ΠΡΟΣΩΠΟ

Serum με βιταμίνη C: Είναι ok να το χρησιμοποιώ κάθε μέρα;

Pexels

Δεν είναι μόνο η υγιής λάμψη που αφήνει στο δέρμα και μπορεί να διαπιστώσει κανείς με τα ίδια του τα μάτια μετά από την τακτική χρήση της. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που αποκρούει τις περιβαλλοντικές επιθέσεις που έχει να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση το δέρμα μας όπως η ρύπανση, οι ακτίνες UV, μειώνοντας παράλληλα, τα σημάδια της γήρανσης που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες (βλέπε λεπτές γραμμές, ρυτίδες, σκούρες κηλίδες, υπερμελάγχρωση και απώλεια ελαστικότητας).

 

Και τα οφέλη της δεν σταματούν εκεί. Η βιταμίνη C βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και φωτίζει την επιδερμίδα, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου βοηθώντας το δέρμα να δείχνει πιο σφριγηλό. Επιπλέον επιδιορθώνει και μειώνει τα σημάδια της υπερμελάγχρωσης και πολλά ακόμη, που μόνο όταν την εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου καταλαβαίνεις. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να το κάνεις, είναι να να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς έναν ορό/ serum με βιταμίνη C. Πόσο συχνά όμως, μπορείς να τον χρησιμοποιείς; Υπάρχει κάποιος περιορισμός;

Πόσο συχνά μπορώ να χρησιμοποιώ serum με βιταμίνη C;

Οι skincare experts εξηγούν πως για βέλτιστα και πιο ορατά αποτελέσματα, καλό είναι να χρησιμοποιεί κανείς serum βιταμίνης C κάθε μέρα στη beauty ρουτίνα του. Επίσης, όπως όλοι οι οροί γενικά, θα πρέπει να εφαρμόζεται σε εντελώς καθαρή επιδερμίδα που έχει γίνει απολέπιση.  Αυτό διασφαλίζει την καλύτερη διείσδυση της βιταμίνης C στην επιδερμίδα που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, παρέχοντας προστασία στον εξωτερικό φραγμό.

Ωστόσο, καλό είναι να έχεις κατά νου ότι η απολέπιση μπορεί να προκαλέσει κάποια ευαισθησία σε συνδυασμό με το serum, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείς ένα χημικό απολεπιστικό που περιέχει οξέα όπως το AHA και το BHA. Γι αυτό το λόγο, φρόντισε να χρησιμοποιείς το serum και τα οξέα  σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Προσωπικά, εφαρμόζω το serum με βιταμίνη C κάθε πρωί και τα AHA / BHA το βράδυ μερικές φορές την εβδομάδα.

Τώρα, αν το δέρμα σου έχει συνηθίσει τη βιταμίνη C, δεν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα για να αποφύγεις τυχόν ανεπιθύμητους ερεθισμούς ή η ρουτίνα σου δεν περιλαμβάνει διαφορετικά δραστικά συστατικά, μπορείς να εφαρμόζεις το serum ακόμη και δύο φορές την ημέρα, πράγμα που θα διπλασιάσει την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.

Εφαρμόζοντάς το serum το πρωί, προετοιμάζεις το δέρμα για την έκθεσή του στις ελεύθερες ρίζες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στη βραδινή ρουτίνα, βοηθά στην επανόρθωση και αναζωογόνηση του δέρματος. Αρκετοί βέβαια εν τέλει, είναι αυτοί που προτιμούν να χρησιμοποιούν το serum βιταμίνης C κυρίως στην πρωινή ρουτίνα τους για να δώσουν ένα boost στην επιδερμίδα τους, αφήνοντας το δέρμα να φαίνεται υγιές, λαμπερό και αναζωογονημένο.

Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις περισσότερες απορίες για πιο εντατική χρήση της βιταμίνης C, μπορείς να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου, ώστε να καταλήξεις στην καλύτερη σύνθεση/ timing κλπ για το δέρμα σου.