VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Jade Roller, Gua sha και άλλα beauty tools που έχουν αλλάξει τον τρόπο που φροντίζω την επιδερμίδα μου

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Μία ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας (skin-care), όπως κάθε άλλη μορφή αυτού που ονομάζει κανείς φροντίδα του εαυτού του (self-care) μπορεί να είναι εξίσου καταπραϋντική και ηρεμιστική. Κάπως έτσι, ο συνδυασμός του «skincare» με το «self care» διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στην αναβίωση αλλά και την εξέλιξη των beauty tools στο κόσμο της ομορφιάς.

Και δεν ξέρω για εσένα, στη δική μου περίπτωση, η καραντίνα 2 ετών ομολογουμένως ήταν μία περίοδος που όχι μόνο με έκανε να επαναπροσδιορίσω πολλά πράγματα για τον τρόπο που φροντίζω την επιδερμίδα μου, αλλά μου έδωσε το χρόνο (ομολογουμένως υπήρχε αρκετός) να παραγγείλω και να δοκιμάσω νέα beauty tools στη skincare ρουτίνα μου, δημιουργώντας κάθε φορά τη δική μου beauty ιεροτελεστία.

 

 

Και επειδή δεν υπάρχει «σωστό» ή «λάθος» timing να χαλαρώσουμε και τώρα- πιο πολύ από ποτέ- έχουμε ανάγκη από extra pampering, αποφάσισα να σου γράψω- δείξω- παρουσιάσω αυτά τα beauty tools που έχουν αλλάξει κυριολεκτικά τον τρόπο που φροντίζω την επιδερμίδα μου.

Jade Roller (DOS Cosmetics)

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Τι είναι: Μία χειρολαβή που έχει στην ουσία δύο rollers (ένα μεγάλο για το μεγαλύτερη επιφάνεια του επιδερμίδα και ένα μικρότερο για τις πιο μικρές επιφάνειες, όπως στην περιοχή των ματιών) και είναι κατασκευασμένο από ημιπολύτιμους λίθους- κρυστάλλους, συνήθως ροζ χαλαζία (ροζ), νεφρίτη (πράσινο) ή αμέθυστο (μοβ).

Τι κάνει: Το έχεις ακούσει, το έχεις διαβάσει, το έχεις δει να το χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερες beauty vloggers και bloggers, κάθε λογής influencers και celebrities- ενδεχομένως το έχεις και εσύ στο μπουντουάρ σου-  το τελευταίο διάστημα. Για την ιστορία να σου πω πως το roller θεωρούνταν χρήσιμο εργαλείο για την εξισορρόπηση του chi και την απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας, του άγχους σύμφωνα με τις αρχαίες κινεζικές παραδόσεις (που χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα)  και  πλέον είναι το top-selling beauty tool (το Instagram και γενικά τα social media συνέβαλαν σε αυτό). Η φιλοσοφία της ύπαρξής του βασίζεται στις θεραπευτικές ιδιότητες του λίθου που έχει και στα οφέλη του self-massage που αναδεικνύει το δέρμα και γυμνάζει τους μύες του προσώπου, τονώνει τη μικροκυκλοφορία, χαρίζοντας του μια πιο σφριγηλή, λεία και λαμπερή όψη.

Προλαμβάνει τις ρυτίδες, μειώνει την κατακράτηση- το πρήξιμο που δημιουργείται στο πρόσωπο και τα μάτια, συμβάλλοντας στη μείωση των μαύρων κύκλων, συσφίγγει τους πόρους με την κυλιόμενη κίνηση που προκαλεί η δροσερή αίσθηση του ημιπολύτιμου λίθου, ενώ βοηθά τα προϊόντα απορροφώνται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Προσωπικά, το χρησιμοποιώ αφού έχω απλώσει το serum ή την ενυδατική στην επιδερμίδα μου (ακόμη και τη sheet mask), κυρίως το βράδυ (μπορείς βέβαια να το χρησιμοποιήσεις και στην πρωινή σου ρουτίνα, αλλά και απευθείας μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου, πριν/ αφού απλώσεις δηλαδή τα προϊόντα) με ανοδικές ή προς τα έξω κινήσεις, δουλεύοντάς το στο περίγραμμα αλλά και στο λαιμό, κάνοντας παράλληλα επαναλήψεις περίπου 3-5 φορές σε κάθε τμήμα του προσώπου.

Gua Sha (Dermalogica)

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Τι είναι: Στην ουσία πρόκειται για ένα beauty tool φτιαγμένο από ένα κρύσταλλο (συνήθως ροζ χαλαζία ή νεφρίτη)

Τι κάνει: Το gua sha είναι μία εξίσου θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για αιώνες στην κινέζικη ιατρική -ένα εργαλείο μασάζ με κρύσταλλο που χρησιμοποιείται προκειμένου να ενισχύσει την κυκλοφορία και τη λεμφική αποσυμφόρηση για μια πιο φωτεινή και σφριγηλή επιδερμίδα, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα. Σε αντίθεση με το roller, το gua sha έχει πιο σκληρές- αυστηρές γωνίες και απαιτεί μεγαλύτερη άσκηση δύναμης και έντασης, όταν το εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα, κάνοντας focus κυρίως στα σημεία που θέλουμε, ενώ μπορούμε να το χρησιμοποιούμε μια ή εν πάση περιπτώσει λίγες φορές την εβδομάδα,  (σου θυμίζω, το roller ακόμη και καθημερινά). Παράλληλα, μειώνει την ένταση και τη φλεγμονή, βοηθώντας την επιδερμίδα να αναζωογονηθεί.

Το ελαφρώς πιο «έντονο» μασάζ με το gua sha- σε σχέση με το roller- αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, αποβάλλει τις τοξίνες, κινητοποιεί τη λέμφο, επανορθώνει την ελαστικότητα και βοηθάει στη βαθιά εισχώρηση των προϊόντων περιποίησης στην επιδερμίδα. Αρκεί βέβαια να ακολουθείς τις σωστές κινήσεις και να κάνεις επαναλήψεις. Ενδεχομένως, σε αυτή την  περίπτωση η επιδερμίδα σου να κοκκινίσει ελαφρώς και προσωρινά, μιας και με αυτόν τον τρόπο επέρχεται η αποσυμφόρηση της λέμφου, η ανόρθωση του περιγράμματος και η ξεκούραση των μυών του προσώπου, απελευθερώνοντας την ένταση. Όπως και με το jade roller, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αφού απλώσεις τον ορό ή την κρέμα στο πρόσωπο και το λαιμό σου, ασκώντας από ελαφριά μέχρι μέτρια πίεση, δίνοντας έμφαση στα περιγράμματα του προσώπου.

Sarah Chapman The Facialift (Lookfantastic)

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Τι είναι: Με μία κεντρική λαβή που περιλαμβάνει δύο μικρότερες με οκτώ μικρά περιστρεφόμενα rollers η κάθε μία

Τι κάνει: Για αρχή, να σου πω πως η Sarah Chapman είναι μία από τις πιο περιζήτητες facialists στο Λονδίνο με την κλινική της aka Chelsea Skinesis clinic να έχει γίνει η Μέκκα για πολλές διάσημες κυρίες (η Victoria Beckham την αποκαλεί την καλύτερη στο Λονδίνο), editors και γενικά skincare addicts. Κάπως έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της beauty brand με υψηλής απόδοσης προϊόντα και tools που συνδυάζει την εμπειρία της, τη φύση, την επιστήμη και την πολυτέλεια. Κι όπως καταλαβαίνεις ένα εργαλείο μασάζ προσώπου δεν θα μπορούσε να λείπει από την γκάμα της αλλά και από τη δική μας.

Άκρως απολαυστικό, με μία κεντρική λαβή που περιλαμβάνει δύο μικρότερες με οκτώ μικρά περιστρεφόμενα rollers η κάθε μία, το The Facialift αγκαλιάζει το περίγραμμα του προσώπου και βοηθά να κάνεις μασάζ στο πρόσωπο, μιμούμενο στην ουσία τις κινήσεις που θα έκαναν τα «μαγικά χέρια» της facialist, αν πήγαινες στην κλινική της.

Εκτός από την αίσθηση του να κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου (οκ είναι αρκετά έντονη η αίσθηση), βοηθά στο να επανέλθει η λάμψη στην επιδερμίδα, στην ανόρθωση, σύσφιξη και σμίλευση του περιγράμματος του προσώπου, τονώνει τη μικροκυκλοφορία, απελευθερώνει την ένταση των μυών ιδιαίτερα στη γνάθο, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το πρήξιμο και την κατακράτηση.

Δύο πράγματα που πρέπει να προσέξεις κατά τη χρήση του είναι η σωστή γωνία που πρέπει να το κρατάς ξεκινώντας από το πηγούνι προς τα αυτιά (γι αυτό υπάρχουν στο site videos με τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθείς) και έπειτα η επανάληψη των ασκήσεων επί 6 φορές για πιο άμεσα αποτελέσματα.

Twin-Ball Revitalising Facial Massager (The Body Shop)

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Τι είναι: Ένα massage tool με δύο μεταλλικές roller balls

Τι κάνει: Η Vanda Serrador, Facialist and Body Care Expert για την The Body Shop, δημιούργησε πριν κάμποσο καιρό μία ειδική τεχνική μασάζ προσώπου, το Facial Dance Workout. Χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη τεχνική με αυτό το αξεσουάρ μασάζ προσώπου, ενεργοποιείς τη μικροκυκλοφορία και διευκολύνεις τη λεμφική αποσυμφόρηση. Στην ουσία, χρησιμοποιώντας το roller κάνεις μασάζ- αυτό το μασάζ που ενδεχομένως δεν μπορείς να κάνεις με τα χέρια σου, στην επιδερμίδα του προσώπου σου, που μεταξύ άλλων, βελτιώνει τον τόνο του δέρματος, ενώ παράλληλα μειώνει το πρήξιμο και τις ρυτίδες. Με δύο λόγια, η επιδερμίδα τονώνεται και δείχνει αναζωογονημένη και λαμπερή μέσα σε λίγα λεπτά, ακολουθώντας τα βήματα- οδηγίες που θα βρεις στο εσωτερικό της συσκευασίας.

Είναι πολύ απλό και εύκολο στη χρήση του, μιας και προσαρμόζεται στο περίγραμμα του προσώπου (μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο πηγούνι, στο λαιμό, στο μέτωπο κάτω από τα μάτια με φορά προς τα έξω) ενώ, οι μεταλλικές roller balls ακουμπώντας στην επιδερμίδα δημιουργούν την αίσθηση της δροσιάς. Προσωπικά, το χρησιμοποιώ για να κάνω μασάζ 15-20 λεπτά ιδιαίτερα τα πρωινά που αισθάνομαι πρησμένη την επιδερμίδα του προσώπου μου με ένα λαδάκι προσώπου ή πάνω από το serum, τη λοσιόν ή ακόμη και τη sheet mask μου! Στα θετικά του, η χαμηλή σχετικά τιμή του.

My Tip: Σε κάθε περίπτωση, όποιο beauty tool κι αν χρησιμοποιήσεις, το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στη συνέπεια aka στο να τα χρησιμοποιείς σε τακτική βάση και  με τα σωστά προϊόντα στην επιδερμίδα σου.