ΠΡΟΣΩΠΟ

Βιταμίνη C: Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να ξεκινήσω να τη χρησιμοποιώ στη skincare ρουτίνα μου;

Pexels

Την τελευταία φορά που μιλήσαμε για τη βιταμίνη C σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, ασχοληθήκαμε με τους διαφορετικούς τρόπους που μπορεί κανείς να την εντάξει στη beauty ρουτίνα του: Από τον καθαρισμό μέχρι και τις μάσκες. Αυτή τη φορά, κάνουμε focus στο πότε κανείς μπορεί να εντάξει το συγκεκριμένο συστατικό στη ρουτίνα ομορφιάς του.

Συνοψίζοντας τις ιδιότητες της βιταμίνης C σε μία φράση, θα λέγαμε πως φωτίζει το δέρμα και προστατεύει από περιβαλλοντικές βλάβες όπως οι ακτίνες UV, η ρύπανση και οι ελεύθερες ρίζες, μειώνει τυχόν φλεγμονές, επανορθώνει τυχόν βλάβες, συμβάλλει στη σύνθεση κολλαγόνου, ανανεώνει τα κύτταρα και ενισχύει την ελαστικότητα. Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να ξεκινήσω να τη χρησιμοποιώ στη ρουτίνα ομορφιάς μου; Έχουμε απάντηση στο ερώτημα.

Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να ξεκινήσω να χρησιμοποιώ βιταμίνη C στη ρουτίνα ομορφιάς μου;

Οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν πως μπορεί κανείς να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τη βιταμίνη C σε οποιαδήποτε ηλικία (συνήθως, μία γυναίκα που διανύει τη δεκαετία των 30 καλό είναι να επιλέξει skincare προϊόντα με πιο στοχευμένη δράση, όπως η βιταμίνη C) αυτό όμως, εξαρτάται πρωτίστως και από τις ανάγκες της εκάστοτε επιδερμίδας.

Για παράδειγμα, αν δεις να εμφανίζονται καφέ κηλίδες στο δέρμα σου μετά την έκθεση στον ήλιο ή η επιδερμίδα σου αρχίζει να χάνει τη φυσική της λάμψη, τότε, εκτός από ενυδατικά, μπορείς να εντάξεις στη ρουτίνα σου και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C και Ε, τα ΑΗΑ (οξέα φρούτων) κλπ που προστατεύουν την επιδερμίδα από τις καθημερινές επιθέσεις (UV, stress, ατμοσφαιρικοί ρύποι).

Αναζήτησε λοιπόν, προϊόντα (ορούς προσώπου, κρέμες κλπ) είτε με την πιο καθαρή και δραστική μορφή της βιταμίνης C aka το ασκορβικό οξύ, L-Ascorbic Acid, είτε με κάποιο παράγωγό της, όπως ο παλμιτικός ασκορβυλεστέρας, ασκορβικός τετραεξυλδεκυλεστέρας, φωσφορικό, ασκορβυλικό μαγνήσιο κλπ.

Extra Tip #1: Συνδύασε τη βιταμίνη C με το αντηλιακό σου, προκειμένου να να μεγιστοποιήσεις την αντηλιακή προστασία έναντι της UV και του ορατού φωτός από ηλεκτρονικές συσκευές.

Extra Tip #2: Καλό είναι το προϊόν με βιταμίνη C που θα επιλέξεις, να έχει αδιάφανη συσκευασία, που θα περιορίζει τον αέρα, γεγονός που με τη σειρά του βοηθά στη διατήρηση της σταθερότητας των συστατικών. Κι αυτό γιατί, όλα τα αντιοξειδωτικά είναι ευάλωτα στην αποσταθεροποίηση όταν εκτίθενται στον αέρα και το φως.