοντύνουμε τα νύχια μας με τη λίμα, απλά σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Αν τα κόψουμε με νυχοκόπτη, φροντίζουμε αμέσως μετά να τα λιμάρουμε έτσι ώστε να μην είναι τραχιές οι άκρες. Γενικά, καλό θα είναι να φροντίσουμε να είναι κοντά τα νύχια μας, μιας και τα χέρια πόσο μάλλον τα νύχια μας είναι εστία μικροβίων ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον τώρα με τον κορονοϊό.

Βήμα τρίτο:

Μουλιάζουμε το ένα χέρι στο μπολάκι για δύο λεπτά- αφού πρώτα το γεμίσουμε με ζεστό νερό. Μπορούμε σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε λίγα άλατα μπάνιου (αν έχουμε) που θα βοηθήσουν στο να μαλακώσουν πιο γρήγορα τα πετσάκια.

Βήμα τέταρτο:

Βγάζουμε το χέρι από το νερό και αφού τα στεγνώσουμε με την πετσέτα, με το ξυλάκι ή το nail pusher σπρώχνουμε τα πετσάκια προς τα πίσω χωρίς να τραυματίσουμε το νύχι μας. (Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε κάποιο από τα δύο εργαλεία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία μπατονέτα για να τα σπρώξουμε απαλά).

Βήμα πέμπτο:

Ακολουθούμε τα ίδια βήματα και στο άλλο χέρι. Αφού τελειώσουμε με την περιποίηση του άλλου χεριού, απλώνουμε την κρέμα χεριών. Προσοχή, να μην πάει μεγάλη ποσότητα στα νύχια μας. Την εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα των χεριών.

Βήμα έκτο:

Αν δεν θέλουμε να βάψουμε τα νύχια μας, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την περιποίηση περνώντας λίγο λαδάκι (αμυγδαλέλαιο) στα επωνύχια κάνοντας παράλληλα λίγο μασάζ. Αν πάλι θέλουμε (να βάψουμε τα νύχια μας), συνεχίζουμε καθαρίζοντας την επιφάνεια των νυχιών μας με λίγο ασετόν.

Βήμα έβδομο:

Απαραίτητο βήμα, η βάση. Το base coat προστατεύει την επιφάνεια του νυχιού από τις χρωστικές, ενώ παράλληλα παρατείνει τη διάρκεια του χρώματος στα νύχια.

Βήμα όγδοο:

Απλώνουμε δύο στρώσεις από το βερνίκι που θέλουμε σε κάθε χέρι και περιμένουμε για 2 λεπτά μέχρι να στεγνώσει.

Βήμα ένατο:

Στη συνέχεια, απλώνουμε το top coat, που χαρίζει αφενός γυαλάδα, αφετέρου κάνει το χρώμα να διαρκεί περισσότερο.

Βήμα δέκατο:

Αφού στεγνώσει καλά το βερνίκι, μπορούμε να απλώσουμε λίγο λαδάκι (αμυγδαλέλαιο) στα επωνύχια κάνοντας παράλληλα λίγο μασάζ για να τα ενυδατώσουμε. Έτοιμη!

Tips:

-Πάντα σε κάθε στρώση από τη βάση, το βερνίκι και το top coat είναι απαραίτητο να «σφραγίσουμε» το ελεύθερο άκρο του νυχιού.

-Καλό είναι να περιμένουμε μισή ώρα περίπου για να είμαστε σίγουρες πως έχει στεγνώσει εντελώς το βερνίκι.

-Μην ξεχάσεις να αποθηκεύσεις σωστά και να αποστειρώσεις τα εργαλεία σου για την επόμενη φορά που θα τα χρησιμοποιήσεις.