BEAUTY TESTIMONY

Πρώτη φορά που δοκίμασα το lash lift. Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Πριν ξεκινήσω με τις βασικές πληροφορίες (τύπου τι είναι το lash lift, τι πρέπει να προσέξεις πριν το δοκιμάσεις, αν επιβαρύνει τις φυσικές βλεφαρίδες κλπ) θα σου κάνω ένα μικρό intro για τη δική μου κατάσταση: Είμαι η Βιβή και η σχέση μου με τη μάσκαρα- ναι από εκεί ξεκινούν όλα στη δική μου περίπτωση- θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχέση αγάπης- μίσους (με μία δόση υπερβολής το τελευταίο, αλλά σου εξηγώ το γιατί).

Τους λόγους που αγαπώ τη μάσκαρα (εγώ και οι περισσότερες γυναίκες σ’ αυτό τον πλανήτη) μπορείς λίγο πολύ να τους φανταστείς. Με μία κίνηση ανοίγει το βλέμμα, πόσο μάλλον τώρα που φοράμε μάσκα. Κάνει τα μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα, τις βλεφαρίδες πιο μακριές και γυριστές και γι’ αυτό δικαιολογημένα συγκαταλέγεται μέσα στα 3 must have καλλυντικά του γυναικείου νεσεσέρ. Το προβληματικό μέρος αυτής της σχέσης- τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση- βρίσκεται αφενός στη φόρμουλα/βουρτσάκι τους (υπάρχει μεγαλύτερο κακό από τους κόμπους; υπάρχει, εδώ μιλάμε για βλεφαρίδες), αλλά κυρίως στο μετά aka στην αφαίρεσή της.

Θέλεις το άγαρμπο -το λέω κομψά- ντεμακιγιάζ αρκετές φορές στο παρελθόν και οι φορές που έτριβα και ξαναέτριβα τα μάτια μου, ταλαιπωρώντας τις βλεφαρίδες μου, για να φύγει και το τελευταίο ίχνος μάσκαρα, που τελικά ΔΕΝ έφευγε, αλλά εγώ κατέληγα με κόκκινα ερεθισμένα μάτια; Θέλεις οι αμέτρητες φορές που έχω ξυπνήσει ως άλλο ρακούν το επόμενο πρωί τρομάζοντας τους ανθρώπους γύρω μου (γιατί ποια δεν έχεις ξυπνήσει με μουντζούρες κάτω από τα μάτια ακόμη κι αν έχει κάνει διπλό καθαρισμό στο πρόσωπό της;). Αλλά ακόμα και η απόφασή μου να μην μπαίνω πλέον σε καμία διαδικασία που θα ταλαιπωρεί την επιδερμίδα, τις βλεφαρίδες μου κλπ βάζοντας σε δοκιμασία την ψυχική μου γαλήνη και ηρεμία, με έκαναν να σιχτιρίζω και να εύχομαι να υπήρχε κάποιος τρόπος που θα μου προσέφερε το εφέ της μάσκαρας στα μάτια μου χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσω κανένα προϊόν.

Κάπως έτσι, αρκετά χρόνια πριν- πάνω από πενταετία- ξεκίνησα να δοκιμάζω extensions βλεφαρίδων (εγώ και η μισή Ελλάδα τότε) για να καταλήξω σήμερα στο «στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα»- θα τα πούμε σ’ άλλο θέμα αυτά- και να δοκιμάζω για πρώτη φορά την τύχη μου με το lash lift. Να πω σ΄ αυτό το σημείο πως έχω μακριές λεπτές βλεφαρίδες με καθοδική φορά (θα τις δεις παρακάτω).

Το ραντεβού τότε- μέσα σ’ ένα «διάλειμμα» καραντίνας- δεν κλείστηκε τυχαία στην Χαρά Nιάτσικα (Harouls), η οποία εδώ και 12 χρόνια στο δικό της χώρο ασχολείται με beauty treatments όπως Gua Sha facials, μασάζ, υπηρεσίες που αφορούν τα φρύδια και τις βλεφαρίδες, προσφέροντας παράλληλα, σεμινάρια σε επαγγελματίες στο χώρο της ομορφιάς.

Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Έχοντας μία κακή εμπειρία από την τελευταία φορά που δοκίμασα σ’ ένα κέντρο αισθητικής κοντά στη γειτονιά μου, extensions βλεφαρίδων, οφείλω να ομολογήσω πως ήμουν αρκετά διστακτική. Πρώτο ερώτημά μου (μαζί με το “θα πονέσω;”) τι θα γίνει με τις φυσικές μου βλεφαρίδες (δεν είναι αυτά πράγματα για να τα διαπραγματεύεσαι). Φυσικά δεν ήταν το μόνο ερώτημα που έθεσα στη Χαρά, όπως καταλαβαίνεις. Η λίστα με τις ερωτήσεις σε περίπτωση που μία γυναίκα θέλει να δοκιμάσει το lash lift, ήταν μεγάλη.

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις αν σκέφτεσαι να δοκιμάσεις το lash lift

Τι είναι το lash lift και ποιο το αποτέλεσμα στις βλεφαρίδες;

Το lash lift στην ουσία είναι μια θεραπεία όπου ο expert ανασηκώνει και βάφει την φυσική βλεφαρίδα. Με αυτόν τον τρόπο, οι βλεφαρίδες γίνονται πιο μακριές και μεγάλες!

Είναι για γυναίκες αλλά και άντρες που θέλουν να τονίσουν τα μάτια τους με ένα φυσικό τρόπο. Φυσικά, εάν κάποιος έχει πιο λεπτές βλεφαρίδες θα έχει ένα πιο soft, διακριτικό αποτέλεσμα.  Όσο πιο έντονες είναι οι βλεφαρίδες, τόσο πιο «έντονο» δείχνει το εφέ του lash lift.

Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Υπάρχει κάτι που να πρέπει να προσέξει μία γυναίκα πριν το δοκιμάσει ή αμέσως μετά;

Για μια μέρα μετά απλά καλό είναι να αποφεύγεται η επαφή με το νερό, το τρίψιμο ή οι υδρατμοί στην περιοχή ματιών.

Θα μπορώ να βάζω μάσκαρα μετά το lash lift;

Υπάρχει μια ειδική μάσκαρα που υπάρχει και τη διαθέτουμε, εάν κάποιος θέλει να βάλει την ίδια μέρα μάσκαρα. Αλλιώς, καλό είναι αποφεύγεται η μάσκαρα για τις πρώτες 24 ώρες.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν είναι ενδείκνυται το lash lift;

Το πρώτο βήμα όταν έρχεται κανείς να κάνει lash lift είναι ένα τεστ αλλεργίας (παρέχεται από το ινστιτούτο μας προκειμένου να δοκιμάσουμε τα υλικά πάνω τους και να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν καμία αλλεργία στα συγκεκριμένα υλικά). Εάν τώρα, έχει κάποιος ταλαιπωρημένες βλεφαρίδες- συνήθως μετά από extensions- υπάρχει μια θεραπεία- serum (τη βρίσκει κανείς στο site μας)  που ενυδατώνει τις βλεφαρίδες και τις προετοιμάζει για την εφαρμογή.

Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Το lash lift επιβαρύνει τις φυσικές βλεφαρίδες;

Εάν γίνει σωστή η εφαρμογή του lash lift, όχι! Επίσης, όσοι δοκιμάζουν το lash lift πρέπει να φροντίσουν να ακολουθούν το σωστό aftercare και στο σπίτι.

Extensions βλεφαρίδων vs Lash Lift: Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά τους;

Extensions βλεφαρίδων μπορεί να βάλει κάποιος που θέλει ένα πολύ πιο έντονο αποτέλεσμα που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να πετύχει με το lash lift (πχ σε περίπτωση που οι βλεφαρίδες του είναι πολύ αραιές).

Το πριν

Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Το μετά

Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Μετά από πόσο καιρό μπορεί μία γυναίκα που έχει κάνει lash lift να ξανακάνει;

Οι δικές μας τουλάχιστον πελάτισσες έρχονται κάθε 2 μήνες.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το lash lift κρατάει περίπου 6-12 εβδομάδες, αυτό βέβαια εξαρτάται και από τη δομή της τρίχας. Δεν είναι ότι χάνουμε την καμπυλότητα, απλά σιγά-σιγά φεύγει το εφέ του lift.

Ποιο το κόστος;

Η υπηρεσία του lash lift κοστίζει 60€.

Πώς μία κοπέλα μπορεί να εκπαιδευτεί στο lash lift;

Εδώ στο harouls, λειτουργούμε και ως σχολή! Όλες οι πληροφορίες (πχ οι ημερομηνίες κλπ) είναι διαθέσιμες στο site. Η εκπαίδευση διαρκεί μια μέρα. Ξεκινάμε με θεωρία και ακολουθεί και πρακτική (δείχνω το demo πάνω στο μοντέλο και μετά ακολουθούν και οι εκπαιδευόμενες). Από εκείνη την ημέρα και μετά έχουν 3 μήνες να μου στείλουν τις δουλειές τους για να λάβουν την πιστοποίηση και φυσικά είμαστε σε επικοινωνία για να τις βοηθήσω σ’ ό,τι χρειαστούν!

Ηθικό δίδαγμα:

Έχοντας περάσει αρκετός καιρός από τότε που δοκίμασα το lash lift, θα σου πω πως δεν πόνεσα, οι φυσικές βλεφαρίδες μου δεν ταλαιπωρήθηκαν καθόλου (απλά με τον καιρό έχαναν την καμπυλότητά τους) και είχα ένα ”mascara effect” στα μάτια μου για περίπου 6 εβδομάδες από τη μέρα που το δοκίμασα (φυσικά, αυτό το διάστημα όπως μου είπε η Χαρά, ποικίλει ανάλογα με τη δομή της τρίχας της κάθε γυναίκας/άντρα). Δεν ήθελα κάτι άλλο! Στην απάντηση για το αν θα το ξαναδοκίμαζα, προσθέτω και τον παράγοντα του ψυχικού boost-αρίσματος που προσφέρει κάθε τι που δοκιμάζουμε και μας κάνει να αισθανόμαστε καλά- που θεωρώ πλέον το πιο σημαντικό!