INSTABEAUTY

Πώς μπορώ να καθαρίσω το Gua Sha μου;

Pexels

Κι αυτή την εβδομάδα το Instagram του LadyLike γέμισε με αρκετές beauty απορίες. Σήμερα, είμαστε εδώ για να απαντήσουμε τυχαία σε μία από αυτές. Την περασμένη εβδομάδα, ασχοληθήκαμε με το αν πρέπει να βάζουμε ρετινόλη πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα. Σήμερα, η Άννα, μας ρωτάει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσει το gua sha που χρησιμοποιεί στην επιδερμίδα της.

 

 

Όπως συμβαίνει με τα πινέλα μακιγιάζ, έτσι και τα beauty tools όπως το jade roller ή το gua sha, μπορούν να συσσωρεύσουν στην επιφάνειά τους βακτήρια και σκόνη (ακόμη και από το ίδιο το περιβάλλον- το μέρος που αποθηκεύονται), προκαλώντας σπυράκια και μολύνσεις. Ακόμη κι αν δεν βλέπεις κάτι «προβληματικό» στην επιφάνειά τους ή έχεις να τα χρησιμοποιήσεις εδώ και πολύ καιρό, καλό θα ήταν πάντα να τα πλένεις πριν τα αποθηκεύσεις/ τα χρησιμοποιήσεις. Για την ακρίβεια, μετά από κάθε χρήση τους.

Σημαντικό είναι βέβαια, σε κάθε περίπτωση να ξέρεις από τι υλικό είναι κατασκευασμένο το εργαλείο που χρησιμοποιείς. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο πορώδες είναι το υλικό, τόσο πιο συχνά χρειάζεται να καθαρίζεται. Οι πέτρες καλής ποιότητας όπως ο νεφρίτης και ο ροζ χαλαζίας είναι μη πορώδεις σε αντίθεση πχ με τα ξύλινα εργαλεία gua sha που τείνουν να είναι πορώδη και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν.

gua sha beauty Pexels

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις το gua sha σου;

Ο ευκολότερος τρόπος για να πλύνεις το gua sha, είναι να ρίξεις χλιαρό νερό και σαπούνι στα χέρια σου και αφού δημιουργήσεις λίγο αφρό, να τον απλώσεις πάνω στο beauty tool για περίπου 30 δευτερόλεπτα, καθαρίζοντάς το. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και στέγνωσε με ένα μαλακό πανί (αν έχει μικροΐνες ακόμη καλύτερα). Θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτική βέβαια, καθώς οι περισσότερες πέτρες gua sha σε συνδυασμό με το σαπούνι μπορεί να γλιστρούν αρκετά. Οπότε δώσε προσοχή στις κινήσεις που θα κάνεις.

Τώρα, αν έχεις λίγο περισσότερο χρόνο ένας σίγουρα ασφαλέστερος τρόπος για να καθαρίσεις το gua sha σου, είναι να το μουλιάσεις σε ένα μπολ με χλιαρό νερό, αφού πρώτα έχεις ρίξει σαπούνι. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αντιβακτηριακό υγρό σαπούνι χεριών ή ακόμη καλύτερα, λίγο από το αγαπημένο σου προϊόν καθαρισμού προσώπου.

Extra Tip #1: Αν έχει μικρές εγκοπές, καλό είναι σ΄ αυτή την περίπτωση να χρησιμοποιήσεις ένα μικρότερο βουρτσάκι (όπως μια οδοντόβουρτσα) για να τις καθαρίσεις από τυχόν συσσώρευση υπολειμμάτων προϊόντων ή σμήγματος.

Extra Tip #2: Αν τώρα θέλεις μία επιπλέον «προστασία καθαριότητας» (team ψυχαναγκαστικών εδώ) μπορείς να ψεκάσεις λίγο αντιβακτηριακό σπρέι αλκοόλης/ αντισηπτικό στο gua sha σου μόλις στεγνώσει τελείως. Κανένα βακτήριο δεν θα μείνει.