BEAUTY TESTIMONY

Πρώτη φορά που έκανα brow lamination

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Αν κάτι έμεινε στο κεφάλι μου από τη δεκαετία των 20s, είναι η σοφία να μην αφήνω τα μαλλιά και τα φρύδια μου σε «άγνωστα χέρια». Τόσο για το πρώτο (aka τα μαλλιά και το κούρεμα-αποτυχία) όσο και για τα φρυδο-εγκλήματα του παρελθόντος, σού έχω ξαναμιλήσει σ’ αυτή εδώ τη στήλη. Πλέον, οι επιλογές μού τόσο στις θεραπείες- υπηρεσίες όσο και στους experts που εμπιστεύομαι για τα μαλλιά και τα φρύδια μου είναι συγκεκριμένες. Η brow expert, Λόλα Ντόκα, NBBA Greece & Benefit Trainer Greece and Balkans, είναι ένας από αυτούς.

«Την επόμενη φορά που θα έρθεις, θα κάνουμε εκτός από σχηματισμό και ημιμόνιμη βαφή, brow lamination», ήταν η πρώτη φράση της όταν βρεθήκαμε πριν κάμποσους μήνες στο event των Sephora. Ομολογουμένως, δεν το πολυσκέφτηκα. Ήθελα όντως να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό στα φρύδια μου, εξασφαλίζοντας όμως, ότι, αφενός δεν θα επηρεαστεί η υγεία της φυσικής τρίχας των φρυδιών μου (εδώ, το μυστικό βρίσκεται στην τακτική φροντίδα μετά το brow lamination), αφετέρου, το αποτέλεσμα θα είναι εκτός από lifted (ανορθωμένο εφέ), όσο το δυνατόν πιο φυσικό.

Να πω σ’ αυτό το σημείο, πως τα φρύδια μου είναι φυσικά μεγάλα, οπότε ένα παραπάνω άγχος το είχα για το τελικό look, κρίνοντας και από τις φωτογραφίες που έβλεπα κατά καιρούς στα social.

Το ραντεβού στο brow bar της Benefit δεν άργησε και ξαναδόθηκε πριν λίγες μέρες. Τη δεύτερη φορά βέβαια, πήγαμε παρέα με την Πηνελόπη, η οποία ήθελε κι αυτή να δοκιμάσει την υπηρεσία, αλλά και να θέσει τα δικά της ερωτήματα στη Λόλα. Τι είναι το brow lamination; Ποιες είναι βασικές διαφορές του με το tattoo φρυδιών; Πόσο διαρκεί; Επηρεάζει τη φυσική τρίχα; Πονάει;

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις αν σκέφτεσαι να δοκιμάσεις το brow lamination:

Brow lamination: Τι είναι και γιατί να το επιλέξει μία γυναίκα;

Το brow lamination είναι μία τεχνική- υπηρεσία (μη επεμβατική) που «χαρίζει» στα φρύδια ένα πιο ανορθωμένο εφέ. Έχει να κάνει δηλαδή με τον σχηματισμό- το πώς δηλαδή φαίνονται τα φρύδια.

«Ο brow expert χρησιμοποιεί ένα απαλό διάλυμα περμανάντ που σταθεροποιεί και ισιώνει τα φρύδια, ώστε να αποκτήσουν ένα πιο «φτερωτό», lifted εφέ και σχήμα. Στην πραγματικότητα, ισιώνει και ανασηκώνει τα φρύδια, γεμίζει τα κενά και δίνει την αίσθηση πιο «χτενισμένων», γεμάτων και πυκνών φρυδιών. Είναι ιδανικό ακόμη για τις γυναίκες που θέλουν να δώσουν σχήμα στα φρύδια τους και δεν έχουν χρόνο να χρησιμοποιούν προϊόντα κάθε πρωί».

Ποια είναι τα βήματα που ακολουθούνται;

«Η διαδικασία- τουλάχιστον αυτή που ακολουθούμε εδώ, στo brow bar της Benefit- περιλαμβάνει τέσσερα steps. Αρχικά, ανοίγουμε το περιτρίχιο ώστε το στέλεχος της τρίχας να χαλαρώσει και να επανατοποθετηθεί εύκολα. Έπειτα, κλείνουμε τους δεσμούς της τρίχας. Σ’ αυτό το σημείο, όσο κλείνουν οι δεσμοί, είναι σημαντικό να κρατήσει ο expert τις τρίχες στην επιθυμητή κατεύθυνση. Έπειτα, προσθέτουμε κερατίνη ξανά στο περιτρίχιο, που ενυδατώνει και θρέφει τα φρύδια μετά την υπηρεσία. Τέλος, με τη βοήθεια του 24h brow setter, αδιαβροχοποιούμε τα φρύδια όσο το σχήμα σταθεροποιείται για 24 ώρες ώστε να κλειδωθεί το lamination στη θέση του».

Πονάει; Μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο, ακόμη και πριν τις καλοκαιρινές διακοπές;

«Δεν πονάει καθόλου, όπως είδες και εσύ και μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο, μιας και δεν επηρεάζεται από καιρικές συνθήκες ή τα μπάνια το καλοκαίρι».


Επηρεάζει τη φυσική τρίχα των φρυδιών;

«Η υφή της τρίχας μπορεί να αλλάξει ελαφρώς, η αντίσταση της τρίχας έχει απαλειφθεί και η απόχρωσή της (αν δεν συνδυάσουμε το lamination με ημιμόνιμη βαφή) φαίνεται πιο ανοιχτόχρωμη. Δεν βλάπτει όμως σε καμία περίπτωση την ποιότητα και την υγεία της φυσικής τρίχας των φρυδιών».

 

Αfter lamination φροντίδα: Τί πρέπει να προσέξει κανείς μετά;

«Τις πρώτες 24 ώρες, μια γυναίκα που έχει δοκιμάσει το brow lamination ΔΕΝ πρέπει να βρέξει ή τρίψει τα φρύδια της. Μετά από 24 ώρες και για το επόμενο διάστημα, πρέπει καθημερινά να χρησιμοποιεί λάδι για απόλυτη λάμψη και ενυδάτωση. Ακόμη, αν θέλει να σταθεροποιήσει τα φρύδια της, μπορεί να εφαρμόζει καθημερινά ένα προϊόν gel όπως το 24-Hour Brow Setter. Αυτό που προσωπικά θα της πρότεινα, είναι να αποδεχτεί το νέο σχήμα στα φρύδια της και να χρησιμοποιεί τα ανάλογα προϊόντα».

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

 

Πόσο καιρό διαρκεί;

«Διαρκεί 6 με 8 εβδομάδες».

Για ποιες γυναίκες δεν ενδείκνυται; Υπάρχει κάποιος περιορισμός για εγκύους ή θηλάζουσες;

«Το brow lamination δεν ενδείκνυται για γυναίκες με υπερβολικά λεπτή τρίχα φρυδιών, ιστορικό απώλειας τριχών (αλωπεκία ή πρόσφατες χημειοθεραπείες) και δερματικές νόσους (π.χ. λεύκη ή ψωρίαση) με εμφανή σημάδια στην περιοχή των φρυδιών. Οι εγκυμονούσες και θηλάζουσες γυναίκες μπορούν άφοβα να απολαύσουν την υπηρεσία, αλλά θα διαρκέσει λιγότερο λόγω των ορμονών και της ταχύτερης ανάπτυξης των τριχών. Αν υπάρχει φόβος για αλλεργία, μπορεί να γίνει ένα τεστ 24 ώρες πριν το ραντεβού στο brow bar της επιλογής σας».

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλη τεχνική, όπως η βαφή;

«Όπως δοκίμασες και εσύ, το brow lamination μπορεί να συνδυαστεί τόσο με αποτρίχωση και σχηματισμό φρυδιών, όσο και με ημιμόνιμη βαφή για το τέλειο αποτέλεσμα».

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

 

Ποιες είναι βασικές διαφορές του με το tattoo φρυδιών;

«Το brow lamination έχει να κάνει με την επεξεργασία της τρίχας των φρυδιών και όχι του δέρματος. Διαρκεί 6-8 εβδομάδες και δεν επηρεάζει την εικόνα μας τόσο οριστικά και δραστικά, όσο το tattoo. Ακόμα και απίθανη περίπτωση να μην μας αρέσει το αποτέλεσμα, μπορούμε να χτενίσουμε διαφορετικά τα φρύδια μας και να έχουμε ξανά το συνηθισμένο μας brow look».