BEAUTY TESTIMONY

Πρώτη φορά που δοκίμασα ημιμόνιμη βαφή στα φρύδια μου

Αγγελική Καλαμαρά/24 Media

Πριν λίγο καιρό σου μίλησα για την πρώτη φορά που δοκίμασα lash lift, αυτή τη φορά θα ανοίξω το κεφάλαιο «φρύδια» και την πρώτη φορά που δοκίμασα ημιμόνιμη βαφή στα φρύδια μου στο brow bar της Benefit στα Sephora (ok πάνε χρόνια, αλλά ξεχνιέται η πρώτη φορά;).

Λάθη έγιναν και λάθη κάνουμε. Και με τα φρύδια μας, κάναμε πολλά. Δεν είμαι όμως, εδώ για να ξεκινήσουμε το αυτομαστίγωμα όλοι μαζί. Πλέον, οι περισσότερες έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό το χαρακτηριστικό του προσώπου μας (όχι εγώ, οι έρευνες) και έχουμε λάβει τα μέτρα μας aka έχουμε ήδη εξοπλίσει το νεσεσέρ μας με κάποια προϊόντα- συμμάχους για άψογα φρύδια και φυσικά, εμπιστευόμαστε τους experts του είδους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, όπως η ημιμόνιμη βαφή. Κάπως έτσι -και μετά από αρκετά φρυδο-εγκλήματα (θα τα αναλύσω κάποια άλλη στιγμή)- αποφάσισα να δοκιμάσω πριν λίγα χρόνια μαζί με το σχηματισμό, να βάψω τα φρύδια μου με μία ημιμόνιμη βαφή.

Ημιμόνιμη Βαφή στα φρύδια; Yes please! Το ραντεβού στο brow bar δόθηκε και από τότε, είναι από τα λίγα που παραμένω πιστή. Να πω σ’ αυτό το σημείο πως τα φρύδια μου είναι φυσικά μεγάλα, απλά ήθελα να δείχνουν ακόμη πιο γεμάτα, χωρίς το αποτέλεσμα να δείχνει αφύσικο στο πρόσωπό μου.

Πρώτο ερώτημά μου στη Λόλα Ντόκα, National Brow Artist της Benefit Cosmetics Greece, που με «ανέλαβε», είναι πώς θα δείχνουν τα φρύδια μου μετά (αδιαπραγμάτευτο το φυσικό αποτέλεσμα). Αυτό, δεν ήταν, όμως, το μόνο ερώτημα, όπως καταλαβαίνεις. Οι ερωτήσεις για την ημιμόνιμη βαφή στα φρύδια ήταν πολλές και παρακάτω έχω τις απαντήσεις…

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις αν σκέφτεσαι να δοκιμάσεις ημιμόνιμη βαφή στα φρύδια σου;

Τι είναι η ημιμόνιμη βαφή στα φρύδια και πού τη δοκίμασα;

Η ημιμόνιμη βαφή στα φρύδια είναι μία υπηρεσία που προσφέρεται στα brow bars της Benefit – εγώ αφέθηκα για πρώτη φορά, όπως σου είπα, στα χέρια της Λόλας Ντόκα, National Brow Artist της Benefit Cosmetics Greece- και αυτό που κάνει στην ουσία κάνει είναι να βάφει τις τρίχες και τα χνουδάκια που υπάρχουν στο φρύδι- «ΟΧΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ» όπως μου είπε χαρακτηριστικά η Λόλα- με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο γεμάτο σε όγκο στα σημεία που την εφαρμόζει κανείς.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα που προσφέρει στα φρύδια;

Είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα με πιο γεμάτο το τόξο σαν να έχουμε περισσότερες τριχούλες μέσα στο τόξο του φρυδιού μας και ανάλογα με την ένταση που προσδίδουμε στη βαφή γίνεται είτε πιο έντονο είτε πιο φυσικό το τελικό εφέ. Αυτό εξαρτάται βασικά από την απόχρωση που θα επιλέξουμε, την ώρα που θα αφήσουμε τη βαφή πάνω στα φρύδια και με την ένταση που θα δώσουμε.

Για ποιο τύπο φρυδιών ενδείκνυται; Για παράδειγμα, μπορεί να το δοκιμάσει μία γυναίκα με αραιά, λεπτά ή πιο «γεμάτα» φρύδια;

Μία γυναίκα που έχει γεμάτα και παχιά φρύδια σε περίπτωση που δεν έχει κενά, δεν χρειάζεται ενδεχομένως να κάνει ημιμόνιμη βαφή. Η ημιμόνιμη βαφή είναι ιδανική σε περιπτώσεις γυναικών που έχουν αραιά φρύδια, έχουν κάποια κενά τα οποία έχουν χνούδι πάνω, έχουν πολύ ανοιχτόχρωμα φρύδια και δεν φαίνονται (είναι σαν χνούδι στην ουσία) ή έχουν λευκές τρίχες. Στην περίπτωση των λευκών, η βαφή τις καλύπτει, χωρίς να χρειάζεται να τις βγάλει κανείς με το τσιμπιδάκι, δημιουργώντας κενά.

Οι αποχρώσεις στη βαφή κυμαίνονται από πολύ σκούρες έως πολύ ανοιχτές. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει κανείς ή τη φυσική απόχρωση των φρυδιών, η brow expert κάνει μία μίξη.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Ένας μέσος όρος διάρκειας είναι γύρω στις 3 εβδομάδες. Εξαρτάται πάρα πολύ όμως, από παράγοντες όπως η ποιότητα της τρίχας, του δέρματος και η ρουτίνα στο skincare (στον καθαρισμό, για παράδειγμα, όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κανείς έλαια, τόσο πιο γρήγορα θα φύγει η βαφή κλπ).

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξει μία γυναίκα πριν τη δοκιμάσει στα φρύδια της;

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο να το δοκιμάσει κανείς την ημιμόνιμη βαφή στα φρύδια του. Το μόνο ενδεχομένως που θα πρέπει να προσέξει κανείς είναι αν έχει αλλεργία στις βαφές μαλλιών, μόνο τότε υπάρχει κάποιος περιορισμός. Αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση μπορούμε να κάνουμε ένα τεστ, πριν εφαρμόσουμε τη βαφή (περίπου 24 ώρες πριν), για να δούμε κατά πόσο υπάρχει αλλεργία ή όχι. Σε γενικές γραμμές, είναι μία πολύ ήπια βαφή.

Μπορεί μία γυναίκα να χρησιμοποιήσει προϊόντα φρυδιών όταν έχει κάνει ημιμόνιμη βαφή;

Αν έχει κάνει μία γυναίκα ήδη ημιμόνιμη βαφή, φυσικά και μπορεί να χρησιμοποιήσει προϊόντα φρυδιών. Συνήθως, αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι το μολύβι φρυδιών για να καλύψει ενδεχομένως κάποιο κενό, όπου δεν έχει πιάσει η βαφή γιατί δεν έχει υπάρξει χνούδι ή τρίχα σ’ αυτό το σημείο. Τις περισσότερες φορές, βέβαια, οι γυναίκες που κάνουν την ημιμόνιμη βαφή στα φρύδια τους, για 10 περίπου μέρες νιώθουν ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν κάποιο προϊόν στα φρύδια τους.

Η διαφορά με την αποτρίχωση:

Είναι δύο τελείως διαφορετικές στην ουσία υπηρεσίες. Ιδανικά, η ημιμόνιμη βαφή συνδυάζεται με την αποτρίχωση και το σχηματισμό των φρυδιών, για να δημιουργηθεί ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στα φρύδια.

Η διαφορά με το tattoo φρυδιών:

Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Στην ημιμόνιμη βαφή μιλάμε για βαφή της δικής μας τρίχας, έχοντας έναν πιο προσωρινό χαρακτήρα. Το τατουάζ είναι πιο μόνιμο, στην ουσία βάφει το δέρμα και είναι πιο έντονο ως αποτέλεσμα.