ΚΟΥΡΕΜΑ

Pixie cut: 7 cool ιδέες για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι

Prada SS21/ImaxTree

Twiggy, Audrey Hepburn, Jean Seberg, Mia Farrow, Winona Ryder. Οι παραπάνω γυναίκες έχουν κάτι κοινό. To pixie cut κούρεμα. Η κάθε μία το απογείωσε με τον δικό της μοναδικό τρόπο και όλες μαζί το μετέτρεψαν σε ένα από τα πιο statement, δυναμικά και stylish κουρέματα.

Τα μακριά μαλλιά έχουν τη δική τους χάρη. Το αυστηρό κοντό καρέ με τη χωρίστρα στη μέση είναι επίσης ιδιαίτερα κομψό και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Όμως τα pixie cuts έχουν τη δική τους δυναμική. Αποπνέουν θα λέγαμε μία ανεπιτήδευτη γοητεία και αξίζει να τα δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι. Εκτός του ότι είναι πολύ πρακτικά για τη ζέστη, τονίζουν υπέροχα τις γωνίες του προσώπου σου. Αναδεικνύουν φανταστικά το μακιγιάζ και δεν χρειάζονται πολλά προϊόντα styling (ούτε καν να αφιερώσεις άπειρο χρόνο για να τα χτενίσεις). Τέλος, αποτελούν μία καλή λύση σε περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι αρκετά λεπτά.

Το pixie cut κούρεμα πρωταγωνίστησε στις Spring/Summer 2020 και έκτοτε οι σχεδιαστές επιβεβαίωσαν πως πράγματι πρόκειται για το κούρεμα του 2021.Το είδαμε στις συλλογές για τη σεζόν SS21 (βλ. Chanel, Prada και Boss) αλλά και στις Fall/Winter 21, όπως για παράδειγμα στον οίκο Ami. Είναι ένα κούρεμα με πολλές παραλλαγές. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα με μακριά φράντζα, με χωρίστρα στη μέση για ένα πιο clean cut αποτέλεσμα και αν ανήκεις στις τολμηρές – γιατί όχι- και ένα buzz cut (την πιο κοντή εκδοχή του pixie κουρέματος).

Pixie cut: 7 cool ιδέες για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι

Με φράντζα στο πλάι

ALESSANDRO VIERO / GORUNWAY.COM / A.P.C SS20/ImaxTree
ALESSANDRO VIERO / GORUNWAY.COM

Buzz cut

[email protected] / Ackermann SS20/ImaxTree
[email protected]

Ami FW21/ ImaxTree

Aσύμμετρο pixie cut

Courtesy of Press Office / Ami FW21/ImaxTree
Courtesy of Press Office

Με αφέλειες

AmiFW21/Imaxtree

Boss SS21/ImaxTree

Με χωρίστρα στη μέση

Blumarine SS21/ImaxTree

Με μακριά φράντζα

Awake SS20/ImaxTree

Sleek pixie cut με χωρίστρα στο πλάι

Chanel SS21/ImaxTree
Chanel SS21/ImaxTree